cj 6 elektirik aksam problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hsn Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,608

hsn

eski günler
Yer
Trabzon
slmlar..Trabzondan yazıyorum.Elimde 1980 model orjinal 6 silindirli elektronik ateşlemeli cj6 bulunmakta.yaklaşık 2-3 aydır araçda tam olarak çözemediğim elektrik problemi yaşıyorum..araç yaylaya çıktığında sabahları çalışırken ateşleme yapmıyordu,benzin koklatıp denememizde de aynı sonuçla karşılaştık..distiribitör kaplolarını şase yaptırdığımızda da kıvılcım çakmıyordu..sonra kendiliğinden çalıştı..? daha sonra bobin,distribitör kapağı,buji-buji kablo seti ve terzi makarasını değiştim..fakat sorun yine tekalül etti. daha sonra aynı problem olduğunda motorun elektronik ateşleme beynine vurdum (öylesine) araç her defasında çalıştı-taki bidahaki marş durumuna kadar.çalışınca stop etmiyor..?
sorum bunu neden ilk marş vurmada yapıyor..? elektrikcinin fikrine göre beyin bozuk..bozuksa neden zaman zaman problem çıkar mıyor.? ..araça cj6 beyni bulamadım..burda çıkma cj 5 beyni bulabildim taksam çalıştırır mı uyum problemi olyor mu..? problem beyinse bunların fiyatı nekadar..? bilgi ve deneyimlerinizi bekliyorum şimdiden teş.kürler..

Etiketler

Ynt: cj 6 elektirik aksam problemi

Ben cj ci değilim ama elektronik ateşleme sisteminizde krank konum sensörü vardır . O arızalı olabilir veya kablosunda iletşimsizlik vardır. ECU'nun giriş kablo veya soketi oksitten dolayı temassızlık yapıyordur.Siz vurduğunuzda sensör kablosu normal hale gelip, kontaktan gelen (roleli de olabilir) ateşlemeyi kesen(kontağı kapattığında ) kablo temas etmediğinde anlattığınız şekilde arıza oluşabilir.

Ynt: cj 6 elektirik aksam problemi

...rolan dişlisi sıyırdı dinamoyu söktürdüm dediğiniz parçalarıda bi elden geçiricem umarım sonuç alabilirim..yalnız bağlantı noktalarında oluucağını sanmıyorum beyinden bobine kadar her bağlantı fişi orjinal ve defalarca söküp temizledik..bide marş termiğine baktırayım..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,967
Kaydolan Son Üyemiz
çakır55

Çevrimiçi üyeler