Çımağıl Mağarası Turizme Açılıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan queensland Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,244

queensland

.The redness of the sky at dawn.
Yer
40° 52.0' 29° 07.0'
Bayburt'a yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Çımağıl Mağarası, eylülde turizme açılacak.

Bayburt Valisi Musa Küçükkurt, Aşağı Çımağıl Köyü Taşındibi Mahallesi'nde, deniz seviyesinden 2 bin 450 metre yükseklikte bulunan mağaranın, yol ve içindeki inşaat çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

23072007120455_1398_492832cim.jpg

Küçükkurt, 134 bin euroluk projenin Avrupa Birliği tarafından desteklendiğini, çalışmaların ise Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütüldüğünü belirtti.

Küçükkurt, "Çımağıl Mağarası'nın ihalesi 19 Nisan 2007 tarihinde yapıldı. İhaleyi alan firma, mağaraya yapılacak 700 metrelik yolun kaba inşaatını bitirmiş, tesviye ve düzeltme işleri devam ediyor" dedi.

Mağara içi yolun tamamlanmasının ardından köyden mağaraya kadar elektrik direklerinin dikileceğini ve hat çekileceğini belirten Vali Küçükkurt, mağara içinin aydınlatılacağını ve gezi yollarının yapımının tamamlanacağını kaydetti.

Vali Küçükkurt, "Bu proje hazırlarken insanlar hayal dahi edemiyorken artık mağaranın içine giriyor ve tüm güzelliğini görüyor olmanın mutluluğu, bu güzellikleri de tüm Türkiye'ye kazandırmanın heyecanı içindeyiz. Çalışmaları tamamlayarak, mağarayı 15 Eylül 2007 tarihinde turizme açmayı planlıyoruz."

Mağara 11 bölümden oluşuyor

Bayburt il merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan bin 10 metre uzunluğundaki Çımağıl Mağarası'nda, 11 bölüm bulunuyor.

Mağarada tavan yüksekliği yaklaşık 15 metre olan büyük bir salon yer alıyor.

Bu salona bağlı olan kremalı oda, küçük oda, hayaletler odası ve mavi oda diye adlandırılan bölümlerde, sarkıt ve dikitlerin yanı sıra yer yer su birikintileri bulunuyor.

Etiketler
Ynt: Çımağıl Mağarası Turizme Açılıyor

Bu mağara "Doğu Karadeniz"'in "en büyük" mağarası... 2008 yazında gezmek nasip oldu... hemen yakınındaki ve merkeze daha yakın olan "Helva Köyü-Buz" mağarasında da yaz-kış sürekli kar-buz vardır... tavsiye ederim...

İlk haberi çıktığında mağaranın açılmasını bekliyordum ama açılışı biraz uzamış galiba henüz kesin bir yanıt veren yok.

aytar63' Alıntı:
İlk haberi çıktığında mağaranın açılmasını bekliyordum ama açılışı biraz uzamış galiba henüz kesin bir yanıt veren yok.
Mağara şu anda ziyarete açık değil mi ?

Mağaranın açılacağı haberi ilk çıktığında bayburttaydım. Gitmek için can atıyordum. Ha bugün ha yarın derken 2 ay geçti bende Ankara'ya döndüm benden sonra açılmış neye yarar :smiley: İlk mesajımda bunlarıda yazmıştım ama ne hikmetse çıkmamış. Haziran - Temmuz 2009 gibi açıldı diye biliyorum.

Dediğim gibi 2008 yazında gezdik... lakin tam olarak tamamlanmış değildi ama bizim için yol-giriş vs. değil mağaranın içi önemliydi ve gezdik (tüm galerileri-bölümleri değil sadece basamaklı-aydınlatmalı olanları)... aradan geçen süre de girişin-yolun bittiğini tahmin ediyorum... inşallah önümüzdeki yaz gene gideceğim.

İşte birkaç kare;

DSC03595.jpg

DSC03617.jpg

DSC03618.jpg

Burada da HELVA-BUZ MAĞARASI ve diğer bir kaç kare var;

http://nivatr.com/nivaForum/index.php?topic=1190.msg16850#msg16850

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR