Cj 5 Lpg ve Benzin Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozanyur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,603
Ynt: Cj 5 Lpg ve Benzin Sorunu

ozanyur' Alıntı:
platin varken felaketti hiç bilmediğim bi konuda iki ayda uzman olmustum acayip platin ayarı yapıyodum
sonra tak sök bıktım ulus otodan elektronık atesleme aldım o günden beri en ufak sorun cıkmadı

kablolar iyi galiba ipek kablo almıstım zamanında
bende rolanti düşmesi yok çekişde iyi ama sibop ayarını bilmiyorum ben en iyisi bi söktürüyüm bakıyım söylediklerinize
hatta yarın lpg baglantılarını tamamen kesıyım açık hava filterisi takıyım benzinde kullanıyım bir kaç gün birde öyle deniyim ,
yardımlarınız için teşekkür ederim

rica ederim ne demek seve seve herzaman

Etiketler

ozanyur' Alıntı:
benım cj lpg ıle su an cok ıyı calısıyor hatta garıptır cok az yakmaya basladı hesap yapmıyorum
(km saati dogruyu gösternedıgınden) ama bu aralar daha fazla bınıyorum ve daha az gaz alıyorum :smiley:
su anda hava fıltresının etrafı metal bır cerceve ıle kapalı ( sımıt hava fıltresı tofas 131 lerınkınden) 10 cm acıklık var sadece
lpg ıle guzel calısıyor cekiş cok güzel ama benzınde dogru duzgun calıstıramıyorum fıltrenın etrafını acınca benzinde güzel çalısıyor bu seferde lpg de randuman vermıyor bıldıgım kadarıyla fıltrenın etrafını kapatmadan lpg de ve benzınde kullanan arkadaslar var bunu nasıl basarıyosunuz ???

motor 4,2 l karburator cıft barel, lpg beynı BRC mıxsersiz, tornacıda cıft delık acılmıs sekılde

bende cj'ye lpg denedim ancak filitrelerle herhangi bir oynama yapmadım, ve benzinlinin 2 katı yakıyordu çekişte çok kötüydü 3000 devirde vites atmak zorunda kalıyordum, gaz ayarını artırdım bu seferde gazı resmen tüketti daha sonrada dayanamadım söktürmek zorunda kaldım. siz hangi ayarlarla bu kadar verim alabildiniz kilometrede ne kadar tüketti öğrenebilir miyim.

semsoylu' Alıntı:
bende cj'ye lpg denedim ancak filitrelerle herhangi bir oynama yapmadım, ve benzinlinin 2 katı yakıyordu çekişte çok kötüydü 3000 devirde vites atmak zorunda kalıyordum, gaz ayarını artırdım bu seferde gazı resmen tüketti daha sonrada dayanamadım söktürmek zorunda kaldım. siz hangi ayarlarla bu kadar verim alabildiniz kilometrede ne kadar tüketti öğrenebilir miyim.

ben brc 140 kw lık taktırdım 5 yıldır var
tek derdim benzine geçmesi zor oluyodu onuda ustam ufak bir ayarla çözdü
artık hem benzinde hem lpg de çok randumanlı lpg de km 32 kuruş yakıyor birazdaha sakin kullanırsam 30 kuruş yakıyor. sizin taktırdığınızda beyin arızalıdır muhtemelen yoksa o kadar çok yakması ve randuman vermemesi zor
mesela son gezide hiç benzine bile almama gerek kalmadı çekiş çok iyi

benim cj'de küçük lastikler var kitapçıktaki (215/80/15) 100km'de 10-11lt benzin , şehir içinde ise 14 lt benzin yakıyordu. lpg'ye geçince bunun iki katını yakıtı ve fiyattan bir avantajım olmadı, ancak yavaş kullanınca biraz avantajlı oldu aynı tüketim değerini(13-14lt ile lpg'yle yakaladım onun dışında çekişi iyiyken 22-24lt lpg tüketiyordu)

ben 33 lük lastik kullanıyorum.
lpg montajı çok önemli. eğer usta iyi değilse çok sorun yaratabilir
cj lerde özellikle dikkat edilmesi gereken bir kaç şey var
1. lpg beyni 140 KW lık olucak
2. mixer yerine karbüratöre iki tane delik deldirilip gaz girişi hortumlardan direk verilecek.
3. benzin kesici ya çok kaliteli olucak yada çift takılacak.yoksa benziini kesmiyor.
4. hava filtresinin etrafı kapatılacak küçük bir giriş bırakılacak (bunu yapmadan randuman alanlar var ama nasıl yaptıklarını ben hala çözemedim, çözersem onuda eklerim :smiley: )

ozanyur' Alıntı:
ben brc 140 kw lık taktırdım 5 yıldır var
tek derdim benzine geçmesi zor oluyodu onuda ustam ufak bir ayarla çözdü
artık hem benzinde hem lpg de çok randumanlı lpg de km 32 kuruş yakıyor birazdaha sakin kullanırsam 30 kuruş yakıyor. sizin taktırdığınızda beyin arızalıdır muhtemelen yoksa o kadar çok yakması ve randuman vermemesi zor
mesela son gezide hiç benzine bile almama gerek kalmadı çekiş çok iyi
RESİMDEKİ SENİNSE LASTİKLERİNDE BÜYÜKMÜŞ BU DEĞERİ YAKALAMAN GÜZEL ANCAK BENİMKİSİ CJ6 SERT TAVAN, ONUNDA AĞIRLIĞI VAR, MOTORDA 252, 238 DEĞİL.

evet fotoğraftaki benim
motoru 238 ama o kadar farkedeceğini sanmıyorum hatta daha az yakması lazım sizinkinin lastikde kiüçükmüş
benden daha iyi performans alan arkadaşlar var cj 6 yada 8 le

ozanyur' Alıntı:
ben 33 lük lastik kullanıyorum.
lpg montajı çok önemli. eğer usta iyi değilse çok sorun yaratabilir
cj lerde özellikle dikkat edilmesi gereken bir kaç şey var
1. lpg beyni 140 KW lık olucak
2. mixer yerine karbüratöre iki tane delik deldirilip gaz girişi hortumlardan direk verilecek.
3. benzin kesici ya çok kaliteli olucak yada çift takılacak.yoksa benziini kesmiyor.
4. hava filtresinin etrafı kapatılacak küçük bir giriş bırakılacak (bunu yapmadan randuman alanlar var ama nasıl yaptıklarını ben hala çözemedim, çözersem onuda eklerim :smiley: )

2 yanıta katılmıyorum delmek deyilde üstten 10 luk bakır boruda yapsanız harika olur denemekte fayda var

2 ci sorun bu aracların silindir kapağı sökülüp sibop yuvalarına ÇELİK YÜZÜK YAPILCAK KAPAKÇI YAPIYOR BEN YAPTIRDIM yoksa cekişi ve yakıtı tam ayar tutmaz birdaha yakıt cekişi ve sibop ayarı bozmuyacak .. hava filtresinin yanlarına bez bant la kapatın ama delme işlemi yaptıysanız gerek yok bende de yokta

feyzullah efe' Alıntı:
2 yanıta katılmıyorum delmek deyilde üstten 10 luk bakır boruda yapsanız harika olur denemekte fayda var

2 ci sorun bu aracların silindir kapağı sökülüp sibop yuvalarına ÇELİK YÜZÜK YAPILCAK KAPAKÇI YAPIYOR BEN YAPTIRDIM yoksa cekişi ve yakıtı tam ayar tutmaz birdaha yakıt cekişi ve sibop ayarı bozmuyacak .. hava filtresinin yanlarına bez bant la kapatın ama delme işlemi yaptıysanız gerek yok bende de yokta

aslında delmek benimde çok işime gelmedi sonuçta çift barel karbüratör 750 lira lpg den vazgeçtiğinde ciddi bir masraf demek
ama üstten bakır boru uygulamasını tam olarak bilmiyorum.
bu arada çelik yüzük yaptırmak aklımda ilk fırsatta yaptırmayı düşünüyorum

ozanyur' Alıntı:
aslında delmek benimde çok işime gelmedi sonuçta çift barel karbüratör 750 lira lpg den vazgeçtiğinde ciddi bir masraf demek
ama üstten bakır boru uygulamasını tam olarak bilmiyorum.
bu arada çelik yüzük yaptırmak aklımda ilk fırsatta yaptırmayı düşünüyorum

aslında çalik yüzük olmaz ,olmazlardandır neden derseniz lpg juru yakıt olduğu için silindir kapağıda döküm bu durumda siboplar diüşme yapıyor sibopv ayarı bozuyor yakıt cıkar ,, rolanti ,,sabah basmama gibi sorunlar yapıyor şimdi çelik yüzük yapılan kapak çekişi yakıtı rolantiği sabit tutuyor kesinlikle tavsiye ederim , ama mutlaka sibopları yeni alın kompirasör artacaktır şimdiden kolay gelsin

feyzullah efe' Alıntı:
aslında çalik yüzük olmaz ,olmazlardandır neden derseniz lpg juru yakıt olduğu için silindir kapağıda döküm bu durumda siboplar diüşme yapıyor sibopv ayarı bozuyor yakıt cıkar ,, rolanti ,,sabah basmama gibi sorunlar yapıyor şimdi çelik yüzük yapılan kapak çekişi yakıtı rolantiği sabit tutuyor kesinlikle tavsiye ederim , ama mutlaka sibopları yeni alın kompirasör artacaktır şimdiden kolay gelsin
Bu anlatımın fotoğrafları varmı elimizde örnek bulunsun... ;)

cj ye taktiginiz kafa ne olursa olsun ve ustaniz ne kadar iyi olursa olsun gaza gectiginiz anda lpg de aracin guc kaybi aninda hissediliyor...Bu tesbitim sadece cj icin gecerli.. (benzin gibisi yok ;) )

benzin ile lpg herzaman fark lı dır sizlerin kulladı araç laraın silindir kapaklarına kapakçı ÇELİK yüzük adı verilen parca takalıp öyle sibop takılmalı o zaman daha düznli calışır araclarınız yoksa zamanla sibop seviyeden düşer ayar tutmaz

sıralı sisteme sahip bir sürü araç kullandım, benzinde veya lpgde kullandığınızı anlıyamıyosunuz. Ama maalesef cj lerde bu sistem olmadığı için güç düşüklüğü acaip hissedilir boyutlarda.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,031
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR