Cj 5 Lpg ve Benzin Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozanyur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,609

ozanyur

Zirve
Yer
ankara
benım cj lpg ıle su an cok ıyı calısıyor hatta garıptır cok az yakmaya basladı hesap yapmıyorum
(km saati dogruyu gösternedıgınden) ama bu aralar daha fazla bınıyorum ve daha az gaz alıyorum :smiley:
su anda hava fıltresının etrafı metal bır cerceve ıle kapalı ( sımıt hava fıltresı tofas 131 lerınkınden) 10 cm acıklık var sadece
lpg ıle guzel calısıyor cekiş cok güzel ama benzınde dogru duzgun calıstıramıyorum fıltrenın etrafını acınca benzinde güzel çalısıyor bu seferde lpg de randuman vermıyor bıldıgım kadarıyla fıltrenın etrafını kapatmadan lpg de ve benzınde kullanan arkadaslar var bunu nasıl basarıyosunuz ???

motor 4,2 l karburator cıft barel, lpg beynı BRC mıxsersiz, tornacıda cıft delık acılmıs sekılde

Etiketler
Ynt: Cj 5 Lpg ve Benzin Sorunu

Gaz mixeri ile alakası var mı bilmiyorum ama benimki "hava filitresiz" hem benzinde, hem gazda çalışıyor... gazcının eliylede alakalı olabilir ;D
çift delik 4.2L çift bare, Poliauto yüksek beslemeli kafa, şu anda açık hava filitresi var, eskiden orjinali vardı... Sarfiyat konusunda bilgim yok, hala %50 gaz %50 benzinle kullanıyorum ama performans iyi, zaten araçlarımızın lastik ve dişli oranları farklı olduğu için sarfiyatı karşılaştırmanın faydası olmaz...

%50 lpg % 50 benzin karısım seklınde degıl dimi ? kullanırken bazen lpg bazen benzin
benım benzın kesıcısı arıza yapmıstı gecen sene benzını kesmıyodu bız bunu depo bosalınca farkettık
nasıl oldugunu anlamadım ama benzın ve lpg aynı anda karburatore gırıp yanıyodu ve bir ay kadar böyle bindim
sanayiye gittim tüm lpg ciler fıltreyı kapatıyo. bendede 140 kw lık BRC beyin var ama ayarlatamadım bir türlü

mutlaka benzinle çalışıtrıp, benzindeyken stop ediyorum... %50 benzinle %50 gazla kullanıyorum.

bende öyle yapıyorum bir iki km benzinle çalısıyo mutlaka
bu arada cj sinde yeri olmayanlar için koltuk altına koyabileceginiz bir simit tank buldum 31 L baya küçük ben 45 L liği çıkarıp onu takıcam daha küçüğüde var isterseniz toptancısını buldum ivedikde biraz cok ıstedıler ama ben yarın taktırmayı dusunuyorum
165 lira şamandıra dahil

dün benzin kesiciyi atikerin metal vanalısıyla değiştirdim ve akünün ordan alıp karbüratörün yakınına taktım 1 metre hortum boşa cıktı
sonuç : çok hızlı bir şekilde benzinden gaza, gazdan benzine geçiyor. yıllardır ugrastırıyodu beni şimdi hava filtresini ayarlamam lazım eğer açık şekilde ayarlarsam süper olucak yoksa benzinde stop ediyor gazdan ayağını cekersen

hava filtresinin altından bakır boroyu parkak kalıllığında onu filtreye leyim yapınız karbiratörün 1 ci boğazından aşağı sece parkaktan az ince olsun 8 cm aşağı doru monte ediniz bakın nasıl cekiş ve yakır düşücektir

ayrıca bu arabanın silindir kapağına siboplara yenilemek ve kapağa ÇELİK YÜZÜK YAPILMASI GEREKİYOR ÇÜNKÜ DÖKÜM KAPAK OLDUĞUNDAN SİBOB AYARLARI KISA ZAMANDA BOZULUYOR MUTLAKA YAPTIRMANIZI TAVSİYE EDERİM BENDE ANADOL ONUNUDA SİLİNİDR KAPAĞI DÖKÜM YAPTIRDIM SORUN BİTTİ HADİ KOLAY GELSİN BAŞKA YERDE ARIZA ARAMAYIN İSERSENİZ

AYRICA BENZİN AYARI AYRI LPG AYARI AYRI YAPILMALI AMA BENZİN AYARI FAZLA İYİ OLMAZ LPG KARBİRATÖR ERİME MEYDANA GELİYOR KELEBEK MİLİ BOŞLUK YAPIYOR YANİ

feyzullah efe' Alıntı:
hava filtresinin altından bakır boroyu parkak kalıllığında onu filtreye leyim yapınız karbiratörün 1 ci boğazından aşağı sece parkaktan az ince olsun 8 cm aşağı doru monte ediniz bakın nasıl cekiş ve yakır düşücektir

ayrıca bu arabanın silindir kapağına siboplara yenilemek ve kapağa ÇELİK YÜZÜK YAPILMASI GEREKİYOR ÇÜNKÜ DÖKÜM KAPAK OLDUĞUNDAN SİBOB AYARLARI KISA ZAMANDA BOZULUYOR MUTLAKA YAPTIRMANIZI TAVSİYE EDERİM BENDE ANADOL ONUNUDA SİLİNİDR KAPAĞI DÖKÜM YAPTIRDIM SORUN BİTTİ HADİ KOLAY GELSİN BAŞKA YERDE ARIZA ARAMAYIN İSERSENİZ

ben karbüratöre yaptıgınız ıslemı anlamadım bıraz acabılırmısınz

lpg beyninden hava filtresine kadar bez dışı lpg uygun boru gelir hava filtresisn altından işaret parmağı kalınlığında olabilir karbiratörün 1 boğazına kadar aynı bakır boru 1 boğazdan aşağı daha ince bakır boru aşağı doğru indirin 8 cm olacak

ben bunu şahinde denedim çok harika oldu ama sizin silindir kapağına çelik yüzük yapılmadıysa yine ayar iyi olmaz döküm kapak zamanla lpg de siboplar aşağı düşer bunu için çelik yüüzk yapılması gerekli yapıldığı taktirde sibop ayarı bozbaz aracın cekişi artacaktır ben kendi arababa yaptım hadi kolay gelsin inşallah yardımcı olmuşumdur

teşşekür ederim eminim işime yarıyacak.
üst kapağı değiştirmeyi düşünüyorum palstik olanlardan taksam olurmu?
birde yakında çok büyük ihtimal amerikaya gidiyorum getirme/gönderme sansım olursa bolca parça yolluycam eve,
ilerde toplamak istediğim cj 7 ye

lpg hakkinda sohbetiniz guzel. bir katkim olsun diye soruyorum elektrik sisteminiz nasil? ben 2 yil lpg'li 280gel kullandim,cok eski bedini sistem'di. bazen randaman vermezdi, bende arastirma yaptim ve ogrendim ki, spark, spark kablosu,platinler lpg sistemin can candamariymis ;) tumunu yeniledim ama en onemlisi sparklari degisince fark ettim.

ngk iridium taktim, arac cok fark etti.

elektronik ateşleme kullanıyorum, lpg performansından çok memnunum hatta bazı ustalarda şaskın bu duruma
ama benzinle doğru düzgün çalıştıramıyorum

ozanyur' Alıntı:
teşşekür ederim eminim işime yarıyacak.
üst kapağı değiştirmeyi düşünüyorum palstik olanlardan taksam olurmu?
birde yakında çok büyük ihtimal amerikaya gidiyorum getirme/gönderme sansım olursa bolca parça yolluycam eve,
ilerde toplamak istediğim cj 7 ye

üst kapağı değiştirmen care deyil ama yeni sibop ve yuvalara ÇELİK YÜZÜK YAPILCAK YANİ KAPAKÇIYA GİDECEK

İSTERSENİZ 1 TAKIM KOMPİLE SİBOB ALSANIZ DAHA İYİ OLUR BİRDAHA SİBOB AYARI VE ROLANTİ BOZMAZ + ÇEKİŞİ MÜKEMMEL OLACAKTIR YÜZÜK ŞART

ozanyur' Alıntı:
elektronik ateşleme kullanıyorum, lpg performansından çok memnunum hatta bazı ustalarda şaskın bu duruma
ama benzinle doğru düzgün çalıştıramıyorum

TEBRİKLER SADECE SİZİN KAPAK SORUNUZUZ VAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM,, ELEKTİRONİK ATEŞLEME AYARI BOZMAZ YAKIT DÜŞER ÇEKİŞ ARTAR GÜLE GÜLE KULLANIN PİLATİNLİ DİSPİRATÖRE GERE ELEKTİRONİK DAHA FAZLA ELEKTİRİK ÜRETİYOR BU DURUMDA BUJİ KABLOLARINI DAHA KALIN TAKARSANIZ DAHA İYİ RANDIMAN ALIRSINIZ

BEN BU VE ÜSTTEKİ YAZDIĞIM BİLGİLERİ KENDİ ARABAMDA YAPTIM SİZLERLE ÖYLE PAYLAŞIYORUM 0535 271 20 12

platin varken felaketti hiç bilmediğim bi konuda iki ayda uzman olmustum acayip platin ayarı yapıyodum
sonra tak sök bıktım ulus otodan elektronık atesleme aldım o günden beri en ufak sorun cıkmadı

kablolar iyi galiba ipek kablo almıstım zamanında
bende rolanti düşmesi yok çekişde iyi ama sibop ayarını bilmiyorum ben en iyisi bi söktürüyüm bakıyım söylediklerinize
hatta yarın lpg baglantılarını tamamen kesıyım açık hava filterisi takıyım benzinde kullanıyım bir kaç gün birde öyle deniyim ,
yardımlarınız için teşekkür ederim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR