Chip Tuning

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dr_musty Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,282

dr_musty

Kamp II
selamlar.. 2006 model subaru forester turbosuz olan araca chip tuning ya da box tuning uygulanabiliyor mu?

Etiketler

baya bi araştırdım ancak yapılamadığını söylediler..ecusuna müdahele edilebiliyormuş ancak onada garanti ve fatura verilemediği için o işe girmediklerini söylediler..sadece gaz pedalına tepkime artırıcı takılabilirmuş..

chip de yapılır ama dediğiniz gibi olay sakata girebilir.
sprint booster taktırın iyi olur...
bide güzel bir açık hava filtresi...
performansda belirgin artış olur.

mossin nagant' Alıntı:
chip de yapılır ama dediğiniz gibi olay sakata girebilir.
sprint booster taktırın iyi olur...
bide güzel bir açık hava filtresi...
performansda belirgin artış olur.

sprint boosterın ne olduğu hakkında tam bir fikrim yok ve açık hava filtresinin :smiley:

sprint booster sizin aracınızın gaz tepkimesini hzılandıran bir elektronk devre.aracınızda gaz teli olmadığı için bunu elektronik olarak tepki hızlandırması yapıyor.
bu linkten inceleyebilirsiniz.
http://www.btgmaslak.com/urunlerimiz/sprintbooster

açık hava filtresi ise aracınızda bulunan kutu içindeki hava filtresinin yerine motorun daha fazla hava almasını sağlayacak geçirgenliği daha fazla bir filtre dir. bunu kullandığınızda aracınıza giren hava miktarı fazlalaşacağı için daha yüksek yanma gücüne çıkabilir. buda extradan güç demektir.

mossin nagant' Alıntı:
açık hava filtresi ise aracınızda bulunan kutu içindeki hava filtresinin yerine motorun daha fazla hava almasını sağlayacak geçirgenliği daha fazla bir filtre dir. bunu kullandığınızda aracınıza giren hava miktarı fazlalaşacağı için daha yüksek yanma gücüne çıkabilir. buda extradan güç demektir.
açık hava filiresinde hava girişi daha fazla oldugu için sürekli kullanımlarda maf sensörünüzde arıza çıkabilir diye yetkılı servisteki usalar bana bilgi verdiği için bende açık hava fılıtresını söküp kutu içi K&n filitresi taktım..

mossin nagant' Alıntı:
sprint booster sizin aracınızın gaz tepkimesini hzılandıran bir elektronk devre.aracınızda gaz teli olmadığı için bunu elektronik olarak tepki hızlandırması yapıyor.
bu linkten inceleyebilirsiniz.
http://www.btgmaslak.com/urunlerimiz/sprintbooster

pedal tepkisini artırıcı cihazı biliyorum ama adını bilmiyormuşum :smiley:

Ynt: Chip Tuning

LR 2.5 TDI aracıma chip uygulaması yaptırdım. Zaten belli yaştaki araçlar, turbo ve/veya bağlantı noktaları gibi yerlerde sorun olur mu bundan dolayı bilemiyorum. Ama çekişi inanılmaz fark etti, çok memnun kaldım. Turbo olmayan araçlarda chip uygulaması hiç verimli olmuyor ve gerek yok.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,027
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR