Chevrolet G20 ve G30 Araçların Motokaravana Dönüşümü?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mehmetbuber Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,107

mehmetbuber

Yeni Üye
Merhaba ağabeylerim. ben 18 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bir karavan sahibi olmak benim çocukluktan beridir hayalimdir ve bu hayalimi üniversite'de gerçekleştirmek istiyorum. Amerikan arabalarına çok meraklıyımdır bu yüzden karavan'ımın da bir amerikan arabası olmasını istiyorum. Bunun için Chevrolet G20 ya da G30 modellerini düşünüyorum. Herhalde alabileceğim araç 1991 model olacak(yaşıt olacağız :smiley: ) benim bir karavandan beklediğim bütün ihtiyaçlarımı karşılaması değil. araba zaten o kadar büyük olmadığından tuvalet ve banyo koymayı düşünmüyorum. benim bir karavandan beklediğim bir oturma grubu/yatak- masa, TV, belki bir lavabo, Dizüstü Bilgisayar, buzdolabı ve eşyalarımı koyabileceğim bir dolap. Genel olarak bir karavan kampına gidince ya da haftasonları arkadaşlarımla pikniğe giderken kullanabileceğim bir araç istiyorum. Bir üniversite öğrencisi olarak da bütçem kısıtlı olduğu için en uygun fiyata yaptırmayı düşünüyorum.
Benim size 2 sorum olacak
1. Sizce Chevrolet G20 veya G30 modelleri motokaravan olmak için uygun mudur?
2. Bu beklentileri en uygun fiyat/kalite çerçevesinde bakarsak (araba hariç) ortalama maliyeti ne olabilir?

Cevap verirseniz çok sevinirim. Saygılar.

not: arabaların birer örneğini şu linklerde görebilirsiniz:
http://www.edmunds.com/pictures/VEHICLE/1994/Chevrolet/11372/1994.chevrolet.sportvan.1880-396x249.jpg
http://classiccarsales.ie/files/cars/images/big/GMC_GMC_Chevy_G20_A_team_Van_09352740eeb08642d8f7f3e90a7b861b.jpg

---
Mehmet Büber
18
Öğrenci

Etiketler
Ynt: Chevrolet G20 ve G30 Araçların Motokaravana Dönüşümü?

Sahibinden.com da her ikiaraçtan ve daha fazlası var.Ancak araçlar benzinli vede büyük motor olduğundan biraz masraflı olur.Konfor olarak çoğunun arka koltukları yatak oluyor diğer extralar soradan ilave olur.İkinci resimdekine benzer bedfort orjinal karavan olarak var.

araçlar biraz masaraflı olur,iyi düşünüp karar vermenizi öneririm,kolay gelsin

Araç sahipleriyle konuştuğumda LPG ile kilometre başına 30-40 kuruş yakıyor dedi çoğu. sizce ne kadar gerçeği yansıtıyordur? Bir diğer konu ise iç döşeme. Ankara'da bir firmaya içinin sadece yalıtımını ve elektrik tesisatını yaptırmak ortalama ne kadar tutar?

salikcal ve necil bey, görüşleriniz için çok teşekkür ederim. necil bey masraftan kastınız nedir?

G30 8 silindir 5.700 cm3 motora sahip 350 HP, 100 km'de 27 Litre yakıt yakar... Benzinde Km'de 990 kr, LPG'de Km'de 550 kr yakıt masrafı vardır...Araçta LPG takılı deyilse, takma ücreti 3.500 TL'dir..Hayırlı yolculuklar, güzel geziler dilerim...

sayın Mehmetbuber alacağınız arac bir amerikan arabası olduğundan bizim ülkemizde cok kullanılan bir arac değil bu yüzden aracı kullanma esnasında doğabilecek sorunlarla karşılaştığınzda ve tabii mutlaka karşılaşacaksınız yedek parca ve tamirinde büyük sıkıntılar cekebilirsiniz bütcenizin kısıtlı olduğunu söylüyorsunuz bu durumda amerikan arabası bana göre yanlış seçim olacaktır tabiki karar sizin ben bir otomobilci ve sanayici olarak amerikan arabalarını cok severim ama iş onu yürütmek olduğunda ve dar bütceyle bu iş biraz zor olur diyorum saygılar

Ben üniversitedeyken mavi kart kuponundan yırtmak için eski kullandığımın üstündeki OCK85 i OCK86 yapar , bir ay kupon parası vermeden idare etmeye çalışırdım, ay sonunu nasıl getireceğim modunda...

Şimdi artık üniversite öğrencileri değil binek araç, karavan bile alıyor, hemde km de min. 500 kr yakacak cinsinden... :D

Şaka bir yana, ben gene de iki hayalinizden (karavan - Amerikan araç) sadece birini baz alarak daha makul bir araç seçmenizi tavsiye ederim...(PSA grubu)

Kendi adıma Atilla abi gibi bende hayırlı yolculuklar, keyifli tatiller diliyorum...

Yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. taiga bey haklısınız gerçekten devir değişti sanırım :smiley: . Önerileriniz için çok teşekkür ederim. Peki şimdilik amerikan aracını bir kenarı bırakırsak ( keşke bırakmasak ama öğrencilikle bir yere kadar, taiga bey'den bizim döneme bu kadar değişti ise inşallah bizim de çocuklarımız bir amerikan karavanına biner :smiley: ) bir minibüs'in içine (örneğin transporter) yalıtım ve elektrik tesisatı ne kadara yapılabilir? Şimdiden teşekkür ederim.

"benim bir karavandan beklediğim bir oturma grubu/yatak- masa, TV, belki bir lavabo, Dizüstü Bilgisayar, buzdolabı ve eşyalarımı koyabileceğim bir dolap."

Bu ihtiyaçlar için karavan yapmaya gerek yok, camlı van bir transporterin üçlü koltuğu yatar yatak olarak kullanılır, koltuğun önüne katlanır 50x50 bir masa takılır, bagaj kısmının sağına bir eşya dolabı, soluna iner biner ustü tekli ocak ve lavobolu bir dolap yaptırıldımı, oldu bitti...

Haklısın Atilla Abi, cahilliğime sığınarak bir soru daha sormak istiyorum. Transporter'daki elektrik sistemi sizce TV'yi kaldırabilir mi, ya da yeni bir 220 Volt'luk bir elektrik tesisatı yapmam gerekir mi?

Sizin 220 volt elektrikle işiniz yok, 12v LCD televizyon alacaksınız..

Anladım. Yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum beni gerçekten aydınlattınız. Hayattan keyif alan insanların arasında bulunmak gerçekten çok güzel.

eğer normal 220 volt tv koymak istiyorsanız onun içinde uygun bir invarter alacaksınız yine bunun için 220 volt tesisata ihtiyacınız yok ama en mantıklısı 12 v bir tv yada diz üstü bilgisayar ve tv kartı

taiga' Alıntı:
Ben üniversitedeyken mavi kart kuponundan yırtmak için eski kullandığımın üstündeki OCK85 i OCK86 yapar , bir ay kupon parası vermeden idare etmeye çalışırdım, ay sonunu nasıl getireceğim modunda...

Şimdi artık üniversite öğrencileri değil binek araç, karavan bile alıyor, hemde km de min. 500 kr yakacak cinsinden... :D

Şaka bir yana, ben gene de iki hayalinizden (karavan - Amerikan araç) sadece birini baz alarak daha makul bir araç seçmenizi tavsiye ederim...(PSA grubu)

Kendi adıma Atilla abi gibi bende hayırlı yolculuklar, keyifli tatiller diliyorum...

Hahaha bizde heykel de biri elle kuponu birebir aynisini yapar ve yari fiyatina satar gecimini saglardi. Guzel sanatlar farki. :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,068
Kayıtlı Üye Sayımız
166,967
Kaydolan Son Üyemiz
çakır55

Çevrimiçi üyeler