CJ alırken

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasin911 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,382

yasin911

Yeni Üye
kendinize cj alacaksınız aradığız özellikler ekipmanlar vs. neler olmalı ? bir cj de muhakkak bulunması gereken şeyler sizle nelerdir teşekkürler

Etiketler
Ynt: CJ alırken

öncelikle arabanın yürür olarak temiz ve masrafsız olmasıdır defransiyeli şanzımanı motoru iyi olmalıdır yoksa çok masraf etseniz bile adam etmek çok zor bende cj5imi satıyorum cj8 almak için

EN BASTA şanzuman diffransiyel motor durumunu unutmsm onlar olmadan alamyn cj cok basınız ağrırrr

1.aracın herseyinden önce mtv vergisi ne kadar 2500 tl diyeni biile duydum
2.vizeeeeee kesınlıkleee olacakkk.
3.ilk offroad yapmamıs arac alcaksnz ama illakı araziye cıkmıstırr bu arclar kım ne derse desin AĞIR OFFROAD YAPMAMIS olacak
4.77 den 80 modele kadar cj tercih edin en cok tutulan 77 ve 80 dir
5.kaporta ve alt takımda cürük olmamsına dıkkt edınnn ıllakı varıdr ama öle sapsarı tupturuncu olanlara bakmaynz bile
6.boya daa kabarmalar ne kadar ve macunla şişirilmiş mi ona baknız
7.araziler calısır olacak ön cam yatacak kasada kesme olmıcak
8.ORJINALLL OLACAK DİREKSYON GÖĞÜSLÜK ÖN ARKA TAMPONLAR MOTOR ÖLE OLURSA SATMASIDA BİNMESIDE KOLAY OLUR
İLK ÖNCELIKLI BUNLAR GELELİM NASIL ARAC BAKACAGINIZA
hidrolik direksyon, disk fren wistonhouse ve diğer donanımlara bakın donanımlı arac her zman iyidir.
gelelim tente olayına olsa cok iyi ama olmasa 2 bin lira fiytta fiyt düşer
motorda üfleme catlak YAĞ YAKMA olmıcak motor sıcakken yağ kapagını azcık acınız ses duyarsanız üfleme wardır.
son olarakda işde jant warsa wardır koltk döşeme ws onlar en son seylerdir
cok uuzn oldu kusura bakmayn cj sakaya gelmez

SaygınOzdemir' Alıntı:
EN BASTA şanzuman diffransiyel motor durumunu unutmsm onlar olmadan alamyn cj cok basınız ağrırrr

1.aracın herseyinden önce mtv vergisi ne kadar 2500 tl diyeni biile duydum
2.vizeeeeee kesınlıkleee olacakkk.
3.ilk offroad yapmamıs arac alcaksnz ama illakı araziye cıkmıstırr bu arclar kım ne derse desin AĞIR OFFROAD YAPMAMIS olacak
4.77 den 80 modele kadar cj tercih edin en cok tutulan 77 ve 80 dir
5.kaporta ve alt takımda cürük olmamsına dıkkt edınnn ıllakı varıdr ama öle sapsarı tupturuncu olanlara bakmaynz bile
6.boya daa kabarmalar ne kadar ve macunla şişirilmiş mi ona baknız
7.araziler calısır olacak ön cam yatacak kasada kesme olmıcak
8.ORJINALLL OLACAK DİREKSYON GÖĞÜSLÜK ÖN ARKA TAMPONLAR MOTOR ÖLE OLURSA SATMASIDA BİNMESIDE KOLAY OLUR
İLK ÖNCELIKLI BUNLAR GELELİM NASIL ARAC BAKACAGINIZA
hidrolik direksyon, disk fren wistonhouse ve diğer donanımlara bakın donanımlı arac her zman iyidir.
gelelim tente olayına olsa cok iyi ama olmasa 2 bin lira fiytta fiyt düşer
motorda üfleme catlak YAĞ YAKMA olmıcak motor sıcakken yağ kapagını azcık acınız ses duyarsanız üfleme wardır.
son olarakda işde jant warsa wardır koltk döşeme ws onlar en son seylerdir
cok uuzn oldu kusura bakmayn cj sakaya gelmez

yararlı bilgiler için teşekkürler.cj almak isteyenlerin kulağına küpe olsun.

huseyinemil' Alıntı:
yararlı bilgiler için teşekkürler.cj almak isteyenlerin kulağına küpe olsun.
ben yandım jeep konusunda başka arkadaşlar yanmasın isitiyorum.Önemli değil arkadaşlar Şerefli ustam var benim diyen alsın jeep ustası olmayan icin zulümdür.

Ynt: Cj Alırken

Motor ,Yürürken sistemler, şanzıman sorunsuz olmalı. Geriye kalanlar iyi kötü halledilir. Kışın kullanacaksan tente, ve mümkünse 79 ve üstü olsun. ( disk fren farkı var) ayrıca "ağır offroad yapmamış olsun" lafına katılıyorum . Ben hiç offroad yapmadım aracımla. Elbette ara sıra tali veya tozlu yollara girdik ama çamurun içine batırmaya kıyamadım CJ mi :smiley:. Artık kabullenmeliyiz, CJ ler klasik olma yolunda ilerliyor ve offroad yaparken hırpalanan her CJ ye artık yazık olur diye düşünüyorum.

izrafeel' Alıntı:
Motor ,Yürürken sistemler, şanzıman sorunsuz olmalı. Geriye kalanlar iyi kötü halledilir. Kışın kullanacaksan tente, ve mümkünse 79 ve üstü olsun. ( disk fren farkı var) ayrıca "ağır offroad yapmamış olsun" lafına katılıyorum . Ben hiç offroad yapmadım aracımla. Elbette ara sıra tali veya tozlu yollara girdik ama çamurun içine batırmaya kıyamadım CJ mi :smiley:. Artık kabullenmeliyiz, CJ ler klasik olma yolunda ilerliyor ve offroad yaparken hırpalanan her CJ ye artık yazık olur diye düşünüyorum.
CJ efsane olma yolunda gidiyor sokakta geçen 7sinden 77 sine herkezin bi fikri bi hevesi var.CJ yaşam biçimi binek araç kullanırken ve CJ kullanırken tavırlarınıza kullanım biçiminize bakın anlayacaksınız.Araç ne kadar donanımlıysa o kadar tatmin oluyor insan ama ne kadar bakımlıysa o kadar mutlu oluyor insan binerken "ahhh şu kadar param olsada orasını yaptırsam öyle binsem şu canavara" demiyorsun en azından.Zorlukları olan ve aynı zamanda çevreden geçen insanların bakışlarıyla bile sizi mutlu edebilen bir arkadaştır CJ.Benim görüşüm bu CJ alırken bir arkadaş ediniyormuş gibi bakın sizi yarı yolda bırakmayacak aynı zamanda mutlu edebilecek özellikte olsun ;) Arkadaş diyorum Hanım veya genelleyerek ev halkının " şu külüstüre baktığın kadar bize bakmıyorsun,ona harcadığın parayla galeri açardık,gecede bırakalım içinde yat" laflarından sonra iyi arkadaşlık yaptığı için :D Saygılar

SaygınOzdemir' Alıntı:
CJ efsane olma yolunda gidiyor sokakta geçen 7sinden 77 sine herkezin bi fikri bi hevesi var.CJ yaşam biçimi binek araç kullanırken ve CJ kullanırken tavırlarınıza kullanım biçiminize bakın anlayacaksınız.Araç ne kadar donanımlıysa o kadar tatmin oluyor insan ama ne kadar bakımlıysa o kadar mutlu oluyor insan binerken "ahhh şu kadar param olsada orasını yaptırsam öyle binsem şu canavara" demiyorsun en azından.Zorlukları olan ve aynı zamanda çevreden geçen insanların bakışlarıyla bile sizi mutlu edebilen bir arkadaştır CJ.Benim görüşüm bu CJ alırken bir arkadaş ediniyormuş gibi bakın sizi yarı yolda bırakmayacak aynı zamanda mutlu edebilecek özellikte olsun ;) Arkadaş diyorum Hanım veya genelleyerek ev halkının " şu külüstüre baktığın kadar bize bakmıyorsun,ona harcadığın parayla galeri açardık,gecede bırakalım içinde yat" laflarından sonra iyi arkadaşlık yaptığı için :D Saygılar

Abim ağzına ellerine sağlık :smiley: Duygulandım valla :D

izrafeel' Alıntı:
Abim ağzına ellerine sağlık :smiley: Duygulandım valla :D
Sağolasın abi babam beni 10 yaşımda yanına çağırıp tek tek bu araçları anlatırken,10 yaşıma kadar babamın eski cjsinin resimlerine ve hayal meyal o cj ile oynadıklarımı hatırlarken bunları hissetmiştim :D

Jeep ve CJ konusunda ki hassasiyetler takdire şayan , ama bu kadar genellemeye açık soruda abes ve tembellik, araştırmalar neticesinde site cevaplandırıyor....... ???

TARB' Alıntı:
Jeep ve CJ konusunda ki hassasiyetler takdire şayan , ama bu kadar genellemeye açık soruda abes ve tembellik, araştırmalar neticesinde site cevaplandırıyor....... ???

CJ konusu biraz abartılı ama tatlı bir sevgi.Çocuk kaç kere babasına aynı soruyu sorarsa sorsun baba gene aynı cevabı defalarca verir baba cevap veremese bile ailenin bir ferdi kesinlikle o soruyu tamamlar bizde de o misal aileye ne kadar kişi gelse hep aynı kaygılar içerisinde aslında konu başlıkları sayfa başına tutturulsa bu kadar sorun olmaz Örneğin: CJ alırken dikkat edilmesi gerekenler,Hangi model hangi motor ? , CJ de sıkça çıkan problemler ve çözümleri gibi gibi iyi bir moderatör çalışması gerekli :smiley:

aslında site içerisinde bunların hepsi var sadece araştırmak lazım :smiley: zamanında yazıldı hepsi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR