Cj-5 Alacağım Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan burhankaya1935 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,980

burhankaya1935

Yeni Üye
Herkese merhabalar.bu hastalıgın ilk evresindeyim.baya bir süredir bu araçlara olan merakım sonucunda bir cj edinmeye karar verdim.üniversite öğrencisiyim,bu aracı izmirde sehir ıcınde ve fırsat buldukca arazıde kullanmak istiyorum.fakat su an çorumdayım aracı burdan alacagım ama burada aractan anlayan bırını bulup arabayı almadan once nereye gosterebılırım bılmıyorum,sizden ricam bu arabayı alırken neye dıkkat etmelıyım?arabanın sımdıkı sahıbnın arabaya bıctıgı degerın ederi olup olmadıgını nasıl anlayacagım?bu konuda yardımlarınızı beklıyorum.şimdiden tesekkurler...
edit:herkesten bırseyler ogrenmek ıstıyorum,lutfen onerılerınızı yazınız:smiley:

Etiketler

Ynt: Cj-5 Alacağım Yardım

20bin tl butcem var.burda iyi gorunen bir arac var talip oldugum.fakat tedirgin oldugum nokta aracin cidden o para edip etmeyecegi.burda bu isin bir ustasi varmi bilmiyorum.yarin birgun alacagim araci oncesinde sanayide bir ustaya gosterecegim tabiki,ama jeep ustasi degil,aractaki parcalarin ederimi falan anlat mi bilmiyorum

Aracın ederini hesaplamak zordur ama benim için, ne kadar orijinal kalmışsa o kadar değerlidir birde üstene off-road donanımı eklenmişse benim gözümde iyi para eder.

jpcj7' Alıntı:
Aracın ederini hesaplamak zordur ama benim için, ne kadar orijinal kalmışsa o kadar değerlidir birde üstene off-road donanımı eklenmişse benim gözümde iyi para eder.
Arac offroad donanimli,ben agirlikli olarak sehirivinde kullanacagim.merak ettigim bisey daha
Bu araci sehir ici kosullarina gore duzenlemek gerekir mi?mesela amartosru off road icin,sehir icinde konforsuzluk harici araca bi zarar verir mi?

Şehir içi kullanım için şunlar yapılabilir mesela lastik ebadı çok büyükse ve mt lastikse yakıtı azaltmak ve ses yapmasını önlemek için lastik ebadı düşürülüp at lastik takılabilir.Çok fazla yükseltilmiş ise virajlara hızlı girdiğinizde size devrilecekmiş hissi verir bu yüzden biraz yüksekliği azaltabilirsiniz.

jpcj7' Alıntı:
Şehir içi kullanım için şunlar yapılabilir mesela lastik ebadı çok büyükse ve mt lastikse yakıtı azaltmak ve ses yapmasını önlemek için lastik ebadı düşürülüp at lastik takılabilir.Çok fazla yükseltilmiş ise virajlara hızlı girdiğinizde size devrilecekmiş hissi verir bu yüzden biraz yüksekliği azaltabilirsiniz.
Cevaplarin icin cok tesekkur ederim herkes okuyup geciyor.alacagim aracin fotografini paylasayim bu aksam o zaman onerilerini tekrar dinlemek isterim.bir sorum daha,arac su an saglikli bi haldeyde burdan 800 km uzun yola gidebilir mi dersin?

Bencede guzel olur.bakalim bi ustaya gostereyim de,genel bir cip ustasina gostereyim araci yine anlar galiba.sunu da mi yapsam; aracin simdiki sahibine ne yaptirdi aracta suan ne takili ne marka bir kiste olusturup yine burdan sizlerle paylasip,aracin ederini sagligini anlayabilirim sanirim.

Bence de ne yapmış nerede yaptırmış bunları araştırın araçta ne ver ne yok bilin hatta eski fotoğrafları varsa falan onları bile isteyin ondan önceki sahiplerini sorun çünkü CJ ile yaşarsanız emin olun hayatınızı o şekillendirir.

jpcj7' Alıntı:
Bence de ne yapmış nerede yaptırmış bunları araştırın araçta ne ver ne yok bilin hatta eski fotoğrafları varsa falan onları bile isteyin ondan önceki sahiplerini sorun çünkü CJ ile yaşarsanız emin olun hayatınızı o şekillendirir.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-arazi-canavari-koca-ayak-132910813/detay
almak ıstedıgım arac bu.bugun sahıbıyle de gorustum arac hakkında bılgıler verdı.sızınde yorumlarınızı beklerım

burhankaya1935' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-arazi-canavari-koca-ayak-132910813/detay
almak ıstedıgım arac bu.bugun sahıbıyle de gorustum arac hakkında bılgıler verdı.sızınde yorumlarınızı beklerım

Daha ne bekliyorsun almak için derim bence güzel karar vermişsin yalnız bunu alacaksan eğer hakkını da vereceksin. ;)

Bu arada bu konuyu da incelemişsindir herhalde.
http://gezenbilir.com/index.php?topic=24846.0

İste bu cok iyi oldu,incelememistim bu konuyu,alacagim arabanin her anini bulmus oldum eyvallah iyiligin icin:smiley:.bu arabayi alip sadece sehir icinde kullanmak arabaya saygisizlik olur eger alirsam hakkini vermeliyim bencede:smiley:

merhaba,

öncelikle cj bakımlıysa her yola gider. insanı biraz yorar ama gider. askeri amaçla üretilmiş araçlar oldukları için çok dayanıklıdır. normal araçların zorlandıkları veya hemen arıza verdikleri durumlarda yanlarından geçerken 30 yaşında araba olduğunu unutursunuz. Zevkini sadece alıp sürmeye başladıktan sonra kendiniz anlayabilirsiniz kelime ile anlatılmaz. Hastalıktır bulaştığı zaman kurtuluşunuz yok onu da söyleyeyim :smiley:

Şehir içinde kullanmak için alıyorsanız eğer, cj8 çok uzun gibi duruyor. araçta baya yüksek. Kutluhan Bey'in söylediği gibi nekadar orjinalse okadar değerlidir. mesela direksiyon orjinal değil. düğmeler değil. araç tamamen offroad için yapılmış. Bende şehirde kullanan biri olarak cj-7 veya cj-6, aracın arkasında hiç yer istemiyosanız cj-5 almanızı tavsiye ederim. Ayrıca krom aksesuarlar araca baya bi gösteriş katar parlatırken bile zevk alırsınız, bu araçta yok. araç offroad için yapılmış ama çok güzel yapılmış vahşi duruyor. Klasikten biraz uzaklaşmış.

Zevkinize hitap eder belki ama daha sade orjinal ve bakımlı bir cj daha iyi olacaktır benim düşüncem. "20.000 lira az para değil"

bir de her cj ofroad yapar, bu sizin derecenizle alakalı. çok sert yapıcam diyosanız kaçırmayın süper makina.

bugraercan' Alıntı:
merhaba,

öncelikle cj bakımlıysa her yola gider. insanı biraz yorar ama gider. askeri amaçla üretilmiş araçlar oldukları için çok dayanıklıdır. normal araçların zorlandıkları veya hemen arıza verdikleri durumlarda yanlarından geçerken 30 yaşında araba olduğunu unutursunuz. Zevkini sadece alıp sürmeye başladıktan sonra kendiniz anlayabilirsiniz kelime ile anlatılmaz. Hastalıktır bulaştığı zaman kurtuluşunuz yok onu da söyleyeyim :smiley:

Şehir içinde kullanmak için alıyorsanız eğer, cj8 çok uzun gibi duruyor. araçta baya yüksek. Kutluhan Bey'in söylediği gibi nekadar orjinalse okadar değerlidir. mesela direksiyon orjinal değil. düğmeler değil. araç tamamen offroad için yapılmış. Bende şehirde kullanan biri olarak cj-7 veya cj-6, aracın arkasında hiç yer istemiyosanız cj-5 almanızı tavsiye ederim. Ayrıca krom aksesuarlar araca baya bi gösteriş katar parlatırken bile zevk alırsınız, bu araçta yok. araç offroad için yapılmış ama çok güzel yapılmış vahşi duruyor. Klasikten biraz uzaklaşmış.

Zevkinize hitap eder belki ama daha sade orjinal ve bakımlı bir cj daha iyi olacaktır benim düşüncem. "20.000 lira az para değil"

bir de her cj ofroad yapar, bu sizin derecenizle alakalı. çok sert yapıcam diyosanız kaçırmayın süper makina.
oncelıkle tesekkurler yorumların ıcın.Aracın kalıtelı toplanmıs olması,arıza rıskının dıgerlerıne gore daha az olması ve aynı zamanda vahsı durması ılgımı ceken yonlerı.benım merakım sadece arabanın seklı dıkkat cekmesı degıl,off road yapmak bırseyler ogrenmek o hazzı almak ıcın sabırsızlanıyorum.kendı zevkımce degıstırecegım dıs gorunumunu az da olsa.her yonden bana uygun duruyor,fıyat yuksek geldı pazarlıkta savasmam gerekcek galıba:smiley:

ozaman sorun yok, pazarlık ederken o aracın o hale kaç paraya getirildiğini düşünün ve karşı tarafa hak verin :smiley:

Sert bir şekilde offroad yapmış araç daha çok hırpalanmıştır bunu da unutmayın.

her ne olursa olsun hakkınızda hayırlısı olsun.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,033
Kayıtlı Üye Sayımız
166,777
Kaydolan Son Üyemiz
utkuberks

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR