CJ-5 imi Topluyorum; Tavsiyeleriniz !..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan chala Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,345

chala

Kamp III
Yer
Şimdilik Ankara
herkese selamlar.
1995 yılından bu yana 79 model cj5 im var. aracımı izmir de yeniden topluyorum, konunun üstadlarına birkaç şey danışıcam. birincisi, aracıma 35' maxxis lastik aldım. bu lastikleri takarken mutlaka yapmam gerekenler nelerdir, direk takamaz mıyım? ayrıca yeni bir yarım motor aldım, ruhsatta eski motor 1600 cc olarak işli, yeni motoru nasıl işletmeliyim ki yine 1600 cc yazsın. tavsiyelerinizi bekliyorum.

Etiketler
Ynt: CJ-5 imi Topluyorum; Tavsiyeleriniz !..

motorun faturası nasıl bilemiyorum faturada ne derse o olur aracınız yükseltilmemişse direk takamazsınız bu arada jantlarınız iç ofsetmi yada flanşlarınız varmı gibi bircok soruyuda beraberinde getiriyo ??????

sanırım siz ali rıza beysiniz, teleonla görüşmüştük ama tanışma fırsatımız olmadı. flanşım yok ama gerekecek, motorun da henüz faturasını kestirmedim.

selam ünal bey.
35' lastik için ayrı ön şaft gerekecek mi? ve aynı dingildeki tekerlerin mesafe ayarı var mı acaba? teşekkürler.

şaftın açıları var defransiyelinde az dönmesi gerekli bunu ankaradaki ustalarada sorarsanız yerinde görerek anlayarak da bakarsanız çok daha iyi olur sizin için

sevgili chala öncelikle hoşgeldin
allah kolaylık versin bende cj 5 veya 7 istiyodum ama kaderde disco varmış
ünal abi işi iyi bilir bende cok uzun zamandır tanımıyorum ama sana yardımcı olur
ayrıca yolum istanbula düşerse bi çayda ısmarlar :smiley:
yaptığın değişimleri paylaşırsan seviniriz
kolay gelsin

herkese selamlar forumda yeniyim ilk mesajıda buraya atmak nasipmiş yaklasık 3 hafta once bn kendi cj 5ime 33luk lastik taktım simdilik saglıklı ve guzel oldu ancak arazide ve donme sırasında surtme yapıyor muhtemelen sizinkide surtebilir o yuzden arac eger standart ise yukseltmekte fayda var diye dusunuyorum

Ynt: CJ 5 imi Topluyorum.

sevgili cj tutkunları, insanın kendini evinde hissetmesi demek ki böyle bişeymiş. ben aracımı yaklaşık 15 yıldır sorunsuz kullandım, ancak frenlerimin patlaması sonucu ufak bir kaza yaptım ve aracım yaklaşık üç yıl yattı. şimdi aracı sıfırdan komple toplarken aslında ne kadar az şey bildiğimi farkettim. iç ofset jantları ve jantların et değerlerini 10 dakika önce öğrendim örneğin. iş o noktaya geldiğinde yolda gezme ve direksiyondaki boşluğu nasıl çözeceğimi şimdiden merak ediyorum.

sevgili chala
bende yaklaşık bir ay önce üye oldum
ilk başlarda herhangibi forum sitesidir diye düşünüyodum amacok yanılmışım
bende aracımı burda almaya karar verdim her türlü sorunumu sıkıntımı burda paylaşıp çözüm bulabiliyorum
ve işin en güzel tarafı hiç bi etken gözetmeksizin saorunlara care araken arkadasda ediniyosun
şuana kadar siteye üye olan 3 yada 4 kişiyi dışarda gördüm ama burası tam bir aile ortamı ve yakın zmanda sende bunu anlicaksın
işallah hayallerindeki cj ne en yakın zamanda kavusursun ve bzimle paylaşırsın
saygılar :smiley:

aracını sıfırdan toplarken resimlerini cekip paylaşırsan eminimki birçok arkadaşımız yardımcı olacakdır çünki cj toplamak farklı bi sanat gibi her detayı her işlemi inceliyerek yaparsan herkesin teçrübelerinden faydalanabilirsin tuncay cj betrıx gibi abilerimiz ve arkadaşlarımız yeni topladılar araçlarını

ergun abinin ki (beatrix) harika bi eserdi örneğin
ünal abi cok iyi özetlemiş bu bi sanat
ben toplamadım ama yaklaşık 4 ay cj inceledim gerçekten zor ama biokadarda zewkli bi iş :smiley:

ben ankara da yaşıyorum ama aracımı izmir deki eski ustam topluyor. fotorafları burada paylaşıp fikir alışverişnde bulunuruz. cj5 im ilk toplandığında büyük bir keyifle bizzat çalışmıştım.ergün beyin yakışıklıyı eskiden çok gördüm nette. patronumu ikna için çok uğraştım ama o gitti navara aldı. çok hoş bi örnek çıkarmış.insan resme bakınca oyuncak sanıyor.
beni şimdilik en çok düşündüren yeni tekerlerin verimi ve bu yüzden yapmam gereken değişiklikler.

yeni tekerleklerle en fazla yaşayabileçeğiniz konu ayna mahruti d eğişebilir şaftların acıları ile oynanabilir iç ofset jant ve flanş lzım olabilir bide şapkalı aks :smiley:)

benim cj5 im ruhsatta 77 model gözüküyor ama orjinali 79 model. ön frenler disk, eloktronik ateşleme. acaba üzerinde şu anda şapkalı aks olma ihtimali var mı, ve ayna mahruti nedir, ne işe yarar acaba.

bence öncelikle daha önce yapılmış araçlara bakarsanız soracağınız birçok sorunun cevabınıda bulabilirsiniz garaj bölümü incelemenizi tavsiye ederim öncelikle

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,062
Kayıtlı Üye Sayımız
166,807
Kaydolan Son Üyemiz
karavancı_34

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR