cj 5 ayna mahruti ve aks, asfalt için

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sismanogullar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,348

sismanogullar

Yeni Üye
merhaba arkadaşlar..

benim 78 model cj5 de 33lük savero m/t lastik var, fakat araziye okul ve vakit nedeniyle neredeyse hiç çıkamıyorum, hergün şehir içinde kullanıyorum. eskiden üzerinde ufak mastercraft avenger g/t lastikler vardı bu m/t lastikleri taktıktan sonra ayna mahrutisine ellenmedi. Büyük ihtimalle şu anki oran lastiklerime uygun değil. 33lük lastiğin ayna mahruti oranı nedir ? sadece asfaltta kullandığım göz önüne alındığında bu oran ile oynanarak yakıtı düşürülebilir mi ? forumda dolaştım 41/10 falan gördüm ama pek anlayamadım.

Ayrıca biraz da genişletmek istiyorum lastikleri yanlara doğru, uygun ayna mahrutiye sahip cj 8 aksları takarak bir taşla iki kuş vurabilir miyiz ?

Image260.jpg

395700_10150466718704102_2040530312_n.jpg

Image266.jpg

Etiketler

Ynt: cj 5 ayna mahruti ve aks, asfalt için

öncelikle slmlar cj5in ayna mahrutisi 10/41 dir ayrıca cj8 aksları cj5e olmaz defransiyele uymaz akslar kuvvetli iyi olsun istiyorsanız cj5 amc defrasiyele uygun şapkalı aks alacaksınız son olarakda lastikleri genişletmek istiyorsunuz flanş koymanız gerekir.adresimizi ve telefonumuzuda vereyim.bilgi edinmek parça getirtmek taktırmak tamir için bekleriz.
Adres.Atatürk oto sanayi 14.sokak no/502 kat 2 İstanbul/Maslak
Telefon cep:05436729881
İş yeri telefonu:02122864470
İsim:Abdurrahman Kahraman
Dayı JEEP Garaj

Fakat suanki akslarimda bir sorun yok, sağlam orijinal cj 5 akslari. Peki halihazirdaki akslara sapka takma gibi birsey yapilabilir mi ?

Diferansiyele uymuyor demişsiniz ilk mesajda. Diferansiyelle birlikte aksları komple değiştirsek cj 8inkilerle ? Uyum sorunu ortadan kalkar mı ?

orjinal difransiyeline şapkalı aks takacaksan sadece sapkalıyı koymakla bitmiyor poryalarda degişecek.Siz yapacaksanız bu dediklerimi uygulayın cj8 defransiyeli ile birlikte cj8 şapkalı aksıda alın arkaya olur bu dedigim önede cj8 defransiyeli takılır ama usta birinin yapması lazım ama siz öne takmayın cj8 difransiyelini 3 cm öne flanş koyun zaten lastikleri genişletmek istiyorsunuz zaten cj8 arka difransiyelini takınca arka lastikler dışarı çıkacak çünküü sizin orjinal difransiyele göre daha geniş önede 3cm flanş koyun süper şekilde olur araç bunları yaptırmak isterseniz.İstanbul maslak oto sanayide yerimiz var zaten üstteki yorumlarda adres ve telefon bildirdim bekleriz .bu dedigim uygulamayı biz bir kaç araçta denedik güzel bir sonuç aldık.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,054
Kayıtlı Üye Sayımız
166,798
Kaydolan Son Üyemiz
VifoOBB

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR