CJ Aracınız Orijinal mi ? Araç Sorgulama Linki

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan evedilaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 83
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,962
Ynt: CJ Aracınız Orijinal mi ? Araç Sorgulama Linki

Söz konusu sitenin eski bir üyesiyim ama bu başlık gözümden kaçmış.Şu anda ise site kapanmış durumda ve dolayısıyla burada verilen link te çalışmıyor.
Google üzerinden siteye ulaşmak ve üye girişi yapmak mümkün.Bu durumda kapanmadan önce yayınlanmış olan konulara ulaşmakta mümkün.
Bu araç sorgulama başlığının hangi bölümde verilmiş olduğunu hatırlayan arkadaş varmı acaba?Üzerinden epey zaman geçmiş ama " Yer yarılır,içinden adam çıkar!" diye bir laf var; Olaki hatırında kalan olmuştur.

Etiketler

Benim 1980 CJ 5 orijinal.Zaten Devlet'ten sonraki ilk sahibi benim ve hiç modifiye görmedi.Kafamı karıştıran tek husus üzerindeki motoru tanımlayan "E" ve "C" harfleri.Benimkinin üzerindeki 258 motor ve 2bbl karbüratör var.Bu durumda tanımlayıcı harfin " C" olması gerekirken hem "E" ve hem "C" ikisi aynı anda mevcut.
1981 model yılı ile ilgili bilgilerde " E " harfi ayrıca " Export" ve direksiyonun solda olduğunu tanımlamak için de kullanılmış.Dolayısıyla belgelerindeki "E" harfi motoru deyil fakat "Export" ve " Soldan Direksiyon" tanımını yapıyor sanırım.
Zaten bu AMC dönemi jeepler bugün hala Amerikalıların kafasını da sürekli karıştırıyor.

Ayrıca buradaki uzun süredir çalışmayan Link bugün çalışır durumda.Sanırım açılmış.İlgilenenlere duyurmak istedim.Birdaha kapanmadan elinizi cabuk tutun.

seyit' Alıntı:
Söz konusu sitenin eski bir üyesiyim ama bu başlık gözümden kaçmış.Şu anda ise site kapanmış durumda ve dolayısıyla burada verilen link te çalışmıyor.
Google üzerinden siteye ulaşmak ve üye girişi yapmak mümkün.Bu durumda kapanmadan önce yayınlanmış olan konulara ulaşmakta mümkün.
Bu araç sorgulama başlığının hangi bölümde verilmiş olduğunu hatırlayan arkadaş varmı acaba?Üzerinden epey zaman geçmiş ama " Yer yarılır,içinden adam çıkar!" diye bir laf var; Olaki hatırında kalan olmuştur.

http://cjoffroad.com/writeup.asp?WU_ID=13&noAdd=1

link bu eğer ulaşabilirseniz...

hasanfb' Alıntı:
CJ lerde 5.0 cc motoru varmıymış... ???

AMC üç ayrı motor kullandı; 232 , 258 , ve 304 V8.
Aracınız 4150 Lbs GVW olduğuna göre üzerinde "Meyer Hard Top" olarak ithal edilmiş.
Brandalı (soft top ) olsaydı ağırlığı 3750 Lbs olacaktı.

verilen tabloda iş görür ama çalışan sorgulama linki olsa tekrardan sorgulabilsek

Ynt: Cj Aracınız Orijinal Mi ? Araç Sorgulama Linki

Evet yeni güncel adres ile bu bağlantıyı yeniden hayata geçirmek gerek :smiley:

Yeni adresi :

http://www.goldenhawkjeep.com/cj%20identification.html

hadi bakalım görelim CJ'leri ;))

J9F93EC072806

"Plant made in" ve "Country for" bilgilerini vermedi ama Toledo yapımı olduğu ve Alaska'da bir dealer'a doğru yola çıkacakken rota değiştirip Baltimore - İzmir yoluyla 79 Nisanında geldiğini eski belgelerinin arasından çıkan gemi konşimentosundan biliyorum.

Daha önce bahsetmiştim yanılmıyorsam. Araç Alsancak limanına indiğinde aracı aldığım ilk sahibi, galeri personelini yaralamaktan 11 aylık hapis cezasını çekmekle meşgulmüş. Teslimat geciktiği için tartışma birazcık büyümüş. Noterde imzalar atılırken adamın gözündeki yaş sanırım eski günleri hatırlamasıydı. Hakkını da vermem lazım, 20 yıl aracı çok iyi korumuş. Ben sadece yorgun parçaları değiştirmekle yetindim.

Fotoğraflar: Ağustos 1999, aracı aldığım gün ve 14 yıl sonrası.

CJ7-200.jpg

CJ7-003.jpg

Buggy' Alıntı:
J9F93EC072806

"Plant made in" ve "Country for" bilgilerini vermedi ama Toledo yapımı olduğu ve Alaska'da bir dealer'a doğru yola çıkacakken rota değiştirip Baltimore - İzmir yoluyla 79 Nisanında geldiğini eski belgelerinin arasından çıkan gemi konşimentosundan biliyorum.

Daha önce bahsetmiştim yanılmıyorsam. Araç Alsancak limanına indiğinde aracı aldığım ilk sahibi, galeri personelini yaralamaktan 11 aylık hapis cezasını çekmekle meşgulmüş. Teslimat geciktiği için tartışma birazcık büyümüş. Noterde imzalar atılırken adamın gözündeki yaş sanırım eski günleri hatırlamasıydı. Hakkını da vermem lazım, 20 yıl aracı çok iyi korumuş. Ben sadece yorgun parçaları değiştirmekle yetindim.

Süper bir resim olmuş. Hem aracı 14 yıl hiç gaza gelmeden olduğu gibi görünümünü muhafaza etmeniz ayrı bir güzellik olmuş. Keşke bende kendi CJ'min Aydındanki ustanın eline geçmeden önce nerden geldiğini , ne amaçla nasıl kullanıldığını bilsem. Yaklaşık 9 yıldır bizde bu araç. Fakat ondan öncesi nedir ne değildir tam net değil.

Emin abi ikinizde harika görünüyorsunuz. Cj daha da dinçleşmiş. Okulu bitirip çalışmaya başladım, haliyle arayışlar başladı. Edineceğim aracı koruyup kollamak için gereken özeni sizin gibi bende göstermek için çabalayacağım. Tabi yardımınıza baya ihtiyacım olacak. ;D ;D

Camlardaki etiketler bile duruyor.
Maşallah diyelim. İyi günlerde kullanın

Buggy' Alıntı:
J9F93EC072806

Fotoğraflar: Ağustos 1999, aracı aldığım gün ve 14 yıl sonrası.

Benim cj 7 de aynı yıllarda İzmir gümrüğü üzerinden girmiş Türkiyeye. benden önceki sahibi almanyadan getirtmiş. bütün parçaları orjinal ve tertemiz hala. Kamuda kullanılmamış cj bulursan hemen alıcan :smiley:

hsn' Alıntı:
Emin abi ikinizde harika görünüyorsunuz. Cj daha da dinçleşmiş. Okulu bitirip çalışmaya başladım, haliyle arayışlar başladı. Edineceğim aracı koruyup kollamak için gereken özeni sizin gibi bende göstermek için çabalayacağım. Tabi yardımınıza baya ihtiyacım olacak. ;D ;D

Hasan, aracını al, gerisini düşünme. Seyit bey'in bana yaptığı gibi her türlü özel anahtar vs. hemen gönderirim. Her ne kadar atelye duvarında "Dışarıya takım verilmez" yazsa da :smiley:

ozanyur' Alıntı:
Benim cj 7 de aynı yıllarda İzmir gümrüğü üzerinden girmiş Türkiyeye. benden önceki sahibi almanyadan getirtmiş. bütün parçaları orjinal ve tertemiz hala. Kamuda kullanılmamış cj bulursan hemen alıcan :smiley:

Türkiyedeki toplam CJ'lerde özel alınmış olanlar sayılıdır. %60 TSK'den hurdaya çıkarılmış olanlar. Kötü kullanılmış ama bakım ve tamirlerinde orijinal parça kullanmaya özen gösterilmiş.
%30 Sağlık Ocakları, Tapu müdürlükleri ve Tedaş'tan emekli olanlar. Zorlanmamış araçlar ama yedek parçalarda gerekli özen gösterilmemiş.
Geri kalanlar eğer meraklısının elinde uzun süre kaldıysa tadından yenmez. Bence böyle bir CJ, Wrangler'lara da yeni model JK'lara da metal üstünlüğü sağlar. 2003 sonrası jeep'lerde plastik oranı % 20'lere çıkmış.

Buggy' Alıntı:
Türkiyedeki toplam CJ'lerde özel alınmış olanlar sayılıdır. %60 TSK'den hurdaya çıkarılmış olanlar. Kötü kullanılmış ama bakım ve tamirlerinde orijinal parça kullanmaya özen gösterilmiş.
%30 Sağlık Ocakları, Tapu müdürlükleri ve Tedaş'tan emekli olanlar. Zorlanmamış araçlar ama yedek parçalarda gerekli özen gösterilmemiş.
Geri kalanlar eğer meraklısının elinde uzun süre kaldıysa tadından yenmez. Bence böyle bir CJ, Wrangler'lara da yeni model JK'lara da metal üstünlüğü sağlar. 2003 sonrası jeep'lerde plastik oranı % 20'lere çıkmış.

Ankara'daki parçacılar yerli üretim parçaları satma salarmış TSK ya çok daha güzel cj'ler olurmuş piyasada :smiley:
benim aracın üzerince orjinal olarak hidrolik direksiyon, westing house, disk fren, elektronik ateşleme orjinal krom aksesuar,arka dif de kilit (sanırım balatalı) ve benzeri extralar var. orjinal hardtop kapı vs de varmış bi aralar ama şu an yok.

ozanyur' Alıntı:
Ankara'daki parçacılar yerli üretim parçaları satma salarmış TSK ya çok daha güzel cj'ler olurmuş piyasada :smiley:
benim aracın üzerince orjinal olarak hidrolik direksiyon, westing house, disk fren, elektronik ateşleme orjinal krom aksesuar,arka dif de kilit (sanırım balatalı) ve benzeri extralar var. orjinal hardtop kapı vs de varmış bi aralar ama şu an yok.

Ozan, yanlış bilmiyorsam TSK ihalelerinde orijinal parça temini şartı var. 90'larda bir arkadaşım TSK yedek parça ihalesine girdi ve o zaman internet olmadığı için 4x4 Magazine dergisindeki reklamlardan USA'daki parçacılara ulaşmıştık. Arkadaşım ihaleyi aldı ve tüm parçaları JC Whitney firmasından ithal etti. Yerli parçalar TSK sonrası takılmış olabilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,069
Kayıtlı Üye Sayımız
166,816
Kaydolan Son Üyemiz
car3393car

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR