CJ-5 imi Topluyorum; Tavsiyeleriniz !..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan chala Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,347
Ynt: CJ-5 imi Topluyorum; Tavsiyeleriniz !..

chala' Alıntı:
herkese selamlar.
1995 yılından bu yana 79 model cj5 im var. aracımı izmir de yeniden topluyorum, konunun üstadlarına birkaç şey danışıcam. birincisi, aracıma 35' maxxis lastik aldım. bu lastikleri takarken mutlaka yapmam gerekenler nelerdir, direk takamaz mıyım? ayrıca yeni bir yarım motor aldım, ruhsatta eski motor 1600 cc olarak işli, yeni motoru nasıl işletmeliyim ki yine 1600 cc yazsın. tavsiyelerinizi bekliyorum.
Selamlar aramıza hoşgeldin ...
Öncelikle cj5 üstündeki motor orjinal 6 silindirli motorumu.Düşük motor varsa lastikler ağır gelebilir arazide iş yapmaz..

Ünal abinin dedikleri gibi 35'' lastikleri çamurluk içine yerleştirmek sorun olabilir gerekli yükseltmeyi profesyonel birini bularak gerekli ekipmanları(pitman kolu,fren hortumları vb.) değiştirmesi gerek...Yükseltmede gezme yapabilir....

Muhtemelen arka defransiyel amc 20 önler ise amc 30 dur...Şapkalı aks (tekparça aks)uygulaması varmıdır bilmiyorum ama yoksa takılması iyi olur...

Bu arada araya flanş lazım olacak yoksa lastik dönüşlerde içeriden makas küpelerine kadar sürtme yapabilir.. ;)

Daha çok detaylar daha var yardımcı olacaklardır.. ;)

Etiketler

sevgili hasan bey, hoşbulduk, teşekkürler. siz mesajları gönderirken ben garaja girmiştim ve saatlerdir çıkamadım. haklısınız, orada birçok çözüm detaylarıyla var ve çok keyifli. umarım birkaç ay sonra benim cj5 in de seyir günlüğünü garajda diğer dostlarla paylaşabilirim.
üstündeki motor 6 silindirli orjinal motor. zaten birçok değişiklik yapılsa bile motor orjinal olmalı. tekerler için flanş şart, o da belli oldu. peki flanş ve yükseltme kiti kaç inç olmalı ki verim alayım.

Kupa takozlarından ve makas küpelerinden yapabilrisiniz ama en aşağı 4" yani 10 cm gibi yükselmesi lazım.. Ama yeterli gelmeyebilir..
Flanş' gelince lastiğin taban kalınlığına göre ofsete göre uygun olanı takmanız gerekebilir...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,069
Kayıtlı Üye Sayımız
166,817
Kaydolan Son Üyemiz
ferhanaksoy

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR