Chrysler İflas Açıklarsa Jeep'lerimiz Ne Olacak?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan flying surfer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,545

Etiketler
Ynt: Chrysler İflas Açıklarsa Jeep'lerimiz Ne Olacak?

Yollardan birkaç defa gördüm ama hurdaya falan düşeceğini sanmam yani çevirme şi zor olur gibi :D Acaba dana44 takılır mıpandaya ? ;D Neyse konuyudağıttık mı ne ...

CJ yönünde endişemiz yok. Zaten çıkma parçalarımız yenisini aratmıyor. Yan sanayi de o kadar gelişti ki, jeep için sorun yok. Üretipte ne üretiyor bana. Kilit alıyorsun powertrack, detroit filan, yürüyen skyjacker, aksesuar bestop filan filan.. Şimdi tofaş Türkiye de batsa şahinlerin fiyatı düşer mi?

:smiley: dert ettiiğiniz bumu ya jeep olsun çamurdan olsun batsın fiyatlar düşşşün jipler bi tek offroadcılara kalsınn ...... rahat rahat kıralım dökelim ...

jeep' Alıntı:
CJ yönünde endişemiz yok. Zaten çıkma parçalarımız yenisini aratmıyor. Yan sanayi de o kadar gelişti ki, jeep için sorun yok. Üretipte ne üretiyor bana. Kilit alıyorsun powertrack, detroit filan, yürüyen skyjacker, aksesuar bestop filan filan.. Şimdi tofaş Türkiye de batsa şahinlerin fiyatı düşer mi?

Aynı örneği dün eşime verdim. Bence de belki ilk şok ikinci el biraz yavaşlar falan ama, CJ5 gibi veya kartal/şahin örneğindeki gibi parçası, servisi falan da çok olduğundan bizim için fazla birşey değişmeyecektir. Roverle ilgili bilgim fazla değil, sadece duyduklarım... Ama sanırım Türkiye'de çok sayıda olmayan bir araç olduğundan servisi ve yedek parçası da az olduğundan biraz sıkıntıya girdiği için piyasası azalmış. Ama Jeep (hele de önceki modeller) bence çok farklı.

selam öncelikle rover ile jeep kıyaslanamaz rover gercekden parca soruunu olan araç zamanında protonda vardı aynı durumda jeeplerde yedek parca sorununa gelince bence hiçbir modelinde parca sorunu yaşanmaz bi arkadaşımız güzel d emiş en az 10 yıllık yedek parca üretimi yapılmışdır tüm araçların zaten cj lerde ise hiç olmaz eminim 50 senelik stok vardır :smiley:)talep varsada bi araca fiyat gene düşmez kısacası bence sorun edileçek bişe yok jeep araçlarında

Wolverine-Grand Cherokee' Alıntı:
Ergün abide 2 çekeri vardı kesin 4'e çıkarır :D

Benim atom karıncam o yaaaa.... ;D ;D ;D
Müthiş memnunum kesin 4 x 4 'ünü alacağım, Türkiye'ye gelmiyor kendimiz ithal yoluna veya sipariş yoluna gideceğiz.

Greme064.png

Greme075.png

Alfonse' Alıntı:
http://s585.photobucket.com/albums/ss297/atokatates/?action=view&current=neolcak.flv

:smiley: :D ;D Bişey olmaz, korkmayın.... :smiley: :D ;D​

Alfonse,
Bu başlığı ilk okuduğumda.Benimde söylediğim ilk kelime bu oldu. :D :D
Noolacak yaa. :D :D

Wiilys battı Kaiser aldı, Kaiser battı AMC aldı, AMC battı Chrysler aldı, Chrysler batsın kim alırsa alsın ama ruhumuza sadık kalsık bizi diğerleri gibi bineğe çevirmesin :smiley: Birde V8'lerimiz kalsın ;D

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/11530847.asp

Bir şeyler olduğu kesin, gelişmeleri göreceğiz...

Aramızda para toplasakta, biz alsak :smiley: :smiley: :smiley:
Hep sermayeyi yeriz :smiley: :smiley: :smiley:

MC' Alıntı:
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/11530847.asp

Bir şeyler olduğu kesin, gelişmeleri göreceğiz...
Link iyi olmuş. Son nokta..... Pardon başlangıç :smiley:

Bu Amerikalılar'ın benzin derdi olmadığı için üretimini bu minvalde yaptı ve Avrupa pazarını hiç önemsemedi. Şimdi bu küresel kriz muhabbetine üretimini kesinlikle tercih edilirlik kıstaslarına göre dizayn edecek ve Yurt dışı piyasasını haraketlendirmek isteyecek. Benzeri uygulamaları kıyısından köşesinden yapıyorlardı arada bir. 70 li yılların başındaki petrol krizindede benzeri bir durum olmuş ve yetmiş yılından sonra Amerikan arabalrının tasarımları değişmişti ve bence berbat olmuştu. Ben diacast model araba koleksiyonu yapıyorum. Klasik Amerikan arabaları biriktiriyorum. 70 yılı öncesi ne kadar estetikse araçlar 70 yılından sonra sanki tasarımcıların kafasına tabela düşmüş gibi tam facia..

Demek istediğim ortada bir gerçek varki bir daha bizim zj ler gibi ve bilumum diğer jeep'ler gibi yüksek cc li kaslı arabaları zor görürüz. Arabalarımıza iyi bakalım. Kıymetini bilelim gelecek 10 yıla 20 yıla bu araçları taşımak bizim onlara nasıl davrandığımızla orantılı olacak.

Unutmayın ki hali hazırda bile ben bir çok dosttan 2005 üstü jeep kullanıcılarından neeeerdee! o eski xj ler zj ler gibi cümleler duyuyorum. Şu an bile o tadı kaçırmışken üreticiler kimbilir önümüzdeki 10 yıl nelerle çıkacak karşımıza.

JEEP'ini sev! JEEP'ini koru! hiç bir şey eskisi gibi olmayacak! ;)

JEEP'ini sev! JEEP'ini koru! hiç bir şey eskisi gibi olmayacak!
Alpaslan beyin dediği gibi elimizdekilerin kıymetini bilelim SAYGILAR.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,096
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR