Cherokee XJ Alırken Dikkat Etmem Gereken Noktalar Nelerdir ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BolbuzJack Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 160
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 56,540
Ynt: Jeep Cherokee XJ Hakkında Genel Bilgiler...

n226300669_25729_8174.jpg

n226300669_25195_9423.jpg

n503362050_22512_682.jpg

n1029570080_30019371_4439.jpg

n11820109_33026244_7505.jpg

n1108620024_2198_5268.jpg

n1108620024_2199_5577.jpg

n226300669_21287_2880.jpg

Etiketler

Sonunda bir tanede XJ aldıracaksınız bana :smiley: hiç offroad yapıcak vaktim olmayacak o zaman...

Orkun,hem off-road hemde günlük kullanmayı düşünüyorsan xj tam bu işe göre.Ama sınırsızca,yok orası yamulmasın yok şurası bükülmesin demeden off-road istiyorsan senin yaratıktan iyisini zaten bulamazsın. ;) Gerçi sen cj ilede pek off-road yapmıyorsun ya. :D :D Sürekli sanayide lastiklerini aşındırıyorsun :D :D :D

6 seneden fazla bana hizmet eden.XJ mi yaşlandığından dolayı elimden çıkardım.:(
Sahibinden com a verdiğim ilandan 1 hafta sonra satıldı.İlanı verdiğimden beri telefonlarım susmadı.Buda aracın ne kadar tutulduğunu gösterir.
Parça konusunda hiç ciddi sorunlarım olmadı.Hem bana sorun çıkarmadı hemde parçaları bulmak kolaydı.fiyatlarıda her zaman uygundu.
Satış nedenlerimden biride bagajı kullanmak zorunda olduğumdan LPG ye geçemememdi.
1988 model bir araçta bu kadar sorunsuz bir 6 sene geçirmemden dolayı.XJ derim de başka bir şey demem.
Bu belkide benim şansımdı ama yer sorunum olmassa kesinlikle alacağım araç Xj dir.

Çamuru bekliyoruz valla Yuksel, hergün de birşeyler ekleniyor.. XJ alırsam bu dingillerle 37'leri XJ'e atarım zaten.. CJ'in hakkı dana60'la 44" ;D

yuysal' Alıntı:
Orkun,hem off-road hemde günlük kullanmayı düşünüyorsan xj tam bu işe göre.Ama sınırsızca,yok orası yamulmasın yok şurası bükülmesin demeden off-road istiyorsan senin yaratıktan iyisini zaten bulamazsın. ;) Gerçi sen cj ilede pek off-road yapmıyorsun ya. :D :D Sürekli sanayide lastiklerini aşındırıyorsun :D :D :D

Öncelikle herkese selamlar...
Uzun bir süre olmamak kaydıyla forumları bi kaç aydır takip ediyorum ve XJ hayalimi gerçekleştirme isteğimin ''satın alma noktasına'' gelmesi ve buradaki tecrübeli sizlerden yardım almam gerektiğine inanmamla ilk mesajımı gönderiyorum. :smiley:

Dediğim gibi artık son noktaya gelmiş bulunmaktayım ve nelere dikkat etmem gerektiğiyle ilgili hiç bir fikrim yok malesefki.
Araç 90 model jeep cherokee limited henüz gidip görmedim sadece resimleri mevcut bu hafta içide canlı canlı görmek için gidicem büyük bi ihtimalle.
Kontrol olarak yapmam ve test etmem gerekenler ilk başta neler olmalıdır?

Cevaplarınızı bekliyorum.
Saygılar...

90 modelde ilk aklıma gelen araç High Output' mu değilmi? 90 da HO motor yok galba, 91 modele göre 40hp civarı farkınız var sanırım, yakıt sarifyatıda aynı....

Ynt: Cherokee XJ Alırken Dikkat Etmem Gereken Noktalar Nelerdir ?

Orkun Bey araç High Output diye ilk başta belirtilmiş satılık ilanında, bilmiyorum linkini versem bi problem olurmu?

Problem olmaz arkadaşım. Linki ver daha rahat bilgi vermeye çalışalım ;)

Eğer km si gerçekten 142.500 ise süper. Araç temiz gözüküyor. Hiç boya olmadığına göre kazasıda yoktur. Fiyatı uçuk sayılmaz. İllaki XJ diyorsanız ve bütçenizde bu rakamlarda ise aracı bir servise götürüp ekspertiz çıkartın derim. Bu şekli ile size yıllarca hizmet eder.

1-Eğer aracı ufak ufak off-road'a hazırlamayı düşünüyorsanız (yükseltme kiti- çamur lastiği - vinç vs.vs.) 5 kapılı araçlar içerisinde en yatkını budur. Yapabilecekleri saymakla bitmez. Ön helezon arka makaslıdır.

2-Ama ben sadece doğa gezisi yaparım, aracımı yükseltmem belki AT grubu ( her zemin ) lastik takarım gibi düşünceleriniz var ise, Jeep Grand Cherokee ZJ kasayada bakmanızı tavsiye ederim. Fiyat olarak bundan biraz daha ucuzda olabilir ama daha konforludur. Sürekli 4 çeker arka ön helezonlu ve daha güçlüdür.V8 5.2 olduğunuda unutmayın.Lpg ile XJ gibi aynı oranda yakması olası.

Yani sizin 1. ve 2. şıkların hangisinin size uyduğuna karar vermeniz seçiminizi daha da kolaylaştırır. Madem ki maddi olarak hazırsınız acelede etmeyin ..araştırın.. ZJ ile off-road olmaz diye bir kaideyede kapılmayın tabiiki.Örneklerini forumdan görmüşsünüzdür. Ama XJ bana göre daha off-road'a yakın. XJ ilede günlük gezmenin zor olduğunu düşünmeyin. Ama ZJ daha dolu ve çeviktir.

Selamlar...

Aracı belli bir süre sonra off road'a hazırlamayı da düşünüyorum. Bana 1. Şık daha çekici geliyor xj kasayı zj kasaya göre daha bi gözeme hoş görünmesi sebebiyle ön plana çıkarıyorum(köşeli hatları olması benim ayrıyetten tercih sebebim) tabii mekanik özellikler olarakda değerlendirmem de gerekli alıcağım aracı ve ZJ ninde yabana atılır yanı yok elbet ama biraz XJ sevgisi ağır basıyo gibi ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR