Cj Hararet Müşürü Sorunu?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan evedilaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,107

evedilaz

cj hayatdır
Yer
büyükçekmece / ist
arkadaşlar cj de hararet göstergesi en alt beyaz çizginin çok az üzerine çıkıyo ve sabit duruyodu bi ortalara gelmiyodu .
muşurda sorun vardır bi yenilemedik o kaldı diye gittim muşur aldım ve yenisi ile degiştirdim fakat yeni taktıgım muşursa hiç ibreyi kaldırmadı nedendir acaba bilen varmı eski muşur gene az kaldırıyodu yenisinde tık yok nasıl test edebilirim ne yapmam gerek ?????

Etiketler
Ynt: Cj Hararet Müşürü Sorunu?..

Deniz bey ,sorun müşür ile göstergenin uyuşmamasından kaynaklanıyor olabilir.Müşür orjinal CJ müşürü mü?
Bende buna benzer şöyle bir problem yaşamıştım.Benim CJ deki benzin göstergesi tofaştan uydurma.Deponun içindeki müşür bozuldu ,jeepin orjinal müşürünü aldım.Çalıştırmadı bile.Gittim tofaşınkini aldım ve calıştı.Buna benzer bir problem olabilir.

samı by musur orjınal cj musuru evet zaten soktugumun tıp olarakda aynısı eskısını takınca bır mıktar kalkıyo ama sıfır musur posetını ben actım ama hıc haraket vermedı gostergeye ne olabılır bılmıyom yarın gene eskı musura donecem mecbur

selam lar
hattı test etmek için saatden müsür e gelen kabloya eksi verin kalkacakmı sonuna kadar
kalkmaz ise gözterge arızalıdır. veya hatda sorun vardır.

evedilaz' Alıntı:
samı by musur orjınal cj musuru evet zaten soktugumun tıp olarakda aynısı eskısını takınca bır mıktar kalkıyo ama sıfır musur posetını ben actım ama hıc haraket vermedı gostergeye ne olabılır bılmıyom yarın gene eskı musura donecem mecbur
Ne yaptınız buldunuzmu sorunu... ???

sorunu ne yazıkkı bulamadım ama arkadaşımızın dedigi testi yaptım müşüra gıden kabloyu şaseye degdirince hararet sonunakadar yukseliyor tesisat saglam gösterge saglam demek . buda
samı arkadasımızı haklı çıkartıyo verdikleri musur cj ye uyum saglamıyor usa malı ama sanırım yanlış eski muşuru taktım onu kullanıyorum
sorunsuz bı hararet göstergesınde hararet nerde sabıt kalmalı belkide ben çok titizim birincı cizgiyi az geçip kalıyodu zaten ortalara çıkması gerek diye düşündügüm için müşürü degişmişdim

selamlar

Cj müşürü orjinal olabilir ama saat ve müşür birbirine uymaya bilir. bazı araçlarda 100 luk doc saati var.

saat da 2 harf arasında yeşil cizgi varmı ?

aynı sorunu bende yaşadım. müşür değiştirdiğimde gosterge cok az kalkıyor sanırım buda gercek değer. termostat olmadığından araç ısınmıyor diye düşünüyorum.

saat orj cj şuan eski muşuru kullanıyorum aldıgım muşurun aynısı tip olarak 1 çizgiyi çok az çıkıyo sabit kalıyo termostatla normal yeri neresi acaba ?

bende termostat olmadığından cok az kalktığını düşünüyorum. saat te yeşil cizgi varmı ?

hocam bir defa alacaksınız sonra sorunu unutacaksınız.
cıvalı hararet saati. ne hata yapar ne sıkıntı yaratır.
cj nin orjinal saatinin tipini bilmiyorum. civalı olan sırıtmazsa civalıdan vazgeçmeyin.

hocam sorun civalı sorunu deyil orjinal göstergeyi calıştırmak makbul bence land olsa tamam cıvalı 20 lira kolay çözüm ama esnetik deyil o parayı muşura veriyosun zaten sorun ilave ekiğmanla çözülmez adam orjinalini yapmış zaten onu saglıklı çalıştırmak amaç bence

"hocam sorun civalı sorunu deyil orjinal göstergeyi calıştırmak makbul bence land olsa tamam cıvalı 20 lira kolay çözüm ama esnetik deyil o parayı muşura veriyosun zaten sorun ilave ekiğmanla çözülmez adam orjinalini yapmış zaten onu saglıklı çalıştırmak amaç bence"

Diğer yazımda bahsetmistim. civalı olan sırıtmazsa diye. Niye land olsa civalı takılır diyorsunuz bunuda anlamış değilim. Elektronik temmelli çalışan parçalar birbirine bağlantılı olarak çalışır. Ve zamanla sizin yaşadığınız gibi sorun yaşarsınız. Müşür ve raharet saatini cordinasyonu iyi olmazsa kesin ölçüm yapamazsınız. orjinalini bozmak istemiyorsanız 20 lira para alıp verdiğiniz müsürle birlikte takım olaram birde orjinal hararet saati alın. Aracın orjinalliğini bozmamış olursunuz nede olsa adamlar yapmış orjinal saati kulanırsınız.
Bazen amaca ulaşmak için çeşitli yollar kulanılabilir. Orjinal bir araca binmek çok güzel bir zevktir. Fakat bir aracın 2 ci sahibi bile olsanız aracın % 40 parçası tam anlamıyla orjinal değildir. 74 model 1303 city modeli aracımı 98 yılında 80 yaşında bir amcadan almıstım. Amcam bana 78 tescil tarihli bir ruhsat verdi. Aracı satan amca 78 yılında aracı almış ve 98 yılına kadar binmişti. Ve aracın % 70 parçasına el değmişti. Türkiye koşullarında % 80 orjinal bir araç bulmak bile gerçekten çok zordur.

anlatmak istedigim sadece land larda uygun ve müsait konsol küçümsemek deyil amacım cj serisinde hararet , yakıt ve hız göstergesi aynı saatee karmaşık bi sıstem sorun o saateki hararet göstergesinde deyil zaten o çalışıyo ::
neyse sıkıntıyı anladık muşur uyum saglamıyo balıcaz çaresine artık

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR