Cj 5 Satın Almak İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan doktorsihirbaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,788

doktorsihirbaz

Yeni Üye
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-mat-siyah-cj5-175578167/detay/

ilandaki araç görünüş olarak hoşuma gitti durumu nasıldır bilemem tanıyan bilen var mı? 17 bine kadar araç arıyorum inşallah sağlam birşey bulabilirim. Bu cj5 lerin mtvleri ne kadar bir alt dilimden faydalana biliyormuyuz?

Etiketler
Ynt: Cj 5 Satın Almak İstiyorum

öncelikle aramıza hoşgeldiniz. CJ lerin motor hacimleri ruhsatta genelde yanlış yazdığı için standart bir mtv ücreti yoktur. genelde olduğundan küçük yazdırılarak mtv alt dilimlerden ödeniyor. en sağlıklı sonuç ilgilendiğiniz aracın sahibine sorarak öğrenebilirsiniz. fotoğraf üzerinden yorum yapmayacağım ancak ayırdığınız bütçeye düzgün CJ 5 ler bulunabilir. bol şanslar

__ C J 7 __' Alıntı:
öncelikle aramıza hoşgeldiniz. CJ lerin motor hacimleri ruhsatta genelde yanlış yazdığı için standart bir mtv ücreti yoktur. genelde olduğundan küçük yazdırılarak mtv alt dilimlerden ödeniyor. en sağlıklı sonuç ilgilendiğiniz aracın sahibine sorarak öğrenebilirsiniz. fotoğraf üzerinden yorum yapmayacağım ancak ayırdığınız bütçeye düzgün CJ 5 ler bulunabilir. bol şanslar
cevap için teşekkürler bu forumda birkaç konuda mtv hakkında konuşulmuş kafam karışmıştı :smiley: yanlış hatırlamıyorsam konunun birinde aracının motor hacmi 3501 - 4000 arasıymış ama 1600cc vergisi ödüyormuş. Bu şekilde olursa güzel. Ben arazide kullanmıcam kuşadasında yazları şehir içinde pikniğe denize giderken falan kullanıcam yıpranmıcağı için sorun yaşayacağımı düşünmüyorum.

4000 motor vergiside odeseniz araclarin yilik maximum yaş sinirinin ustunde oldugu icin yilda 400 lirayi gecmeyecektir. Yani 100 lira ile 400 lira arasinda vergisi degisiyor ruhsatta yazan motor hacmine gore

Abi ilk kez ilandaki bir CJ'Ye içim ısındı. Fena durmuyor :smiley:

ercanaslan' Alıntı:
4000 motor vergiside odeseniz araclarin yilik maximum yaş sinirinin ustunde oldugu icin yilda 400 lirayi gecmeyecektir. Yani 100 lira ile 400 lira arasinda vergisi degisiyor ruhsatta yazan motor hacmine gore
araç sahibiyle konuştum yıllık vergisinin toplamda 160 TL olduğunu söyledi verginin az olması çok hoşuma gitti :smiley:

izrafeel' Alıntı:
Abi ilk kez ilandaki bir CJ'Ye içim ısındı. Fena durmuyor :smiley:
aslında beni video da cezbetti :smiley: uzak olmasa gider bakardım ama araç artvinde ben edirnedeyim 1500km yol var napıcağımı bilemiyorum

ercanaslan' Alıntı:
Ben ordudan aldim 1100km bindim istanbula geldim :smiley:
sizde baya yol yapmışsınız :smiley: uzun yolda yorucu bir araç olduğunu düşünüyorum öyle mi? Bir de en büyük korkum aracı ordan aldım diyelim edirneye dönerken arıza yapması :smiley:

Alacaginiz araca cj leri cok iyi bilen biri ile bakarsaniz ve belli kriterleri veriyorsa arac sikintisiz gelir. Tabi arac 4.2 motor gazla bile cok yakacaktir 1500 km de. En dogrusu kamyona yukletip getirmek sizin icin. Ama bu araclara baslarken acele etmeyin ve cj lerden anlayan tanidiginuz yok ise bu kadar uzaktan arac almayin derim ben. Bu arada benim aracim 1983 cj8 cj5 e gore uzun ve cadde konforu cok yuksek. Ayrica dizel oldugu icin ben binerek geldim yorucu olmadi gayette zevkliydi.

ercanaslan' Alıntı:
http://sahibinden.com/172992386

Buna bir bakin derim.
ilandaki araçta baya güzel duruyor onuda favorilere ekledim :smiley:
peki şöyle birşey alsam çok uğraştırır mı kaportadaki nikelaja benzer anlamsız parçalar kötü durmuş http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-klasik-araclar-klasik-arazi-araclari-son-fiyat-9.000-kusursuz-cj-5-170335973/detay/

Biraz cj bolumunu arastirin ben 1980 model gosterdim suz 1974. Yapilacaklarin disinda araclarin arasindaki farki ogrenin. Sonra uzerine harcanan paranin degip degmeyecegi tartisilir

ercanaslan' Alıntı:
Biraz cj bolumunu arastirin ben 1980 model gosterdim suz 1974. Yapilacaklarin disinda araclarin arasindaki farki ogrenin. Sonra uzerine harcanan paranin degip degmeyecegi tartisilir
Ercan,bu jeep bana pek orijinal cj7 gibi gelmedi.Sanki cj 5 den uzatma gibi.Arka kısım dahil geriye doğru sonradan yapma detaylar göze çarpıyor.VIN araştırması yapmakta fayda var.Bakarsın '80 de çıkmaz.(Arazi vites koluna dikkat et)

Vin sorgulatmak ve deyali bakmak gerek kesinlikle katiliyorum abi. Ama rakadaki farkli detaylar gozume carpmadi. Arka ek yeri kapatilmis sanirim o nedenle dedin ama oyleyse bile kapi ougu ve yanlar cok orjinal degistirilmis derim ben. Orjinal degilse iyi bir usta yapmis bence

ercanaslan' Alıntı:
Vin sorgulatmak ve deyali bakmak gerek kesinlikle katiliyorum abi. Ama rakadaki farkli detaylar gozume carpmadi. Arka ek yeri kapatilmis sanirim o nedenle dedin ama oyleyse bile kapi ougu ve yanlar cok orjinal degistirilmis derim ben. Orjinal degilse iyi bir usta yapmis bence
Ercan,artık ilan verenlerde yavaş yavaş uyandı.Kendilerini ele verecek detayların görülebileceği açılardan pek fotoğraf koymuyorlar.Bu birazda bugüne kadar özellikle bu site üzerinden yapılan eleştirilerden durumu fark etmiş olmalarına dayanıyor.Elbette fotoğraftan yanılma payı çok.Ancak bu ilan için konuşuyorsak;
1.Arka kapak modelini CJ7 kapağı ile karşılaştır.
2.Arka kapak sağ ve sol tarafındaki boşluklara göz at.Sence eşit ve düzgünlermi?
3. Arka iki köşe radyüslerine dikkat et ve o köşe radyüslerin doğru olup olmadığını diğer cj7 lerle karşılaştır.
4.Tam arkadan baktığında olağandan daha küçük radyüsle bükülmüş olmanın ötesinde alt eteğe doğru o köşelerin içe doğru kaçıyor olduğu gözüne takılacaktır sanırım.
5.Tam yandan baktığında kapı boşluğundan itibaren geriye doğru ve özellikle üst kenar boyunca arka yan sacların elde yapılarak çıktığını görmek mümkün.
Kısaca ben şahsen bu araca yakından bakmak gereğini duydum.
Bu arada renk olarakta çok benzer olduğu için Emin hoca kendi cj7 sinin aynı açılardan fotoğraflarını çekip koyabilirse sanırım yapılacak karşılaştırmalara çok katkısı olur.
(Emin; burayı okumuşsan sakın baskı yaptığımı düşünme.)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,046
Kayıtlı Üye Sayımız
166,792
Kaydolan Son Üyemiz
wdeepw

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.