Cherokee XJ ; Yükseltme Kiti Montajı Sonrası Oluşabilecek Sorunlar?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan avercanugur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,383

avercanugur

Moderatör
Yer
MUĞLA
Arkadaşlar merhaba,
99XJ aracıma 3" Skyjaker yükseltme kiti ve 31"-10,5"-15" BFgoodrich lastik taktımancak, asfalt ferformansı hoşuma gitmedi özellikle 100km/s hızdan sonra direksdiyon inanılmaz rahatsız ediyor. Araç sanki ilk bulduğu eğime kayacak gibi hissediyorum. Bu nedenle aracı eski hale getirmek istiyorum. lastikleri Aralık ayı sonuna doğru taktım tahminim 1000km yol yapmamıştır. Satmak istiyorum. İlgilenen arkadaşlara fotograflarını çekip gönderebilirim. Lastikler 31-10,5-15 BFgoodrich.

Etiketler

avercanugur' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba,
99XJ aracıma 3" Skyjaker yükseltme kiti ve 31"-10,5"-15" BFgoodrich lastik taktımancak, asfalt ferformansı hoşuma gitmedi özellikle 100km/s hızdan sonra direksdiyon inanılmaz rahatsız ediyor. Araç sanki ilk bulduğu eğime kayacak gibi hissediyorum. Bu nedenle aracı eski hale getirmek istiyorum. lastikleri Aralık ayı sonuna doğru taktım tahminim 1000km yol yapmamıştır. Satmak istiyorum. İlgilenen arkadaşlara fotograflarını çekip gönderebilirim. Lastikler 31-10,5-15 BFgoodrich.

Merhaba , Sorununuzun lastiklerden kaynaklandığını sanmıyorum.

yüksek hızda gezme sorununun bir tek sebebi vardıri Kaster açısının bozulması, yoldaki izere kapılma , yokuş aşağı kontrolü kaybedecek gibi bir his, direksiyonun hafif hareketlere aşırı tepki vermesi gibi ortaya çıkar.

Bunu kısaca açıklamak gerekirse , mobilya tekerleği veya market arabası tekerleği etkisi diyelim, aracın tekerleklerinin merkez noktası dingil milinden bir miktar arkada olmak zorundadır ki araç hızlandıkça düz gitme eğilimi çoğalsın.

yükseltilen araçların hepsinde bu sorun ortaya çıkar , Makaslı araçlarda değişik yöntemleri vardır ama , helezonlu araçlarda pozitif açılı (her 2 inch yükselmeye 3 derece )radius arm, veya 2 inch ten az yukseltme var ise castor correction burç kullanmak dışında çözümü yoktur.

Daha çok bilgi isterseniz yazın yardımcı olmaya çalışayım.

Selamlar

Bu pitman direksiyon kutunuzu rot kollarına bağlayan parça.... aracı yukselttiğinizde direksiyon kutusu şasede kalıyor fakat dingiller şaseden uzaklaşıyor.. Cem (XJ) 2 sene boyunca ordan oraya süründü... 3" skyjackerı taktıktan sonra... son derece rahatsızdı, kullanım dikkat istiyodu.. ama aynı kit Mustafa Abi'de var problem olmamış (gerçi XJ'lerin modelleri farklı).. geçen drop pitman ile değiştirdi bütün sorunları geçti... yukarda gönderdiğim ile aşağıdakini mukayese edince farkını anlayacaksınız...

http://www.the-jeep-guy.com/STEERING%20YJ%20arm.jpg

evet eski haline döndüreceğim, zira gerçekten çok dikkatli kullanmak gerekiyor, araç sanki yolda her bulduğu eğime ve meyile doğru hareket edecek ve yoldan çıkacakmış gibi gidiyor. yükseltme kitinin içinde pitman denen parça yok 4 amortisör, viraj denge kolları, makas katı, helezonlar vardı. Bu sorunu çözmek amacıyla helezonlardan 2 cm kestirdim ama sorunu yine çözemedim. en iyi çare aracı eski haline getirmek gibi görünüyor. Zira aracım asfaltta canavar gibiydi, 120-130 la rampa çıkara viraja girerdim. ama şimdi 100 km/s hıza çıkınca telaşlanıyorum.

Hayırlısı olsun avercanugur.Olaya neresinden bakarsan bak bu işler hep böyledir.Bir tarafa ne kadar yaklaşırsan diğer taraftan okadar uzaklaşırsın.
Kal sağlıcakla.

avercanugur' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba,

kiti ve lastikleri kaça satıyorsun?

Ynt: Cherokee XJ ; Yükseltme Kiti Montajı Sonrası Oluşabilecek Sorunlar?

Yükseltme Kiti Montajı Sonrası Oluşabilecek Sorunlar? başlığında araçların birbirine karışmaması açısından XJ için ayrı bir konu başlığı açtım.
İyi sohbetler..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,095
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR