CJ cilere bir sorum olacak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyit Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,293

seyit

Kamp III
Ekteki fotoğrafta motor kaputunun sol alt kenarında işaretlemiş olduğum,M38A1 ile başlayıp tüm Kaiser dönemi CJ5 lerde varlığını koruyup ,AMC dönemi CJ 5 ve CJ7 lerin bir kısmında olan(CJ 8 de yok biliyorum.Yanılıyorsam lütfen düzeltin) karartma lambasının kablo geçişi için yapılan o girinti;
a) AMC cj serisinde yıllara göre daha erken serilerde olup sonrakilerde mi yok?
b) Renegade veya Golden Eagle serilerinden birinde olup diğerindemi yok?
c) Renegade veya Golden Eagle serilerinde önce var fakat sonramı yoktur?
Şayet daha önce araştırmış arkadaşlar varsa lütfen varsayıma dayanmayan,sadece fotoğraflara bakıp fikir üretmeden(yıllar içerisinde yapılan restorasyon ve modifiyeler,başka araçtan aktarılan parçalar yanıltıcı olabiliyor) bilgi verirlerse kendilerine şimdiden çok teşekkür ederim.Kafamda net bir cevabı olmayan bu soruyu bir sonuca bağlamak istiyorum.

Pic.-2.jpg

Etiketler
Ynt: CJ cilere bir sorum olacak

Benim araç 79 CJ7 Renegade serisi.

Bahsettiğin kanallar çamurluk üzerinde değişik noktalarda her iki tarafta da var. Kaput tarafında sadece solda var, sağda yok.

O kanalların karartma lambası kablosu için olduğunu bu sayede öğrenmiş oldum. Benim CJ'de o kanalları eşek arıları ve örümcekler motora yuvalanmak için giriş yolu olarak kullanıyorlar :smiley:

CJ7-073.jpg

CJ7-171.jpg

CJ7-222.jpg

CJ7-223.jpg

Seyit bey merhaba, araç hakkında sizin yorumunuzu alalım mı? :smiley:

seyit' Alıntı:
Ekteki fotoğrafta motor kaputunun sol alt kenarında işaretlemiş olduğum,M38A1 ile başlayıp tüm Kaiser dönemi CJ5 lerde varlığını koruyup ,AMC dönemi CJ 5 ve CJ7 lerin bir kısmında olan(CJ 8 de yok biliyorum.Yanılıyorsam lütfen düzeltin) karartma lambasının kablo geçişi için yapılan o girinti;
a) AMC cj serisinde yıllara göre daha erken serilerde olup sonrakilerde mi yok?
b) Renegade veya Golden Eagle serilerinden birinde olup diğerindemi yok?
c) Renegade veya Golden Eagle serilerinde önce var fakat sonramı yoktur?
Şayet daha önce araştırmış arkadaşlar varsa lütfen varsayıma dayanmayan,sadece fotoğraflara bakıp fikir üretmeden(yıllar içerisinde yapılan restorasyon ve modifiyeler,başka araçtan aktarılan parçalar yanıltıcı olabiliyor) bilgi verirlerse kendilerine şimdiden çok teşekkür ederim.Kafamda net bir cevabı olmayan bu soruyu bir sonuca bağlamak istiyorum.

Rıza AKDOĞAN
1983 ANKARA

Buggy' Alıntı:
Benim araç 79 CJ7 Renegade serisi.

Bahsettiğin kanallar çamurluk üzerinde değişik noktalarda her iki tarafta da var. Kaput tarafında sadece solda var, sağda yok.

O kanalların karartma lambası kablosu için olduğunu bu sayede öğrenmiş oldum. Benim CJ'de o kanalları eşek arıları ve örümcekler motora yuvalanmak için giriş yolu olarak kullanıyorlar :smiley:
Emin bey teşekkürler.1979 Renegade serisinde olduğunu böylece not etmiş durumdayım.
Karartma lambası ( BO Light) tek olarak sol ,yani şofor tarafı çamurluk üzerindedir.Oradaki açıklıklar bunun için.Sağ taraftaki daha büyük olan ise snorkel takılacağı zaman onun borusunu dışarı çıkarmak içindir.Çamurlukta olanın karşılığı M 38 A1 lerde ve 1964'e kadar olan erken dönem CJ5 lerde var.Snorkel takılmadığı zamanlarda kaput kısmı özel bir kapak ve iki adet civata ile kapatılır.Belki eldeki eski çamurluk kalıplarını aynen kullandıkları için,belki gerektiğinde kaputu kendileri ayrıca açsınlar diye çamurluktaki oyuntu var ama kaputtaki iptal edilmiş.Kaiser Willys'i satın aldığında uzunca bir süre arka kapak,CJ3B kaput kenerları ve ön panjur/ızgara üzerindeki kabartma Willys logosu devam etti.Stoklardaki parçaların eritilmesi amacıyla yapıldığını biliyorum.Burada da durum böyle olabilir.Veya dediğim gibi çamurluk yapımında eski gelenek yada kalıp kullanılırken kaput için daha uzun motor faktörü de göz önüne alındığında yeni kalıp hazırlayıp snorkel çıkış boşluğuna gerek duyulmamış belki önemsenmemiştir diye düşünüyorum.

002.jpg

003.jpg

010.jpg

001.jpg

1961-Willys-M38A1-Jeep-003.jpg

Buggy' Alıntı:
Seyit Bey'in yorumu ;

Usta çalışırken çekici çamurluk üzerinde unutmuş, kaput da çekicin üzerine düşmüş ve o hale gelmiş :smiley: :D

Emin Hoca , ben parmaklarını orada unuttu sanmıştım.Beni rahatlattın. :eek:

Yok o konuda değil, araç için genel fikrinizi sormuştum. Almayı düşündüğüm bi araç çünkü. Cj7 olmasaydı görmeye gitmiştim çoktan.

seyit' Alıntı:
Ne gördüğümü zaten yazdım.

rizan' Alıntı:
Yok o konuda değil, araç için genel fikrinizi sormuştum. Almayı düşündüğüm bi araç çünkü. Cj7 olmasaydı görmeye gitmiştim çoktan.

Biz tam olarak hangi araçtan söz ediyoruz?
Yanlış anlamayın;acaba ben birine bakıp diğerinin altına mı yazıyorum?Bu arada siz başka bir aracı mı kasdediyorsunuz?

En üstteki kırmızı cj7 için sormuştum

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-4200cc,hidrolik-direksiyon-full-off-road-donanimli.79-cj-94479137/detay/

seyit' Alıntı:
Biz tam olarak hangi araçtan söz ediyoruz?
Yanlış anlamayın;acaba ben birine bakıp diğerinin altına mı yazıyorum?Bu arada siz başka bir aracı mı kasdediyorsunuz?

rizan' Alıntı:
En üstteki kırmızı cj7 için sormuştum

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-4200cc,hidrolik-direksiyon-full-off-road-donanimli.79-cj-94479137/detay/

Rıza bey , ben de zaten bu jeep için baktığımda ne gördüğümü yazdım.Yakınlarında olup,etrafında dolaşarak kıyı köşe bakma şansım olmadığından sadece oraya konulmuş fotoğraflara öylesine bir bakınca gördüklerim.O şeyler benim için farklı,sizin ya da bir başkası için farklı sonuçlar getirir.Söz gelimi ben üzerindeki snorkeli gördüğüm gibi ve bana anlattıklarıyla yazdım.Ama siteden bir başka arkadaşın yanına ekleme diye sözünü ettiği o şey çok ta hoşuna gitmiş.Veya ben bacak kemiği sağlam bir jeep ararım.Yine burada yapılan yorumlarda bir başka arkadaş ağır bir operasyon sonucu bacağına platin takılmış olanı hiç te dert etmiyor.
O fotoğraflara baktığımda gördüğüm ayrıca daha da detaylı inceleme gereği duymadığım için gördüğüm kadarıyla çıkardığım sonuçlar yukarıda.Bunun ötesinde ben size bunu alın yada almayın gibi bir telkinde bulunamam.Değerlendirme size ait olacaktır.

Göktug abi aracı cok iyi biliyor kendisine bende sormustum bir ara aracı. Onunla iletisime gecip detaylı bilgi alabilirsiniz.Göktug abinin profili buyrun http://www.gezenbilir.com/index.php?action=profile;u=2726

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,073
Kayıtlı Üye Sayımız
166,822
Kaydolan Son Üyemiz
burhand

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR