Çift Akü Şarj Uygulaması için Çözüm

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan evedilaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,642

evedilaz

cj hayatdır
Yer
büyükçekmece / ist
http://www.sahibinden.com/aku_izalatoru_120ah_iki_aku_cikisli_yabo_marka_alman_mali-68WQQaXQQ18596046WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/aku_izalatoru_120ah_cift_aku_cikisli_siemens_marka-08WQQaXQQ18588124WQQpXQQdisplayitem

Belki yararı olur bi arkadaşa

Etiketler
Ynt: Çift Akü Şarj Uygulaması için Çözüm

evedilaz' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/aku_izalatoru_120ah_iki_aku_cikisli_yabo_marka_alman_mali-68WQQaXQQ18596046WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/aku_izalatoru_120ah_cift_aku_cikisli_siemens_marka-08WQQaXQQ18588124WQQpXQQdisplayitem

Belki yararı olur bi arkadaşa

Selamlar
eger cift aku kullanıyorsanız, ya "elle kumanda edilen ve arac motoru durduruldugunda kesinlikle birbirinden ayırmanız gereken anahtarlı" yada boyle bir cihaz kullanmaktan baska care yok zaten. Ayrıca, akulerden bir zayıf olmasa bile, birbirine paralel baglanmıs aku her zaman dert kaynagıdır. paylaşım için teşekkurler, selamlar, reha

bu cihazın arasına besleme şarteli monte edilerek 2 akü birbirinden ayrylabilir kullanım esnasında
en güzel yanıda şarzı tek dinamoyla 2 aküyede yapması zayıflayan akünün ful olan aküyü çökelrtmesini engellemesi
fiyatı bıraz yüksek ama cihazlar güzel

Yeri değil belki ama bende fikrimi yazayım . Manuel sistemleri severim aslında . Çift akü için gerekli olan 2 gösterge ve ayırmak için şalter . Aynı anda kullanmak içinde bir şalter ilave edilebilir Önce brini şarj ederiz sonra diğerini . Kokmaz bulaşmaz , bozulmaz bir sistem . Tüm kontrolde sürücüde ...

Selamlar
aslında "teknik" olarak haklısınız, ama problem "eger ola ki, diger akuyu sarj etmeyi unutursanız...", bu en azından benim icin gecerli bir problem.. iyi geceler, reha

Aslında araya voltaj düşüklüğünü sesli yada ışıklı olarak bildiren çok basit bir devre ile bu sorun çözülür .

Bu arada tabi ki çift akü sistemleri (sanırım huma oto da satıyordu) güzel ve kullanışlı . Maliyeti açısından tercih etmeyecek arkadaşlar için alternatif olarak yazdım ben .

2. aküyü şarj etmeyi unutmak kötü bir durum . Heleki şarj olmadığını da unutup dolu diye düşünmek ve yola çıkmak daha da kötü :D

bunu takmak yetmez bunu dolduracak jarz dinamosuda kuvvetli olması lazım

Selamlar,
Barış beyin önerdiği "manual" düzenek ile tek tek sarj ederseniz, standart dinamonuz yeterli olacaktır. Eger, cift akü sarj eden düzenek kurulacak ise gerekebilir. Ama, vinc yok ise, standart dinamo yeterli olur gibi geliyor bana.. iyi günler dilerim, reha

arkadaşlar zaten bu aleti kullansanızda 2 akü arasına bi kesici koyulacak şart
a akü elektrik tesisatı ve aracın standart donanımlarını besliyor
b akü şartelden sınra yerleştiriliyo gereksinim vinç, ves esnasında açılıyo ama şarz ünütesine bu aletle yük binmiyo tek akü şarz edermiş gibi şarz ediyo zayen bu sistem kesinlikle hazır satılan sistemlerden daha saglıklı ve güvenli
piyasadaki kore malı setlerden alıp 3 5 ay sonra çöpe atanlar çokmuş duyumlarım

Bahsi geçen T-max dual battery sistemini kendi aracıma Hüma Oto'da taktırmıştım. yaklaşık 6 aydır kullanıyorum ve herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Sistemin kendi kumandası ve rölesi var. Otomatik olarak akülerin şarjını ayarlıyor. Arzu ederseniz, Link düğmesine basarak iki aküyü eşleştirebiliyorsunuz.

Şarj dinamosunun gücü konusu açıkçası beni de düşündürmüştü, ama motorumun dinamosu tek tip. Daha güçlüsü motor üreticisi firma tarafından üretilmemiş. Kaldı ki, benim aracımdaki motor Ford marka ve bu motorun kullanıldığı araçta da 2 adet 60A akü kullanılıyor. bende 2 adet 72A akü var. Şimdilik sorunsuz devam ediyoruz... sistemin gerçek durumunu ve faydasını 1-2 senelik bir kullanım sürecinde görebileceğime inanıyorum.

Arkadaşlar benim araçta çift akü var aracımdakı tüm donanım 24 volta göre tahmin edersiniz 24 voltla çalışan her türlü aksesuar biraz zor bulunuyor akünün tekinden direkt aracın arkasına kablo çekip 12 voltla çalışan bütün aparatları çalıştırmak istiyorum yukarda okuduklarımdan şöyle bir izlenin edindim tek aküye yüklenince diyer akü onu takviye etmezmi akünün birini tamamen yer bitirirmiyiz konu biraz karışık anlatımda karışık olduysa kusura bakmayın aracımda 90ampar 1 adet 1 adettte 100amper cift aküm var

Selamlar,
aküler "seri" bağlandığı için "diğer aküye" yüklenme olmaz. Ancak, en azından 2 akünün kapasitesinin aynı olmasında ve 12V ekipmanlar eğer çok enerji tüketecek ise başkaca bir çözüm düşünülmesi gerektiğini düşünüyorum. reha

evet bende tek aküden çekeceğim kabloyla 12volt 220 invektorle dizüstü bilgisayar buzdalabı vb. şeyler çalıştırmak istiyorum karşılaşacağım sorunları önceden tahmin etmek süprizle karşılaşmak

simurg2' Alıntı:
evet bende tek aküden çekeceğim kabloyla 12volt 220 invektorle dizüstü bilgisayar buzdalabı vb. şeyler çalıştırmak istiyorum karşılaşacağım sorunları önceden tahmin etmek süprizle karşılaşmak

Selamlar,
uzmanı degilim ama 12V + 12V bir ortamda, bir aküden devamlı akım cekilmesi bana çok hoş görünmedi. 24V / 220V bir invertor bence daha sıhhatli olur bence.. reha

reha bey elimdeki 12 220 invektörü değerlendirmek 12 220 çalışan buzdolabımız var kulanamıyoruz bu maksatla cevaplarınız için teşekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,130
Kayıtlı Üye Sayımız
167,030
Kaydolan Son Üyemiz
cskn

Çevrimiçi üyeler