Cj-5 İçin Yorumlar,alınırmı ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jRMix Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,972

jRMix

Comming Soon !!!
Herkese Merhaba,
Forumun yeni üyesiyim. CJ5 Alma planım var, Yaşım 17 Liseye gidiyorum. Bir Taşınma durumumuz olacak gibi Gittiğimiz yer biraz arazi heralde :smiley: Şuanki aracımız Passat araziye pek gelmez gibi yani gelse bile gelmez o araç araziye sürülmez işte :smiley: Bizde 2. bir araç olarak hem fiyat uygun hemde güzel olması açısından bir CJ-5 Almaya karar verdik.

Bütçe : 10-13 Bin civarı.

Merak Ettiğim birkaç sorum var.

1-) Galiba bu araçlar istediğimizde 4x4 istediğimizde ise 4x2 oluyormuş. Doğrumudur ?
2-) Ben üstü açık olsun istiyorum genelde o modellere baktım. Kışın Kapı takılırmı ? üstüne de tente diyorlar galiba
3-) Azami sürati asfalt'ta ne kadardır ?

Herkese çok teşekkür eder, Keyifli forumlar dilerim...

Etiketler
Ynt: Cj-5 İçin Yorumlar,alınırmı ?

Öncelikle Hoşgeldin.

Kısa ve öz bir kaç bilgi vereyim. Forumumuzda bir çok ustamız abilerimiz var. Eminim onlarda son derece gerekli bilgiler verecektir.

Öncelikle evet istersen 4 çeker istersende 2 çeker olabiliyor. Bunu arazi vitesi vasıtası ile ön tekerleklerde bulunan aks kilitleri ile yapabiliyorsun.

ikinci olarak bir hardtop alırsın. Orjinal CJ 5 hard top var mı bilmiyorum ama piyasada üretenler var. Yazın çıkarır kışın takarsın.
Ama bence en iyisi ya hart topl'lu cj 7 alman veya cj 5 'e soft top kullanman.

Son soruna cevap ise bütçen ile ilgili. Youtube 'da ferrari ile kapışan CJ ler var ABD'de. Türkiyede asfaltta azamı 70-80'ni geçmemen daha sağlıklı .Araç hem yüksek hemde eski olduğundan güvenilirlik konusunda her zaman soru işaretleri taşır.

Saygılarımla
İsrafil Önal

Çok teşekkür ederim israfil hocam :smiley:

CJ5 için Hardtop birkaç sitede var. Peki Hardtop oladan sadece kapı olabilirmi ? ben kapılı olsun istiyorum da.

Arazi Vitesi İle de İstediğim Oluyormuş Tamamdır :smiley: Azami Süratte iyimiş yani :smiley:

Son Olarak Hardtop'lu CJ-7 Al Demişsiniz CJ-5 ile Farkı Nedir ? galiba Biraz Pahalılar.

Selam ben 3 sene Willys kullandım CJ-5 i tavsiye ederim CJ-7 biraz uzundur ikinci arac olacaksa CJ-5 sorun olmaz yeşil brandalı olanları görüyorum cok güzel duruyor

Özgür hocam teşekkür ederim. Uzun olması iyi olmaz gibi :smiley: 1 haftadır bakıyorum çok kanım kaynadı bu araçlara.

baktıklarım hep kapısız modeller bunlara kapı alınıyormu ekstra olarak yoksa full hardtop mu yapılıyor direk ?

genç arkadaşım jeep sevmen heves etmen güzel ama jeep eski jenerasyondur asfaltta kaç gider sorun endişe verici jeep arazi taşıtıdır yaşın genç kanın kaynıyodur eminim ama jeep asfaltta hızlı kullanılmaz durması sorundur devrilmesi sorundur kontrol etmesi zordur kullnımı yeni jenerasyon araçlar gibi değildir kullanım tekniği farklı olduğundan arıza çıkardığında yaptırabileceğin usta gittiğin yerde varmı gibi etkenleri düşünmeni isterim

Ünal hocam çok teşekkür ederim :smiley: Evet biraz genç ama bir Jeep Aşığı oldum diyebilirim :smiley: Fazla Sürat istemiyorum. Yılda 1-2 Kere Memlekete Geleceğiz Ortalama 80-100 Km/h yapsın Yeter :smiley: Zaten Araç 2. Bir Araç olacak Fazla Cadde Göremeyecek Genelli olursa Arazide Olacak haftasonları 3-4 Saat gibi bir süre :smiley: Arıza'yı hiç düşünmedim bilmiyorum ama bi bilen bulunur heralde.

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Şimdilik birkaç model buldum yalnız Model arasında kaldım. 70 Model var ok güzel duruyor birde 78 Var Birde 85 Var.

Merhaba Tekrardan;

Model'i ne kadar yüksek olursa bence o kadar iyi diyebilirim. Tabiki düşük model olupta çok bakımlıları da elbette ama yüksek modellerde bir çok ektra fabrika çıkışı olabiliyor. Örnek olarak 77 model cj 5 te kampana fren olması ama 79 'larda disk fren ve elektronik ateşleme olması. Yanılmıyorsam da 81 modellerde hidrolik direksiyon da var. Bu sebepten alırsan 79 ve üstü almanı tavsiye ederim.

Saygılarımla
İsrafil Önal

Tekrar Teşekkür İsrafil Hocam :smiley:

79 Öncesi Disk Fren Olmaması Kötüymüş. Neyse 79 Üstü Bakıcaz Heralde. Birde Ben İstediğim Renge Boyatmak İstiyorum (Kırmızı) Tahmin Olarak Ne Kadar Masraf Tutar Ruhsata işletmek vs. ?

Bugün birkaç ilanla rasladım "Dana Difransiyel" iyi bir şey mi Kötü bir şey mi ? Farkı nedir ? Ne işe yarar ?

Aman Allah'ım :smiley: Bu kadar soruya cevap alman biraz zor olabilir. Şöyle yapalım. Daha önceden Garaj bölümünde ve CJ bölümünde baştan aşağı yapılan CJ'ler var. Onları okuman fayda sağlayabilir. Bir çok soruna cevap bulabilirsin.

Sorularla Sıktıysam Kusura Bakmayın :smiley: İlk Cj Deneyimi Olacak İnsan merak Ediyor işte :smiley:

garaja Bakıyım O Zaman :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR