Cj-5'de Egzos Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan evedilaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,815

evedilaz

cj hayatdır
Yer
büyükçekmece / ist
arkadaşlar cj5 aracımda orjinal 6 silindir lpg uygulanmış motor mevcut genelde lpgli kullanmaktayım ne yaptıysam omotor sesinin homurdanan 6 sesini alamadım sanayi egzozu tabir edilen ekzoz 26 M ford susturucusu uyguladım , nova susturucuzu uyguladım ama ya çok gürültülü bi ses aldım yada normal bi motor sesi verdi araç gücünü belli edecek homurdanmayı bulamadım orjinal ekzozunu zaten bulamadım .
sizlerin tecrubeleri nelerdir kesin çözüm için ne tavsiye edersiniz ?

Etiketler
Ynt: Cj-5'de Egzos Sorunu

bende el yapımı 350V8lere taktıkları bir susturucu var gayet sessiz ve mutluyum :smiley: Aracın gücünü arazide belli etsin.... yoksa o abarth egsozlu şahinler benim CJ den güçlümü ;D

Ortaya çift susturucu ve büyük olanın içi boş(izocamları boşaltılmış) diğeri ise ufak ve hemen arkasında olacak şekilde yerleştirilirse istediğiniz sesi almanız muhtemel.
Sadece ortaya tek susturucu ve içi boş olursa motorun sayışını dinlersiniz fakat özellikle yüksek devirlerde(seyahat esnasında) biraz rahatsız edici olabilir.

Uzman konuştu :smiley:
aşağıdakilere ek olarak; kulak tıkacı ve çok güçlü müzik tesisatı lazım... yan koltuktaki ile konuşmak için megafon, arka koltukta oturanlarla yazışmak için yazı tahtası...
;D ;D ;D

Headers iyi çözüm, hiç bir zaman V8 sesi almayı hayal etme, alsan bile sahte olur, headers takarsan benzinli Reo gibi ses çıkarır :smiley:

mogzilla ceyar' Alıntı:
Ortaya çift susturucu ve büyük olanın içi boş(izocamları boşaltılmış) diğeri ise ufak ve hemen arkasında olacak şekilde yerleştirilirse istediğiniz sesi almanız muhtemel.
Sadece ortaya tek susturucu ve içi boş olursa motorun sayışını dinlersiniz fakat özellikle yüksek devirlerde(seyahat esnasında) biraz rahatsız edici olabilir.

hookers ve hedman headers tavsiye ederım
arkasınada edelbrock susturucu
böylecek cok baba bir ses alırsın

cherry bomb susturucuda iyi iş yapar... Taroto Tarkan abi getirmişti bir ara...

http://www.cherrybomb.com/

bu konuyu tazelemenin zamanı geldi
yeni egzos zamanıda geldi öncelikle boru çapını 50 cm yapıcam 1 boş susturucuyla demedik güzel amma çok kafa şişiriyo motoru sayışını dinlemek için yerli bi susturucu orjinal hazır bişey çözüm varmı arkadaşlar elinizde

Merhaba bende bir türlü istediğim o tok sesi yakalayamadım.Çözüm olarak bana önerilen yaman tic. aldığım susturucu adını tam bilmiyorum ( kırmızı uzun bir boru:smiley: ) iyi bir ses yakalarsın dedikleri için aldım. henüz bağlanmadı aracım toplandığı için sesi ancak 2 3 hafta içerisinde duyabileceğim.bakalım iyi ve yok bir ses bekliyorum

Eğer ki tarif ettiğiniz susturucu bilek kalınlığında bir susturucu ise bende de ondan var. Orjinal amerikan headers ve peşine o susturucuyla dehşet ses alırsınız rengi gider ama sesi kalır. mahalle aralarında millet rahatsız olmasın diye gaz veremezsiniz :smiley:

Panzerci' Alıntı:
Eğer ki tarif ettiğiniz susturucu bilek kalınlığında bir susturucu ise bende de ondan var. Orjinal amerikan headers ve peşine o susturucuyla dehşet ses alırsınız rengi gider ama sesi kalır. mahalle aralarında millet rahatsız olmasın diye gaz veremezsiniz :smiley:

headers olmadan iyi bir ses çıkmaz mı acaba

arkadaşlar amaç milletin ve kendimin kafasını ütülemek deyil bunu unutmayalım ben dokak aralarında abarta fena sövüyom ;D
makinenin sesini rolantide sayarak dinlemek gerek 4.2 sonuçda gazlayınca homurdanmalı motor bunun için hed gerek yok
diger cj5 aracıma yaptırmışdım en iyisi o ustayı bulmak
kopela sendende sonuç bekleriz ;)

evedilaz' Alıntı:
arkadaşlar amaç milletin ve kendimin kafasını ütülemek deyil bunu unutmayalım ben dokak aralarında abarta fena sövüyom ;D
makinenin sesini rolantide sayarak dinlemek gerek 4.2 sonuçda gazlayınca homurdanmalı motor bunun için hed gerek yok
diger cj5 aracıma yaptırmışdım en iyisi o ustayı bulmak
kopela sendende sonuç bekleriz ;)

işte benimde istedim o homurdanma yoksa öle çok gürültüden bende rahatsız olurum:smiley: aracım şuan toplanmaya devam ediyor en kısa sürede çalışır vaziyete gelecek çıkan sesi kayıt edip burada paylaşırım

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,060
Kayıtlı Üye Sayımız
166,961
Kaydolan Son Üyemiz
Nehir Doğann

Çevrimiçi üyeler