Chevrolet-Niva 4X4

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ophtha Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,867

ophtha

Kamp II
Konuyu www.nivatr.com sitesinde okudum ve gezenbilir ailesiyle paylaşmak istedim. Bir çok özellikleriyle Nivaya benziyor. Bakalım ülkemize ne zaman gelecek?

nivacev1.jpg

nivacev5.jpg

nivacev4.jpg

nivacev3.jpg

nivacev2.jpg

Etiketler

Ynt: Chevrolet-Niva 4X4

Bahsi geçen aracı Rusya St. Petersburg'da gördüm. Hatta bir tanesinin sahibine rica ederek, deneme fırsatıda buldum. Denediğim araç 1.5 benzinli idi bu arada. Çok hafif bir o kadarda seri bir araç.
Chevrolet Türkiyeye araç hakkında bilgiler sordum bilemediler. Biraz araştırıp dönmelerini rica ettiğimde aracın Türkiye pazarına girmeyeceği bilgisini verdiler. Bilginize...

Altyapısı standart Niva. Üstyapı GM'in mümkün mertebe (standart Niva'ya göre) rahat bir 4 çeker yaratma isteminin mahsülü.

Rusya'da parça fiyatları yüzünden en çok çalınan araç olduğunu söylüyorlar. Avrupa'da fiyat / konfor / performans / vs dengelerini pek karşılamadığından kelli tutulmadığından da bahsediliyor. Buna verilecek parayla bir Suzuki, Feroza, vs rahatlıkla alınabiliyor.

Genel olarak yine Rus kökenli dedikodulara göre, GM depolarındaki sorunlu parça stoklarını eritmek üzere Chevy Niva'ya yatırım yapmış. Gerçi Rus mühendisler de sorunlu parçaları bir işe yaramaz diye geri göndermişler.

Niva dedikodu servisindeki malumat şimdilik bu şekilde..

jose arkadaşım bmw x5, kia sorento,gibi araçlarda çok güzelde güzellik çamur banyosunda beş para etmiyo.

Yeni kasasıda baya başarılı görünüyor...

http://www.youtubeserbest.com/browse.php?u=Oi8vd3d3LnlvdXR1YmUuY29tL3dhdGNoP3Y9cHhma1JCaWx3bG8%3D&b=31

http://www.youtubeserbest.com/browse.php?u=Oi8vd3d3LnlvdXR1YmUuY29tL3dhdGNoP3Y9dlpvWDQxdG5nbTA%3D&b=31

murat bey temelden gelen bir tecrübenin ürünü ancak yeni ismi ile lada 4x4 olan araç kadar başarılı olacagını düşünmüyorum GM niva yapısı itibari ile karın açısı -puanda üst yapı olarak vitarayı andırıyor lada4x4 kadar kalender bir görünümü yok buda kullanırken sürücüye daha çekinceli bir sürüş profili sergileme eğilimi yaratacaktır,GM niva lada4x4 e göre çok daha fazla elektirk ve elektronik parça barındırdıgı için arazide çok baş agrıtır bu benim fikrim.( sebebine gelince ben şu an lada vega kulanıyorum samaraya göre çok şık konforlu ama çok fazla elektronik yapı barındırıyor elektronik parçaların tamamıda GM BOSCH markalı benizini begenmez cam suyu eksilir kaldırıma yarısı çıkarsa yağ seviyesi ampul bozulur arabanın göstergesi yıl başı çamı gibi ışıklar yetmemiş gibi her ışıga eşlik eden ikaz sesleri varın gerisini siz düşünün.)

Merhaba ben AZERBEYCANDAN katiliyorum bu foruma cok sevdiyim forumlardan biri .
Evet chevrolet Niva anladigim kadariyla TURKIYEYE gelmemekde.benim daha 18 yasim var ama babamin chevrolet nivasi vardi ondan once 2003 sora 2006 lada nivasi oldu ama chevi onlarin performansini vermedi. Tabi chevi ondan daha komforluydu ladada onden gelen ses bunda az klimasi,koltuk isitilmasi ,elektirikli camlar ve aynalar. Titreme cok az chevide , motor hacmi ayni 1.7,hidrolik direksiyon debriyaj,2 hava yastigi ,bagaj hacmi daha buyuk vb... Biz 2008 model chevroleti satdik iste bu da resimi ! SAYGILAR

Chevrolet Niva 02-001.jpg

Geleceğini sanmam . Diğer ülkelerde de pek tutmadı . Vega platfırmunda üretiliyor gibi bir bilgide vardı yanlış değilse ....

rusya'da yaşayan bir mühendis olarak sıkça gördüğüm araç. arkadaşda da var, rav4, suzuki vitara hatta honda'nın satışlarını vuran bir araç rusya'da. konforlu sayılabilinir, kolay bozulmayan sağlam araçlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,035
Kayıtlı Üye Sayımız
166,783
Kaydolan Son Üyemiz
Sinan1313

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR