Cj 5 Edinmek

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan M.Efe.Ceylan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,409

M.Efe.Ceylan

Yeni Üye
Mesajlar
3
Tepkime Puanı
0
Yer
Ankara
Merhabalar. Öncelikle herkese selam vermek isterim. 2. olarakta kendimden biraz bahsetmek isterim. Yalan olmasın yaş olarak küçüğüm (16) ama özelliklede off-road tipi araçlara ve bunun hobisine büyük ilgi duyuyorum. Ankarada oturuyorum. Doğma büyüme buralıyım. Bu forumu da babamdan öğrendim denebilir. 2 sene kadar önce bir trafik kazası geçirip ayağını kırmıştı. 6 ay hiç kalkmamak üzere yattı. O dönemde çok fazla giriyordu bu foruma ama daha çok karavan bölümlerine. Neyse konuyu dağıtmadan, ben çok fazla ilgi duyuyorum arazi araçlarına. Bunların arasındaysa CJ serisinin bende özel bir yeri var. Duruşu ve estetiği ile çok hoşuma giden ve hayallerimi süsleyen bir araç. Bunu niye yazıyoruma gelirsek. Benim alışkanlığımdır, bir konuda bir işe kalkıcaksam heleki maddiyatlı bir işe. Önceden araştırmasına başlar pek çok kişiile konuşurum ve sizlerden bilgi almak istedim. Şuanda bir dacia duster full + full var 4wd duster da seçenekler arasında ama daha klasik tarzda birşeyler istiyorum

Bu konuyu açmadan önce forumda baya gezindim. Hem CJ'ler hakkında hemde benzer fiyat aralığında olan başka off-road araçlar hakkında bir hayli fazla yazı okudum ve en sonun kafamda sorun yaratan birkaç soruyu size danışmaa karar verdim. CJ serisi baktığım araçlar arasında modifiyesi olsun yapısı olsun en hoş duran araç (klasik araçlara bir zaafım var) Ehliyeti aldığım yıl içerisinde bir araç almayı düşünyoruz. Bunun için 20-10 bin tl arası bir bütçe ayırabilicek durumdayız. Bende bu bütçeyi doğru kullanmak istiyorum, fakat aklımı kurcalayan bazı sorunlar var:

1. 1.6-5.0 aralığında motorlara sahip birsürü model inceledim. Aşşağı yukarı fiyatları 17-25bin civarı çokkötü durumda olmayan modeller şeklinde bir çıkarım yaptım. Kafamı kurcalayan ilk soru yakıtı. Malum öğrenciyim ve yakıtını ciddi bir şekilde düşünmem gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda pek detaylı bilgi bulamadım, yakıt konusunda beni aydınlatır mısınız?

2. Yukarıda bahsetmiştim benzer modellere de baktığımı, bunlar arasında niva da mevcut. Arazide fena olmadığı fakat yolda biraz kafa yapacağı söylenmiş ( 2 sene kadar kullanmıştık gerçektende öyle) CJ ler içinde bu söylenebilir mi? Asfalttada yorar mı? yada uzun yola çıkılabilir mı?

3. Özel bir off-road aracı olarak almayacağım. Günlük kullanım içinde aynı arabayı kullanacağım için biraz kafamı kurcalıyor bu tip sorunlar. Tek araç olacağı için kullanım rahatlı önemli. bu konuda bir açıklama getirirseniz mutlu olurum.

4. Bazı araçlar için bakım masrafı ve arızaların çok tuttuğu söylenmiş, sorun çıkarttığı. CJ ler içinde bu sorun mevcut mu?

Aracı aldıktan sonra üstünde birkaç değişim elbet yapılıcak. (yaş küçük olabilir ancak mekanik aksamdan da prensiplerdende anlarım) Yürür ve durur aksam haricinde görünüş için aşşağıdaki benzer birşeyler düşünüyorum. (fiziki oynama için elimde imkan var. Bir metal atölyesi çalıştırıyoruz) ve lastiklarin iriliği ve aracın yüksekliği günlük kullanım ve uzun yolda sorun yaratır mı?

jeep-wrangler-cj-5-06.jpg
 

Etiketler
Ynt: Cj 5 Edinmek

dostum öncelikle amacına göre cj almalısın offroad yapacaksan offroad aksesuarlarını taşımalı yakıt son lpg zamlarından ve kış şartları dolayısıyla hepsi fazla yakar ufak motor ve düşük model alırsan o büyük lastikleri deil araba kendini zor götürür pahalı zevk bunlar hepimiz kurbanlarıyız kendi aracıma 5700 cc v8 chevy motor koydum bunun devamında disk fren şapklı aks ve daha ağır devirli ayna mahruti koydum bunun sonu yok hayal gücü ile cjye herşey yapılır ha memnunmusun dersen çokta deilim eski araç bunlar yeni araç gibi konfor ve teklonoji yok
 

Ynt: Cj 5 Edinmek

Merhaba,

CJ'nin ucuz bir zevk olduğunu söyleyemeyiz. Yine de aylık kazancına göre pahalı veya ucuz kavramı değişiklik gösterir. CJ'ye iyi bakarsan seni her yönden tatmin edecek bir araç. Gezeme de yapmaz, frenleri de iyi tutar, uzun yolda da yormaz. Ama dediğim gibi sen ona ne kadar iyi bakarsan o da sana o kadar iyi bakar. Motoru, yürüyen aksamı iyi olması önemli. Boya, kaporta işleri , lastik işleri öyle veya böyle hallediliyor. Çok iyi bir usta bulmana gerek kalmıyor bu işler için. Ama tekrar söylüyorum Motor ve yürüyen aksam, diffler, akslar, şanzıman vb bölümler hayati öneme sahip. Bir de tenteli modellere bak. Sonradan 3000 TL isterler tenteye ;)
Benim CJ 5 km'de 90krş ile 1 TL arası yakıyor. Ortalama bir rakamdır bu. Dediğim gibi CJ biraz tuzlu olabilir, ama o aracı alırken sana verdiği haz tartışılmazdır.
 

Ynt: Cj 5 Edinmek

Cevaplar için teşekkürler. Dediğim gibi çok beğendiğim bir araç ama maddi olarak kısıtlıyım buda beni düşünmeye sevk ediyor. Benzer fiyat aralığında önerebiliceğiniz bir araç var mı? onlarıda inceleyebilirim. Şimdiden teşekkürler yardımlarınız için
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,162
Mesajlar
1,534,482
Kayıtlı Üye Sayımız
167,057
Kaydolan Son Üyemiz
R.KICIR

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst