Chevrolet Blazer lüfen yardım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Erdi.S Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 177
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 161,808

Erdi.S

Ana Kamp
Mesajlar
28
Tepkime Puanı
0
Herkese merhabalar. Bende aranıza yeni katıldım:smiley:) üye olmadan önce uzun süre yazdıklarınızı okudum ama her konu biyerden başlayıp başka biyere dağılmış. bende son zamanlarda 95-96-97 model vortec 4.3 v6 blazer almak istiyorum. ilk olarak merak ettiğim şey yakıt eski konularda LPG'de 100km'de 18LT yakıt belirtmişsiniz yeni yazılanlara bakınca 22LT'lere kadar çıkmış şuan faal olarak kullananlardan bi yardım istiyorum :smiley:) yardımca olursanız çok memnun olurum. yakın zamanda bende aranıza katılmak istiyorum saygılar :smiley:
 

Etiketler
Ynt: Chevrolet Blazer lüfen yardım

oncelıkle hosgeldın.aracımın herseyı orjınal parcalarıyla degısmesıne ve bakımlarını aksatmamama ragmen sehır ıcınde 21-23 lt ve uzun yolda 15-17 lt den asagı dusuremedım.her seferınde full depo uzerınden olcumlerımı yaparım.

benım olcumlerımın dısında sehır ıcı 18 lt yakan arkadaslarda var.nasıl boyle bır verı yakalanır bılemıyorum acıkcası.lpg sıstemıyle alakalı bırsey olabılır.

aractan aldıgım keyıf yakıtı unutturur cınsten acıkcası. alacagın arac sımdıden hayırlı olsun.
 

Ynt: Chevrolet Blazer lüfen yardım

cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Evet bende biraz bilgi toplamaya çalıştım bu konu hakkında farklılıklar gördüm. bir diğer gördüğüm farklılık ise vergi. gelir idaresi başkanlığının sitesinden mtv hesaplattğım zaman 728,50 TL+728,50 TL=1.457,00 TL olarak çıkıyor ama forumda okuduğum veya satılık ilanlarında 600 ve 500 lü rakamlarla karşılaştım bu ne ile alakalı bir bilginiz varmı acaba?? birde yeni vergi kanunu hakkında bilgisi olan varmı yardımcı olursa sevinirim :smiley:)
 

Ynt: Chevrolet Blazer lüfen yardım

vergısı yazdıgınız sekılde.ama kasko degerının %5 ını gectıgı ıcın sıgortacıdan alınan yazıyla vergı daıresıne ıbraz yoluyla bır alt dılımden odenıyor.yanı 520+520 seklınde.hatta 2 alt dılımden odeyen arkadaslar var forumda.onun arastırması ıcındeyım.suan ıcın yenı vergı kanunuyla ılgılı henuz yasalanan bırsey yok.o ıs bıraz uzun surer.
 

Ynt: Chevrolet Blazer lüfen yardım

bu iyiymiş verdiğin bilgiler için teşekkür ederim:smiley: son olarakta bu aracın genel bakımları (yağ filtreleri, bujileri vs. vs.) için bi ustaya gittiğimizde cebimizden ortalama fiyat olarak ne kadar çıkar?
 



Ynt: Chevrolet Blazer lüfen yardım

ustadan ustaya degısır.parca alımınıda ustaya bırakırsan affetmez. :smiley: 3 lıralık seye 20 lıra der.oha dıyıncede abı ama bu amerıkan der.ama parcaları yurtdısından kendın getırıp ustaya sadece normal araclardakı kadar ıscılık parası verırsen uzulmezsın.yurtdısında parcaları cok ucuzdur.5-6 gunde gelır.yag fıltresı 3,5 dolar hava fıltresı 12 dolar bujı 4 dolar on fren balatası 40 dolar gıbı ucretlerı vardır.bunlar orjınal acdelco markadır.dıger markalarda fıyatlar yarı yarıya dusmektedır.yanı 1.5 dolara yag fıltresı 5 dolara hava fıltresı 2 dolara bujı bıle vardır.tabı ılave olarak kargo ucretı 25-40 dolar cıvarında.3-5 parca soyleyıp kargı fıyatı paylastırılsa bıle oldukca hesaplıdır.yerlı oto parca fıyatına gelıyor nerdeyse.

yurtdısından nası getırebılırım sıkıntılı ışmış gıbı dusunme o konuda yardımcı olurum.bır defa soyledıkten sonra gerısı kolay zaten.bulamayacagın hıc bır parca yoktur.yeterkı bır sıparısın 100 doları gecmesın.

benım benzın pompam arızalanmıstı burada o kadar aradım ve en uygun 800 tl fıyat verdıler.yurtdısından kargo dahıl 200 tl ye getırttım.opelın bıle 350 tl. :smiley:
 

Ynt: Chevrolet Blazer lüfen yardım

Selam,

Bende 97 Blazer var şehir içinde 18 LT ortalama yakıyorum, şehirler arası bu rakam 14-15 lt civarına iniyor. LPG sistemin Prins. Parça fiyatları arkadaşın dediği gibi yurt dışında çok uygun. Benim önerim alacağın aracın ne kadar temiz olduğuna çok dikkat etmen. Dikkat etmen gerekenler şunlar olabilir.

1. Araçla test sürüşüne çıktığınızda motor ısısına dikkat et. Motor ısındıktan sonra ısı göstergesi sabit kalır çok az oynamalıdır. Eğer bir düzensizlik varsa. Radyatörde, termostat da sıkıntı olabilir. Hatta contada, silindir kapağında bile sıkıntı olabilir. Kontrol etmek gerekir.
2. Motorun nasıl devir aldığına dikkat et 4000-4500 devirleri zorlanmadan görmeli. Bu araçlar çok hızlı hızlanabilirler.
3. Aracın farlarını yaktığında iç ışıklarını yaktığında bunlar pır pır etmemeli düzenli yanmalı aksi durum şarj dinamosu arızasını gösterebilir.
4. Akünün durumuna bak çok eskiyse devir düşüklüğü devir düzensizliğine kadar bir sürü şeyi etkileyebilir. Akü sağlam iyi durumda olmalı.
5. Vantilatör kayışı ve burada ki ekipmanları kontrol et zamanla bozulan eskiyen parçalardır. İlk çalıştığında motordan gelen ıslık sesi bunun göstergesidir.
6. Klimayı aç aracın hararetini kontrol et yükselmemeli. Yükseliyorsa sorun olabilir.
7. Aracı lifte kaldırın diskleri aktarma organlarını kontrol edin.
8. Arazi şanzımanını kontrol edin 4x4 Hi ve 4x4 Low modlarında sorunsuz çalışıyor mu bakın.

Yukarıda saydıklarım önemli bunlar da sıkıntı varsa size masraf çıkartır ve araç sizi üzebilir. Fakat hepsi çözülebilen sorunlar.

Bir de tavsiye olarak LPG tankının bagaja takılmadığı bir araba tercih edin zira çok yer kaplıyor. Yada hiç LPG takılmamış araç alırsanız tankı bagaja takmayın. Birde Prins marka tercih etmenizi öneririm.
 

Ynt: Chevrolet Blazer lüfen yardım

evet duymuştum ama bu kadar fark olacağını pek düşünmemiştim o zaman mutlaka bu konuda sizden yardım alırım ben, yanıtınız içinde çok teşekkür ediyorumm :smiley:
 

Ynt: Chevrolet Blazer lüfen yardım

@cembay sizede çok teşekkür ederim bunlarda çok önemli bilgilerr açıkcası ben çok anlamam bu tarz arabalardan ama kendimi bildim bileli hevesim var. benim oturduğum yerde bu tür araçlara çok müsait belgrad ormanlarının orada bahçeköyde oturuyorum heryer ormanlık :smiley: ve şuan tek almak istediğim model ise 95-96-97 4.8 v6 blazer :smiley: ama anladım ki baya bi bilgi toplamam gerekiyor :smiley:
 

Ynt: Chevrolet Blazer lüfen yardım

Merhaba,

Bu araçlardan zevk almak için onları bence iyi tanımak lazım. Bence sizde eğer alırsanız çok zevk alırsınız ve başka araç kullanmak istemezsiniz. ;D Açıkçası benim bir de Hondam var ama hep Blazer kullanmak istiyorum. 8)
 



Ynt: Chevrolet Blazer Lüfen Yardım

cembay' Alıntı:
Merhaba,

Bu araçlardan zevk almak için onları bence iyi tanımak lazım. Bence sizde eğer alırsanız çok zevk alırsınız ve başka araç kullanmak istemezsiniz. ;D Açıkçası benim bir de Hondam var ama hep Blazer kullanmak istiyorum. 8)



Merhabalar benimde yıllar önce 96 gmc jimmy aracım vardı ilk aldığımda 4 ay süperdi ama sonra ne yaptıysam neler değiştirdiysem rölantideki titremesini ve stop etmesini bir türlü çözemedim hatta yolda giderken birden arıza ışığı yanıyordu ustaya götürüp kontrol ettirdiğimde ustada çözemedi arıza ışığını silip devam ediyordum sonra gene titremeler stop etmeler filan en sonunda çok sevmeme rağmen ağlayarak aracımı sattım . Artık eşim kesinlikle bu tür araçları almamı istemiyor ama ben 98 blazer istiyorum .( Ön panel ve içerisi daha güzel olduğu için 98model . ) belki günün birinde gerçekten alabilirm . Bu arada arazi yeteneği bu araçlarda tam olarak nasıl ?
 

Ynt: Chevrolet Blazer Lüfen Yardım

bendede service engine soon isigi yaniyor. bi ara sonuyordu kendi sonra yine yanmaya basladi. sabit yaniyor. pdf manuelden baktim ama sabit yaniyorsa sorun yoktur diyordu. bu durum ile karşılaşan oldu mu acaba. ya da kaynagi nedir nasil giderilir ?
 

Ynt: Chevrolet Blazer Lüfen Yardım

benımde sureklı yanıyor.lpg den dolayı olur bu durum.bılgısayara baglatıp hata kodlarını sıldırınce duzelıyor.ama bı sure sonra tekrar yanıyor.sorun degıl yanı.

ama lpg yoksa bır bılgısayara baglatın derım.
 

Ynt: Chevrolet Blazer Lüfen Yardım

Merhaba,

Bu ışık söylendiği gibi genelde lpg'li araçlarda yanıyor. Zaman zaman sönüp tekrar yanabiliyor. Çözümü lpg markası neyse onun servisine giderek aracı bilgisayara bağlayarak test sürüşü yapmak ve bunun sonucuna göre lpg ayarlarını değiştirmek olabilir. Bu ışığın sürekli yanması gerçek bir arıza durumunda bunun fark edilmemesine yol açabilir. Artı yakıt tüketiminizde olması gerekenin üstünde olabilir.
 

Ynt: Chevrolet Blazer Lüfen Yardım

Ne güzell sizin ışığınız yanıyor :smiley: keşke benimde olsa benimde yansa ama ben hala araç aramaktayımm çok uçuk fiyatlar istiyorlarr :smiley:
 



Ynt: Chevrolet Blazer Lüfen Yardım

birde bi konuda yardım isteyebilirmiyim? :smiley: İstanbulda, araç alırken göstermek için tanıdığınız, tavsiye edebilceğiniz bir usta var mı??
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,961
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst