cj elektronik ateşleme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan quikserdar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,330

quikserdar

ooffff road ya
Yer
istanbul
Selamlar
Elimde 2 takım Prostolite marka elektronik ateşleme var disbiritör+ kapak + modül ( beyin)
Parça olarakra verebilirim
Lazım olan arkadaşlar iletişime geçsin

Etiketler
Ynt: cj elektronik ateşleme

Hazır satış ilanı bulmuşken bir ilave de ben yapayım.

Elektronik ateşlemeye geçiş yaptığım için geçici olarak(1400 km) kullandığım, sorunsuz platinli ateşleme sistemini takım olarak satmak istiyorum.

Delco-Remy Distribütör
Kapak
Tevzi makarası
Ateşleme bobini
Motorcraft Buji set

Hiç kullanılmamış yedek parçaları

Distribütör Kapak
Tevzi makarası
Ateşleme bobini
Champion Buji 2 takım
Wells platin 4 adet
Wells meksefe 4 adet

Sistem 232 ve 258cid motorlar için uygundur. Parça olarak satmayı düşünmüyorum. Fiyat 200 TL'dir.
İhtiyacı olanlar lütfen ealpgiray@gmail.com adresimden bana ulaşsınlar.

platinli ateşeleme duruyomu hala 6 silindirli sistem içinse ilgileniyorum

Platinli olan şuan aracımın üzerinde takılı. Ben elektronik olanı satmayı düşünüyorum.

lazboy' Alıntı:
platinli ateşeleme duruyomu hala 6 silindirli sistem içinse ilgileniyorum

Platinli ateşleme (232/258 I6 motor için) seti alıcısını bekliyor.

Distr001.jpg

Arkadaşlar cj5 için hangi sistem daha randımanlı olur. Elektroniğin veya platinli ateşlemenin eksileri artıları nelerdir. Benimki elektronik ateşleme. Selamlar..

Buggy' Alıntı:
Platinli ateşleme (232/258 I6 motor için) seti alıcısını bekliyor.

Bana orjinal buji ve buji kablosu lazım. Geçen gün sanayide orjinal diye gösterilen kabloyu inceledim ve yan sanayi olduğu her halinden belli idi. Satıcıya ısrarla sordum yan sanayi olduğunu ama ambalajını benzeterek orjinal diye satıldığını, piyasada orjinal buji kablosunun bulunmadığını ancak ambalajının daha iyisi veya kötüsü olduğunu söyledi. Nerden nasıl bulurum. Saygılar...

Naturalist61' Alıntı:
Arkadaşlar cj5 için hangi sistem daha randımanlı olur. Elektroniğin veya platinli ateşlemenin eksileri artıları nelerdir. Benimki elektronik ateşleme. Selamlar..

Aracımın orijinal ateşleme sistemi elektronik ateşleme, ancak ilk sahibi platinli sisteme geçmiş. 8 yıl platinli olarak kullandım ve hiçbir sorun yaşamadım. Kullanma sıklığı azalınca yani 10 - 15 gün kullanmadığımda start sorunları yaşamaya başladım. Platin sık sık meme yapmaya başladı. Distribütörü değiştirdim ama platin sorunları devam etti. Orijinal kablo sistemi aracın üzerinde olduğu için sonunda elektronik ateşlemeye geçtim. Sonradan start sorununun uzun süre kullanmadığımda karbüratördeki benzinin buharlaşması ve benzin otomatiği geri kaçırdığı için depodan benzin gelene kadar motorun çalışmaması, fazla marşa basmanın da platini hasarlaması olduğu ortaya çıktı. Otomatiği değiştirince sorun çözüldü ama bu bahaneyle araç orijinaline dönmüş oldu.
Sık kullanmadığım için benzin hesabı yapmıyorum ama elektronik ateşlemede benzini daha verimli kullandığımı düşünüyorum. Tahminime göre platinli sistemde arasıra ateşleme düzensizliği olabiliyor. Çünkü platinli sistem ve elektronik ateşleme arasında tesbit ettiğim tek fark artık çiğ benzin kokusu duymamam ve üç yıldır rölanti ayarına dokunmamam oldu.

Naturalist61' Alıntı:
Bana orjinal buji ve buji kablosu lazım. Geçen gün sanayide orjinal diye gösterilen kabloyu inceledim ve yan sanayi olduğu her halinden belli idi. Satıcıya ısrarla sordum yan sanayi olduğunu ama ambalajını benzeterek orjinal diye satıldığını, piyasada orjinal buji kablosunun bulunmadığını ancak ambalajının daha iyisi veya kötüsü olduğunu söyledi. Nerden nasıl bulurum. Saygılar...

Elektronik ateşleme sistemi için orijinal buji RFN14LY. Kablo takımını kendiniz yapın. Metre ile 8 mm'lik silikon kablo(ipek kablo diye satılıyor) veya 7 mm'lik Bosch bakır kablo ve kaliteli uçlarla istediğiniz gibi bir takım yaparsınız. Mutlaka orijinal olsun diyorsanız Taroto'da vardır sanırım.

Buggy' Alıntı:
Elektronik ateşleme sistemi için orijinal buji RFN14LY. Kablo takımını kendiniz yapın. Metre ile 8 mm'lik silikon kablo(ipek kablo diye satılıyor) veya 7 mm'lik Bosch bakır kablo ve kaliteli uçlarla istediğiniz gibi bir takım yaparsınız. Mutlaka orijinal olsun diyorsanız Taroto'da vardır sanırım.
Emin bey elektronik ile platinli sistemde farklı bujilermi kullanılıyor. Açıklamanızdan öyle anladım. Dediğiniz gibi kablo yapmayı duymuştum. Onu elektrikçiye hallettiririm. Teşekkürler...

Naturalist61' Alıntı:
Emin bey elektronik ile platinli sistemde farklı bujilermi kullanılıyor. Açıklamanızdan öyle anladım. Dediğiniz gibi kablo yapmayı duymuştum. Onu elektrikçiye hallettiririm. Teşekkürler...

Hasan bey,
Platinli sistem için buji kodu RN14YC, elektronik ateşleme için RN13LYC. 13 ve 14 rakamları ısı dayanım katsayıları. Ayrıca spark noktalarında da farklılıklar var.

Buji kablosu yaptırırken dikkat edeceğiniz nokta kablo değil. Bakır veya karbon lifli kablo radyo paraziti dışında birşey farkettirmiyor. Önemli olan bujilere ve distribütöre olan geçme bağlantı soketleri ve kauçuk şapkaları. Soketlerin kabloya tam temasından ve distribütör/buji bağlantı sıkılığından emin olmanız gerekiyor. Kauçuk şapkaların da içeri nem almayacak ve benzin/yağ'dan etkilenmeyecek kalitede olması gerekiyor.

Buji.jpg

Buggy' Alıntı:
Hasan bey,
Platinli sistem için buji kodu RN14YC, elektronik ateşleme için RN13LYC. 13 ve 14 rakamları ısı dayanım katsayıları. Ayrıca spark noktalarında da farklılıklar var.

Buji kablosu yaptırırken dikkat edeceğiniz nokta kablo değil. Bakır veya karbon lifli kablo radyo paraziti dışında birşey farkettirmiyor. Önemli olan bujilere ve distribütöre olan geçme bağlantı soketleri ve kauçuk şapkaları. Soketlerin kabloya tam temasından ve distribütör/buji bağlantı sıkılığından emin olmanız gerekiyor. Kauçuk şapkaların da içeri nem almayacak ve benzin/yağ'dan etkilenmeyecek kalitede olması gerekiyor.

Emin bey kardeşim Aliağadasın galiba bende Kemalpaşadayım. İzmirde parça konusunda tavsiye edebileceğiniz kimse varmı. Siz kimden temin ediyorsunuz. Selamlar.

Naturalist61' Alıntı:
Emin bey kardeşim Aliağadasın galiba bende Kemalpaşadayım. İzmirde parça konusunda tavsiye edebileceğiniz kimse varmı. Siz kimden temin ediyorsunuz. Selamlar.

Hasan Bey, birkaç yıl öncesine kadar acil parçalarda Bornova sanayide Sevka Oto'dan alışveriş yapıyordum. Artık herşeyi internet üzerinden yapıyorum(tabi parçanın ne olduğu önemli). Özel parçalarda alışveriş adresim İstanbul Taroto (Tarkan Yücel). Genel parçalarda da yıllardır alışveriş yaptığım parça sitelerim var. Dinozor türü olduğum için iyi kalite, iyi fiyat ve ilgi gördüğüm yerleri mahalle bakkalı gibi görürüm, kolay kolay değiştirmem.

Buggy' Alıntı:
Hasan Bey, birkaç yıl öncesine kadar acil parçalarda Bornova sanayide Sevka Oto'dan alışveriş yapıyordum. Artık herşeyi internet üzerinden yapıyorum(tabi parçanın ne olduğu önemli). Özel parçalarda alışveriş adresim İstanbul Taroto (Tarkan Yücel). Genel parçalarda da yıllardır alışveriş yaptığım parça sitelerim var. Dinozor türü olduğum için iyi kalite, iyi fiyat ve ilgi gördüğüm yerleri mahalle bakkalı gibi görürüm, kolay kolay değiştirmem.

Pazartesi Tarotoya buji v.s. sparişimi vereyim. Bugün 2.el çok az kullanılmış temiz 31/10,5/15 Kumho lastik aldım ve taktım. Çıkanlar 30/9,5/15 idi. Bunlar harika durdu cj5 i gösterdi. Yavaş yavaş biyerlerden başladım. Önümüzdeki hafta elektrik tesisatını baktıracağım ateşleme sistemini halledeyim. Henüz deneme tırmanışı yapamadım çünkü lastikler çok kötüydü. Hafta sonu yetiştirebilirsem ufak çapta bir tırmanış yaparım Nif Dağına. Selam ve saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,970
Kayıtlı Üye Sayımız
166,959
Kaydolan Son Üyemiz
seckincelem

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR