Cj 5 Frenler Ve Motor Start Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan izrafeel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,202

izrafeel

Özgürlük herkes için farklıdır.Benim içinse CJ'dir
Yer
Kayseri
Merhaba Arkadaşlar;

Cj'm ile saatte 70 - 80 km/h giderken yaptığım orta derecedeki frenlemelerde sağ çekmeler meydana geliyor. Sizce bunun sebebi nedir ? Bilen ustalar varsa bilgilerini paylaşmalarını rica ederim. Sanayiye gitmeden ön bilgi edinmek doğru olabilir :smiley:

İkinci sorun ise , Aracı bir kaç gün çalıştırmadığım zaman, 3-4 defa marş basmak gerekiyor. Aracı her gün çalıştırısam bu sorun ortadan kalkıyor. Sizce buna sebep ne olabilir ?

Saygılarımla
İsrafil Önal

Etiketler
Ynt: Cj 5 Frenler Ve Motor Start Sorunu

izrafeel' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar;

Cj'm ile saatte 70 - 80 km/h giderken yaptığım orta derecedeki frenlemelerde sağ çekmeler meydana geliyor. Sizce bunun sebebi nedir ? Bilen ustalar varsa bilgilerini paylaşmalarını rica ederim. Sanayiye gitmeden ön bilgi edinmek doğru olabilir :smiley:

İkinci sorun ise , Aracı bir kaç gün çalıştırmadığım zaman, 3-4 defa marş basmak gerekiyor. Aracı her gün çalıştırısam bu sorun ortadan kalkıyor. Sizce buna sebep ne olabilir ?

Saygılarımla
İsrafil Önal

1.Soru

a.Amortisör sorunlu
b.Diskli sistemde pabuç/disk, kampanalı sistemde balata/kampana arası mesafe sağ ve sol tekerlekte farklı
c.Rot ayarı bozuk
d.Sağ lastiğin havası daha az
e.Hepsi

2.Soru

a.Akü
b.Akü
c.Akü
d.Akü
e.Akü

Kolay gelsin.

Hocam,

İkinci soru da söyle bir sıkıntı var, akümüz, şarj dinamomuz ve marş dinamomuz sıfır. :S

Karbüratörde benzin kalmamıştır marşa basmadan önce gaz pedalını birkaç defa pompalayıp ondan sonra marşa basın.

ABi bende karbüratöre suç buluyordum. Benzini normalde tutması gerekmez mi =?

izrafeel' Alıntı:
ABi bende karbüratöre suç buluyordum. Benzini normalde tutması gerekmez mi =?

Bir ara bende de aynı sorun vardı ama suç karbüratörde değil benzin otomatiğinde çıktı. Benzin otomatiğini değiştirirken tüm benzin hortumlarını şeffaf poliuretan hortumlarla değiştirdim. Araç günlerce çalışmasa bile hortumların dolu olduğunu görüyorum.

Havaların ısınmasıyla benzin buharlaşıp uçabilir veya karbüratörden benzin geriye kaçıp karbüratör boş kalabilir karbüratör kelebeği ayar isteyebilir.

Hocam, herhalde sorun Benzin otomatiğinde. Karbüratöre ayar da yaptık. 2 gün bekleyeceğiz artık :smiley: Sonuçları en kısa zamanda paylaşacağım.

Arkadaşlar sorunları çözdük.
Fikir vermesi için yazayım dedim ;

Fren sorunu balatadan kaynaklanıyor. Biri diğerinden daha iyi durumda olduğu için, o tarafa çekme yapıyor. Takarken birini sıfır takmamışlar anlaşılan.

İkinci olarak Motorun start sorunuydu. Onu da çözdük. Benzin otomatiği çalışıyor fakat tam randımanlı değil. Ruhunu teslim edene kadar depoda çeyrekten daha az kalmaz ise sorunsuz. Son çeyrekte benzini çekmesi biraz zaman alıyor. Sorunun sebebini bulunca, parçayı değiştirdik. 70 TL'ye alınabiliniyor.

Bu arada Hedmann Headers ve Yükseltme kiti uyguladık. Sonuçlarını yakında "Buda bizim ailenin kötü çocuğu" isimli konuda paylaşacağım. Havaların düzelip adam gibi görüntüler çekebileceğim anı bekliyorum :smiley:
Saygılarımla
İsrafil Önal

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,127
Kayıtlı Üye Sayımız
167,026
Kaydolan Son Üyemiz
Log Outdoor

Çevrimiçi üyeler