günlük olarak çok yorar. Lpg ile 40 krş altına inmez. Ama düzgün bir cj8 ile fantazi olabilir.ama evin 2000 rakım da yılın 8 ayı karlı yollardan gideceksen ayrı.
tamamen yaşam felsefenle alakalı.benim için donanım sorun değil konfor aramıyorum diyorsan , yakıt gideride beni çok sarsmaz iki kuruş fazla veririm ama safkan bir arazi aracına binerim dersen çok iyi bir seçim .tanıdığım devamlı cj kullanan arkadaşlarım var.bir kere bile şikayet ettiklerinide duymadım.çünkü araçla kendilerini özdeşleştirmişler.önemli olan aldıktan sonrada sağdan soldan işittiklerine ve yazılanlara aldırmaman.çoğu olumsuz yazı yada söylem bu arabayı hava atmak için yada uçan halı sanıp alan tipler sayesinde uydurulmuş şeylerdir.eğer masrafsız bir arazi arabası yapıldı ise söylesinlerde bizde alalım.
mazur görün ama bu forumdaki yazıyı nerde hengi forumda okudunuz?
çocuklugumdan beri bu araçlara hastayım 5 senedir çeşitli cj araçlar kullanırım hala bi cj 6 restorasyonu ine 3 aydır ugraşmaktayım
nerdeyse bir sıfır araç fiyatına malolucak bu araç bana sonuç itibariyle
benim cj hiçbizaman beni yolda bırakmadı nice ıssız bucaksız dag yollarında tık demeden gazladık yeterki yakıt olsun gitmem demedi
bu arkadaşımız ne konuda çile çekmiş
ben söyliyeyim hemen sana bi enkaz almışdır hergün yolda lkalmışdır sanayiden eve gitmişdir evden sanayiye cj siyle ondan bunu yazmışdır
bunlar hurafe inanmayın bakımlı ve temiz bi cj ile hayatta sıkıntı yaşamassınız bu cj de en az 15 bin ila 20 bin arasında olur eminolun
Düzgün bir CJ5 aldıktan sonra hiç bir zaman sizi yarı yolda bırakmaz ben 20 sene jeep bindikten sonra a racımı sattım bu benim hayatımdaki en büyük hatam oldu şimdi onu geri almak için uğraşıyorum aracınızı sevdikten sonra onun her türlü nazını çekebilirsiniz forumda okuduğunuz olumsuz yazılar araçlarını tanımayan onları sevmeyen onların dilinden anlamayan ve onun en küçük sorunlarını kafasında büyütüp çözüm arayacağına aracını satarak sorunlarının üstesinden geldiklerini sanıp kendini aldatan arkadaşlardır eğer o küçücük sorunların üstesinden gelebilselerdi hayatlarının en güzel dakikalarını araçlarıyla geçirip bizlerle paylaşabilirlerdi bilseler neler kaçırdıklarını.
bence cj günlük kullanıma uygun değildir arazi için çok iyi ama günlük kullanım için alırsanız büyük hata edersiniz herşeyde önce arabanın kapısı yok bacası yok şehir içinde nerede muhafaza edeceksiniz yakıtı ise ikinci handikap şehir içinde cj ile bayağı yüksek rakamlarla karşılaşırsınız, ama ikinci araç olarak kullanacaksanız alın derim.. selamlar...
TURKUVAZ arkadaşa. Bunları okuduktan sonra kesin kararını verebileceğini düşünüyorum ....(bunları başka bir bilgi almak isteyen arkadaşa yazmıştım)
hunter06_1' Alıntı:
Maddi durum önemli tabi. Eğer evliyseniz benim önerim ikinci bi aracınızın olması iyi olacaktır. Ama bekarsanız benim gibi temiz bir CJ sizi fazla zorlamaz maddi yönden. Benim de Cj tek aracım başka aracım yok ama bekarım başımı şişiren yok ;D
Yakıt konusuna gelince Tüpte bile olsa CJ'ler km'ye ortalama 40 Krş yakar 35 Krş nin altına inmez. Benzini ölçmek nasip olmadı ama tahmini 70 Krş yakar. Çok yakıyor ama hakkını verir. Trafikte bi karizması var bunu CJ sahibi olunca anlarsınız ;D Millet nasıl hayran hayran bakıyo. Öyle önünüze lap diye atlamaya cesaret eden olmaz ;D
Asfaltta ön takım iyi değilse çok gezer. Zaten hız aracı değil. Ama uzun yola çıkınca da benim gibi gaza basmadan duramazsınız. Motor sesini duydukça yüklenirsiniz gaza ve bakarsınız ki ne kadar basarsanız basın ibresi zaten 140 km fazla zorlamaya hiç gerek yok. Bi zaman sonra kafanız kazan gibi olur motor sesinden ;D Yavaş gitmeye başlarsınız.
Bi sigara yakayım derken kafanızı bi kaldırırsınız bu adam niye tersten giliyo dersiniz. Halbuki karşı şeride geçmişinizdir bile ;D
Süspansiyon sert olduğu için 100 km yol yapınca sanki 1 gün boyu direksiyon sallamış gibi gittiğiniz yerde uyuklamaya başlarsınız ;D
Biraz motor bilgisi olduktan sonra CJ yolda bırakmaz. Daha yeni 1 saat önce yolda stop etti ama evdeyim şimdi ;D
zaten motordan anlamasanız bile bir müddet sonra alışırsınız ;D
Ama tekrar söylüyorum arkadaşın dediği de doğru adam yanınızdan belki X5 ile geçer ama gözü CJ ye değmeden geçemez...
Ama herşeye rağmen güzel bir duygudur Cj sahibi olmak...
Panzerci teşekkür ederim ayrıntılı bilgiler için sağolasın. Bi sitede ilan var 1977 cj5 8500 TL diyor fotografa bakarsan iyi duruyor ama( inceletmek lazım tabi) bana fiyat düşük geldi, fazla sorun cıkartmayacak bi cj5 in bedeli ne civarlardadır.
(Bu arada içerenköy civarında oturuyorum, bugün farkettim başkan jeep diye bi yer var tavsiye edermisiniz. Teşekkürler arkadaşlar.)
Panzerci teşekkür ederim ayrıntılı bilgiler için sağolasın. Bi sitede ilan var 1977 cj5 8500 TL diyor fotografa bakarsan iyi duruyor ama( inceletmek lazım tabi) bana fiyat düşük geldi, fazla sorun cıkartmayacak bi cj5 in bedeli ne civarlardadır.
(Bu arada içerenköy civarında oturuyorum, bugün farkettim başkan jeep diye bi yer var tavsiye edermisiniz. Teşekkürler arkadaşlar.)
Panzerci teşekkür ederim ayrıntılı bilgiler için sağolasın. Bi sitede ilan var 1977 cj5 8500 TL diyor fotografa bakarsan iyi duruyor ama( inceletmek lazım tabi) bana fiyat düşük geldi, fazla sorun cıkartmayacak bi cj5 in bedeli ne civarlardadır.
(Bu arada içerenköy civarında oturuyorum, bugün farkettim başkan jeep diye bi yer var tavsiye edermisiniz. Teşekkürler arkadaşlar.)
bu arada sorun çıkartmayacak bir cj daha önce arkadaşların söylemiş olduğu gibi aracın üzerindeki aksesuarlara göre değişeceği gibi enaz 15000 tl ile 20.000 tl arasındadır.
ilan sitesi sahibinden mi? buraya ilan linki yazabilirsiniz problem olmuyor.
Başkan Jeep ile hiç alışverişimiz olmadı tanımıyorum ama tanıyan arkadaşlar yorum yazmışlar zaten.
İyi bi CJ 10 ile 15 bin arası değişir. Tabi eğer ben araziye gircem deyip te tam donanımlı bi CJ isterseniz fiyat 20-25 binlere çıkabilir tabi.
8500 TL lik bi jeep bana pek sağlıklı olmaz gibime geliyor (fiyatına bakarak). ilan linkini yazarsanız bi görelim...