CJ 5 Destek

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan emresafak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,431

emresafak

Ana Kamp
Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım ve sayenizde ciddi anlamda bilgi sahibi oldum. 1978 model bir cj5 sahibiyim. Aracım 33x12,50x15 ebatların bir lastik var ben bu lastikten arazide (özellikle kar ve çamurda) yeterli performansı alamıyorum. Bana ağır arazi şartlarında kullanabileceğim bir lestik önerebilirmisiniz. Ayrıca aracımda yapmam gereken modifikasyonlar nelerdir bu konuda beni bilgilendirebilirmisiniz. Aracım 4200 cc 3 vitestir. Ben yürüyen aksamında herhagi bir şey yapmadım ve aracı devamlı orman yollarında hobi amaçlı olarak kullanıyorum.

Etiketler
Ynt: CJ 5 Destek

emre arkadaşım aracının lastik markasını belirtmemişşin yardımcı olabilmemiziçin marka belirtmen gerek
öncelikle firenlerden firen hortumlarından başlamalısın bence ne şekilde yapıldıgını kontrol etmen geek gerekirse kople hortumlerı degişmen gerek uygullamada yanlış yerden geçiyosa düzeltmelisin yaptıgın her işlemi komple yapmanı tavsiye ederim kafandan silip atman için

asfaltta neredeyse hiç kullanmıyorum. Genelde orman yolları veya tamamen yoldışı sadece hobi amaçlı, günlük kullanmıyorum. Mesela bir derede gördüğüm zaman illaki içinden geçmem lazım :smiley:, aracıma yapmak istediğimse sadece arazide yüksek performans sağlamak işin aksesuar kısmında değilim yani mesela defransiyel kilidi gereklimi sizce veya yükseltme kiti uygulamalımıyım, karlı yollarda zorlanıyorum bana eksisi ve artısı ne olur acaba

şu anki lastiklerimin markası goodyear mt fakat çok geniş silverstone extreme lt ile ne kadar performans sağlarım sizce

para problem değilse

Ön arka dana 44 yada 60 yap şanzumanı t18 yada t98 le değiştir dana 300 arazi ayna marutileri iyice düşür 100 de 100 hem öne hem arkaya kilit tak makinayı modifiye et yada sök bi v8 koy 318 350 360 vs tarzı üstünede 4 adet traktör ön lastiği süspansiyona SOA yaptır yada helozon a çevirt :smiley: gidemeyeceğin yer kalmaz ... Ati jeep maslak ı ara o size seve seve anlatır neyle nasıl olucağını önce bi kafanızda ne istediğinize karar verin bi bütçe belirleyin goodyear mt lastiklerde öle aşırı bi fark olmaz ...

navaraextreme' Alıntı:
para problem değilse
Ön arka dana 44 yada 60 yap şanzumanı t18 yada t98 le değiştir dana 300 arazi ayna marutileri iyice düşür 100 de 100 hem öne hem arkaya kilit tak makinayı modifiye et yada sök bi v8 koy 318 350 360 vs tarzı üstünede 4 adet traktör ön lastiği süspansiyona SOA yaptır yada helozon a çevirt :smiley: gidemeyeceğin yer kalmaz ... Ati jeep maslak ı ara o size seve seve anlatır neyle nasıl olucağını önce bi kafanızda ne istediğinize karar verin bi bütçe belirleyin goodyear mt lastiklerde öle aşırı bi fark olmaz ...

Vay be...! bir hayal ancak bu kadar kısa ve öz anlatılır... Araba bitti bile..! :D

Benim ZJ'de 31 MTR Good-Year var. Her yerde her zaman sorunsuz yol alıyorum. Eskidikleri zaman kesinlikle aynılarını alacağım. Bence 10 numara.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,060
Kayıtlı Üye Sayımız
166,807
Kaydolan Son Üyemiz
karavancı_34

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR