CJ-5'e Beş İleri Şanzuman Takılabilirmi.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan murat690 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,924

murat690

Ana Kamp
Yer
Ankara
Arkadaşlar bir Cj-5 almayı planlıyorum 5 ileri arazili Wrangler veya daha uygun arazi vitesli hangi şanzımanı takabilirim nelere dikkat etmeliyim maliyeti ne olur?

Etiketler
Ynt: CJ-5 E BEŞ İLERİ ARAZİ ŞANZIMAN TAKILABİLİRMİ?

takılır yaklısık 5 bin lira maliyet olur.

Ynt: CJ-5'e Beş İleri Şanzuman Takılabilirmi.

Detaylı teknik bilgi istiyorum mümkünse, hangi marka olucak nereden alınıcak, dikkat edilmesi gerekener gibi Ankarada nerede yapılabilir.

bir ara transit şanzımanları takıyorlardı JC lere bir kac tane görmüştüm

benimde cj5 var bende 5 ileri takmak istiyorum en iyisi nv4550 imiş fiyatı pahalı ve bulması biraz zormuş..1!

Bugün Askeri personel bir cj 5 ustası ile görüştüm kendi şanzumanı daha iyi diyor. Üzerindeki şanzuman söküldüğünde amblemi ford muş. Ford 2500 dizel motor kolaylıkla takılır sorun çıkarmaz dedi ancak dizel 2500 motor ile LPG takılmış orijinal motoru arasında ekonomik bir farkta yok demekki en iyisi orijinal motor+LPG. Sadece daha seri bir şanzıman varsa eğer takmak iyi olabilir. Aynamahruti oranlarını oynamaktan bahsettim, Of Road kullanımı için oynama yapılabilir ancak orijinal oranlar hem asvalt hemde arazi şartları için uygun görünüyor. Nede olsa yarışa girmiycem. Bakalım şimdilik çok fazla bilgim yok ama zaman geniş nasılsa zaman içinde bilgi birikimi yaparım.

Cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim.

bende diflerle oynadım cj5 te seri taktım 3 ileri rahat götürmüyor 4 ileri t176 düşünüyorum ama bakalım..!!

biz offroad yapmıyoruz günlük kullanıyoruz sağlam bi şanzıman lazım 5 ileri..!!

murat beyin amacı lazım olursa arazide de kullanıyım ama tenteyi açıp ağaç çiçek kokularını alarak araba kullanmak ;D ;D
öyle değil mi murat abi ;D

Bülentin dediği gibi iyi donanımlı bir araç olsun arıza çıkarmasın, gerektiğinde ormanlık alanda düşük süratle kuş sesi ve çiçek kokuları dinleyerek gezmek gerektiğinde kış şartlarında sorunsuz araç kullanmak.

Cj lerin arazi ve normal şanzımanı bir birinden ayrılabiliyormu? Ayrılma yoksa beş ileri transit şanzımanı neden takılıcak arazisiz bir cj ne işe yarar? daha çok orijinalliğinden yanayım ama şanzıman daha ileri model olsa kullanım sürat ve yakıt açısından iyi olur diye düşünüyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,062
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler