CJ-5 ve M38-A1 Arasındaki Fark

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alb Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,844

Etiketler
Ynt: CJ-5 ve M38-A1 Arasındaki Fark

araştırırsan 5-6 ya bulabilirsin. Ankara da vardı bir tane 77 model cj-5 6.000 e veriyordu ve çalışıyordu. Biraz araştır istersen bulursun.. Dizel filan alma. Orjinalini bul..

Orjinal olacak mutkala 4,2 6 silindir olmadıkan sonra cj ye biniyorum diyemezsin.:smiley: Yardımlarınız için tekrar tşk ederim.Hemen araştırmaya başlıyorum.

Sahibinden de 6,000 e bir cj 7 var bak al bunu en azından toplamaya gücün yetmesede istediğinde bu rakamlara satabilirsin.Ama bence biraz araştır.Sahibinden'e vs bak cj 5 veya 7 bul bitane Jeep onun üstüne konuşalım.Çoğu satılık arabayı tanıyanlar var içimizde.Yine söyliyim öyle M38 falan sakın.Hele maddiyat önemliyse ki önemli gözüküyor,hiç sıkma kendini.

Bunları Kitaplar Yaz Maz....... ;) ;)

Ben bir 77 model cj 5 topladım ve birkaç ay önce sattım.Çok keyif aldımmı diye sorarsan şüpheli.Ama maddi sıkıntı içinde topladım çok aşırı merakım vardı.Üstadlar var bilgi alışverişi yaptığım, önümüzdeki yıl bir cj daha istiyorum ve bu birikimlerim doğrultusunda alacağım 1979 mod CJ5 veya 7 olacaktır.Aklın yolu birdir.Birde şu çok önemli alacağın araç ikinci araç olarakmı kullanılacak yoksa günlük kullanım için tek araç mı.

İkinci araç olarak genel de ava gitmek için kullanıcam arda sırada da tırmanma falan işte

arkadşım alma cj olursun sıkıntıdan en az fiyatlrı söyluyorum cj5 in dökuntu fiyatı 5 milyardan başlar ama m38 lerin 1.5 vs 2milyar arası her restero yapılır cj8 sin altakımını at cok guzel yakışiıyor m38 se bak sen beni dinle dostum gercekten diyorum eger yapımıyorsa getir bana ben yaparım m38 si cok guzel toplarım birde ona v6 motor birde 38 lik rockcrewler lastik cok guzel olur yakışır cj5 den bile cok yakışıklı gorunur dostum vazgecme m38 den cok saglam arac ölum gelmez sana söyluyorum

Arkadaşlar neden bu kadar ısrarcısınız. Bunu yapan adam üzerine 2.5. motor koymuş ona göre şanzıman atmış, ona göre diferansiyel koymuş.. Şimdi siz denenmemiş bir yola çıkıyorsunuz. Büyük motor atınca fazla devir yapacak şanzıman dayanmayacak, şanzıman dayandı diyelim, tekerlere iletirken o torku, diferansiyeller dayanmayacak. Hadi onlarda dayanandı büyük lastik atacaksınız, araba yerinden kalkmayacak. 6 silindir CJ ile bu dediklerimi gönül rahatlığı ile yapabileceksiniz. Neden macera, neden m38 ?

56 model,sonradan çakma dizel bir willys topladım ilk olarak jeep işine başlarken,4000 gibi bir rakama alıp,6000 lerde filan para harcadım adam etmek için..sonra 77 CJ-5 ile takas ettim aracı,üste 2000 verip..Benimde amacım avda veya balığa giderken kullanmaktı...sonra off-road virüsü ile tanıştım..Aradaki farkları sıralayayım size :
willys'lerde şasi genişliği Cj'lere göre daha dardır,ön rot-rotil dizaynı M38'lerde daha dayanıksızdır.Ön kaput CJ-5'e göre daha kısadır..CJ-5 lerde 80'li yıllara kadar 3800 cc motor,daha sonra ise 4200 cc motor kullanılmıştır.M38 lerde huricayne (harikan motor derler)2500 cc motor kullanılmıştır,yakıt sarfiyatları aşşağı yukarı aynıdır.Vites kutuları,arazişanzumanları farklıdır.M38'lerde üç vites kolu bulunur,direksiyon sistemleri de farklıdır..M38 lerde silecek motoru üstte,CJ-5 te alttadır..
Şimdi hangisi dersen; off-road ağırlıklı kullanacaksan 79 model ve üstü CJ-5 derim,(bu modellerde arkadaşların dediği gibi standart özelliklerde önler disk fren olarak sunuluyor) ama ben avda kullanacağım,balığa gideceğim,gezeceğim diyorsan CJ-7 (orjinal bulamazsın,ya 5'ten uzatmadır,yada 6 veya 8 den kesme) tavsiye ederim..Toplamaya başladığında zevk ve kesene göre 5 ile abartılı bir rakam söyliyeceğim 40 bin civarında para harcayabilirsin..
Ama baştan söyliyeyim CJ kullanmak bir ayrıcalıktır ;D

Doğru söylüyorsun arkadaşım bendede 64 modeli vardı willis frenlerinden tutki şanzuman defransiyeline kadar her yeri sorunlu idi motoruna gelince hiç sıcağı sevmezdi çekmezdi şanzuman defransiyel sesinden kafan ağrırdı bizim buralarda 20 m 23 m motor koyanlar oldu hepsinin defransiyelleri öttü bence ona harcanan parayı ALLAH sorar benim ciğerimyandı alanların kininde yanmasın

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,630
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR