Ynt: CJ-5 ve M38-A1 Arasındaki Fark
56 model,sonradan çakma dizel bir willys topladım ilk olarak jeep işine başlarken,4000 gibi bir rakama alıp,6000 lerde filan para harcadım adam etmek için..sonra 77 CJ-5 ile takas ettim aracı,üste 2000 verip..Benimde amacım avda veya balığa giderken kullanmaktı...sonra off-road virüsü ile tanıştım..Aradaki farkları sıralayayım size :
willys'lerde şasi genişliği Cj'lere göre daha dardır,ön rot-rotil dizaynı M38'lerde daha dayanıksızdır.Ön kaput CJ-5'e göre daha kısadır..CJ-5 lerde 80'li yıllara kadar 3800 cc motor,daha sonra ise 4200 cc motor kullanılmıştır.M38 lerde huricayne (harikan motor derler)2500 cc motor kullanılmıştır,yakıt sarfiyatları aşşağı yukarı aynıdır.Vites kutuları,arazişanzumanları farklıdır.M38'lerde üç vites kolu bulunur,direksiyon sistemleri de farklıdır..M38 lerde silecek motoru üstte,CJ-5 te alttadır..
Şimdi hangisi dersen; off-road ağırlıklı kullanacaksan 79 model ve üstü CJ-5 derim,(bu modellerde arkadaşların dediği gibi standart özelliklerde önler disk fren olarak sunuluyor) ama ben avda kullanacağım,balığa gideceğim,gezeceğim diyorsan CJ-7 (orjinal bulamazsın,ya 5'ten uzatmadır,yada 6 veya 8 den kesme) tavsiye ederim..Toplamaya başladığında zevk ve kesene göre 5 ile abartılı bir rakam söyliyeceğim 40 bin civarında para harcayabilirsin..
Ama baştan söyliyeyim CJ kullanmak bir ayrıcalıktır ;D