CJ yi efsane yapmak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dragut Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,475

dragut

Ana Kamp
arkadaşlar başka bir konuda yazdıklarımın güzel ve faydalı bir tartışma alanı olacagını düşündüğümden bu topici açtım.

özet olarak bir cj yi nasıl mükemmelleştirebiliriz. hangi modifikasyonlara sizce öncelik vermek lazım vesaire.

benim önceliklerim şöyle oldu:

benim cj5 oldugu için ordan başlıyayım

disk fren

kilitli / şapkalı

yükseltme bence 2.5 ama 4 yaptırdık yapanlara da birşey demem

elektronik ateşleme

weber karburator

heavy duty diferansiyel

hidrolik direksiyon

bu arada radyotörün en son ne zaman şişlenmiş
debriyaj balatanın durumu nedir bunları kontrol etmek gerek

bunlardan sonra süslemeye başlayabilirsin

bütçeye göre warn ya da t-max vinç

tepe lambaları

snorkel yaptırırsın ama şekilde kalır bu arabalarda olmaz en azından eski modellerinde

armour tamponlar

arazi lastikleri

ha bu da bitince içina başlaŞ

dandik eski bir çıka radyo ki çalmaya değmesin

cillop göstergeler düğmeler

besttop konsol

kıç kadar bagaç kısmına bir alet edavtlık kutu orjinali besttopda var ama sen gene bir ustaya yaptırtıp üzerini koltuk eyle

ha bunlar için dijital göstergeler de var bir kaç yerde görmüştüm. ama ne kadar sağlıklı bilemiyorum bir cj içini hortumla gönül rahatlığıyla yıkayabilecegin araç olmalı o yüzden elektronik bizi bozar

bunlar dışında aklına birşey gelen varsa paylaşırsa sevinirim benim aklıma gelenler bunlar.

sevgiler

Etiketler
Ynt: CJ yi efsane yapmak

Bushwacker camurluk dodikleri cok guzel yakisiyor CJ lere.
On tarafa radyator izgarasina krom panjur veya puturcuklu siyah renge boyamak.
Motor kaput ustu ve yanlara havalandirma.
Yanlardan cikma eksozlar.
Headers.
Arka orjinal lambalari cikartip gomme yuvarlak kirmizi lamba.
Stepne ustu 3. lamba.
Stepne ustu bagaj sepetlik.
Stepne yanlarina benzin bidonluk ve Hİ-LİFT- JACKS kriko.
İcerdeki camurlugun girisi engelleyen sivri ucu sekillendirmek.
Spor deri koltuklar cunki genelde ustu acik kullandigimiz icin kumasa gore daha az su cekmesi nedeniyle.
Rolcage.
On direksiyon suspansiyonu ve arka benzin deposuna korumalik.
Dif korumalari,
Extradan on ve arkaya ceki demirleri.
Arka koltugun alt bosluguna cekmece dolaba veya ses sistemini gizlemek icin ozel gizli bolmeye cevirmek.
Yazlik spor yarim kapilar gerci CJ ciler yazin kapisiz gezmeyi daha uygun buluyorlar.

Suan aklima gelenler bundan ibaret.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

CJ yi efsane yapmak

konu başlığı hoşuma gitti. cj yi efsane yapmak için neler yapmalıyız deniliyor. yanıt: hiçbirşey. o zaten efsane :smiley:

Cj leri çok severim. Ama bu başlıkla hemen hemen aynı zamanda açılmış bir satış ilanından alıntı yapmak istiyorum;

ejdereristi' Alıntı:
güncel olsun 9000 dedik..ağlıcam ya..sevgili dostlar ya borç verin şu dertlerimden kurtulayım..yada yardım edin şu aracı değerini bilecek birine verelim:((

Dünyanın parasının harcandığı yüzlerce cj alıcı bekliyor piyasada. Bir kaç tanesi dışında pek yüzlerine bakılmıyor.

cj ler efsane. evet bunu tartışmaya gerek bile yok. :smiley:

anında paraya çevrilebilecek bir yatırım yapmak istesek altın stoklardık, ikinci eli sıkıntı yaratmayan kuş serisi araç alırdık, vs vs . ama bizler iyisiyle kötüsüyle cj lere gönül vermişiz. ve onu her haliyle sevmişiz. bu günlerde cj lerin 2. eli için ölü sezon başlamış bulunmaktadır, ayrıca içinde bulunduğumuz kriz ortamı genel olarak bütün markaların 2. elini etkilemiştir.

biz onları hemen satıp kurtulalım diye değil, uzun yıllar keyfini sürelim diye alıyoruz. bu arada ejdereristi arkadaşımıza da kolaylıklar dilerim, umarım dertlerinden biran önce kurtulur. ama dikkat edersek aracı satıp ondan kurtulayım demiyor, aracı satıp (maddi) dertlerimden kurtulayım diyor.

burada markalarla ilgili yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemek için değil, konu başlığı hoşuma gittiği için o zaten efsane dedim, yoksa haklısınız derdi çok olan bir araç.

yüzlerine bakılmıyor yorumunuza da saygı duyarım ama asla katılmam.

Cj ile ilgili bir diğer başlıkta da bu araçların, işletme maliyeti nedeniyle aslında pahalı araçlar olduğundan bahsedilmişti.

CJ ler aynı defender lar gibi efsaneleşmiş araçlar. Ancak devirlerinin çoktan bittiğini, ancak nostaljik sebeplerle sahip olunup yürütüldüğünü, satıp paraya çevirmenin son derece güç olduğunu, çünkü piyasada paraya çevrilmek istenen yüzlerce cj olduğunu ifade etmenin bir yanlışı olmasa gerek.

Şunu da söylemek lazım; orjinal parçalarla sıfırdan toplandığı söylenenaraçların bile bir kısmı ancak mahallede yürüyorlar. Köşeyi döndüklerinde tekrar evin önüne gelememe riski başlıyor. Piyasadaki cj lerin büyük kısmı arızasız250 km. yapamayacak durumda.
Selamlar,

cj nin efsaneliğine şüphe yok lakin benim kastim hangi modifiyelerle getirilebilecek en iyi hale getirilebilir idi. Amac da belli coğu cj sahibi aracını aldıktan sonra ona yatırım yapmak ister hep daha iyisi için biriktirir ve harcar bu yolda ortak bir bilinçle güzel bir yol haritası hem çıkarmış oluruz hem de bilgilendirirz diye düşünmüştüm.

Arkadaşın dediği gibi piyasadaki çoğu jeep dayanıklı değil uzun yol arızasız yapamaz. zaten jeeplerin uzun yol dayanıklılıı gibi bir iddaları da yok. ama birçok cj jeep de aksini ispatlar size. jipimi ilk aldığımda dediğiniz gibi köşeyi dönsem bir sorunla karşılaşıyordum ve sanırım istanbulda yolda kalmadığım ana cadde veya sokak kalmamıştır. Komik olan ise sorunun bulunmayacak kadar ufak olmasıydı inat ettim vazgeçmedim ve sorunu buldum, başka sorun çıktı onu buldum, ve diğer ihtimalleri düşünmeye başladım ve jipime sevgi yanında maddi yatırım da yapmaya başladım. hiç sıkıntısı olmadığı halde sanayiye hala gidip ustamla neresini sıkalım nereyi sağlamlaştıralımın müşadesini yaparım. Sonuç : belki paris dakar yapacak kadar dayanıklı değildir ama sizi temin ederim 300 km yapar offroad da yapar geri gelir halde şu anda.

tabi burada offroadda yapılan çılgınlıkları gözardı etmemiz gerekiyor, jipi olanlara genelde bir özgüven gelir buraya çıkarım şuradan atlarım tarzı e tabi bu maceralar hep güzel sonuçlanmıyor.

jeep bir sevda işidir ve cefasız sevda olmaz. şayet bu sevda birisinde yoksa zaten ilk mücadelede jeepi terk eder. Lakin bu sevdaya sahip nice insan var araçlarını çiçek gibi yapmışlardır ve yapmaya devam ediyordur. Çünkü sanırım jeepde yapım sonsuza dek sürer.

sevgiler

concrete' Alıntı:
Cj ile ilgili bir diğer başlıkta da bu araçların, işletme maliyeti nedeniyle aslında pahalı araçlar olduğundan bahsedilmişti.

CJ ler aynı defender lar gibi efsaneleşmiş araçlar. Ancak devirlerinin çoktan bittiğini, ancak nostaljik sebeplerle sahip olunup yürütüldüğünü, satıp paraya çevirmenin son derece güç olduğunu, çünkü piyasada paraya çevrilmek istenen yüzlerce cj olduğunu ifade etmenin bir yanlışı olmasa gerek.

Şunu da söylemek lazım; orjinal parçalarla sıfırdan toplandığı söylenenaraçların bile bir kısmı ancak mahallede yürüyorlar. Köşeyi döndüklerinde tekrar evin önüne gelememe riski başlıyor. Piyasadaki cj lerin büyük kısmı arızasız250 km. yapamayacak durumda.
Selamlar,
i

Güven abi cj yolda kalmaz...

Daha geçen gün 450 km yol yaptım ankaradan 5 6 saate geldim cj-5 ile...

Gerçekten emek harcanmış araçlar olduktan sonra sıkıntı yok.. :smiley:

Ama yorumuna katılıyorum...

Fakat CJ nin verdiği zevk bambaşka onu söleyeyim dedim... :smiley:

Cj bir gönül işidir, bir yatırım aracı veya amorismanı olan bir iş makinası diil. Ona sadece bir tutku olarak bakılır ve gerçek aşıklar sadece cj kullanır. Çünkü onda modifikasyonun sınırı olmadığını bilir, gezide asla onu yolda bırakmayacağını bilir ( ne şartta olursa olsun ). Ve gerçek offroadculara bakın hepsi cj tutkunudur.... bukadar

hasanfb' Alıntı:
i

Güven abi cj yolda kalmaz...

Daha geçen gün 450 km yol yaptım ankaradan 5 6 saate geldim cj-5 ile...

Gerçekten emek harcanmış araçlar olduktan sonra sıkıntı yok.. :smiley:

Ama yorumuna katılıyorum...

Fakat CJ nin verdiği zevk bambaşka onu söleyeyim dedim... :smiley:

Ben de hepsi yolda kalıyor demedim :smiley:

concrete' Alıntı:
Cj leri çok severim. Ama bu başlıkla hemen hemen aynı zamanda açılmış bir satış ilanından alıntı yapmak istiyorum;

Dünyanın parasının harcandığı yüzlerce cj alıcı bekliyor piyasada. Bir kaç tanesi dışında pek yüzlerine bakılmıyor.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=41005.0

bakın satılmaz, satılmıyor dediğiniz araç ejdereristi tarafından satılıvermiş meğer.

ve ben kendi cj5 im ile 2. aracım olmasına rağmen non-stop istanbul- antalya, 3 gün için izmir- ankara ve sayısız kereler şehirler arası yol yaptım keyifle. aracınızın bakımlarını yaparsanız ve ona iyi bakarsanız o size çok daha iyi bakar ve sizi asla mahçup etmez.

Ne kadar alıngan oluyor cj sahipleri ;)

Satış sitelerinde arama yaptığınızda en fazla satışta olan araçlar arasında yer alıyor cj ler. Bir süredir takip ediyorum ve satıştaki bu araçların uzun süre satılmadıkları için bir birikim olduğunu tespit ediyorum. Bunlar mevcut durumla ilgili tespitlerim, yorumum falan değil.

Tabii ki iyidirler hoşturlar. Hep bunları yazacağımıza olumsuz tespitleri de yazsak zararı olmaz herhalde. Bu tespitlerimin sürekli tam tersini yazsak, durum değişmeyecek ki...

Ben de yakın zamana kadar defender sahibiydim. Bu araç ta aşırı konforsuz, direksiyonu yanlış yerde. Ama bu eksiklerine rağmen efsane. CJ de aynı şekilde eksiklerine rağmen efsane.

Rahat olun bence...

Concrete,

merak etme cj sahipleri rahat ama rahatsız da edilmekten hoşlandıkları söylenemez. doğrudur cefalı arabadır sahipleri de zaten bu cefalara katlanır. lakin bu topic cjlerin olumsuz yönlerini tartışma topiği değil cj leri çeşitli modifikasyonlarla nasıl en iyi donanıma ulaştırırız amacıyla açılmış bir topic ben açtım ondan biliyorum :smiley:

senin işaret ettiğin sorunları 1 e 1 yaşayan biri olarak haklılığına birşey demiyorum bu araçlar yaşlı araçlar ve ilk alındıklarında problemsiz olmaları için ya alırken işi çok iyi bilmek gerek ya da aldıktan sonra çok emek harcamak gerek. Ki buradaki çoğu insan eminim çok emek harcamıştır ve araçları da çiçek gibidir. Benimki çiçek gibi sorunsuz ve keyfli.

Benim de LR disco v8 ona da sevdalıydım buna da sevdalıyım buna biraz daha fazla çoğu insan içinse cj sevda işidir iyisiyle kötüsüyle arızasıyla severiz cjleri o yüzden sana biraz rahatsız gelmişizdir. sonuçta sevdiğine kimse laf edilmesinden hoşlanmaz. bu arkadaşına nişanlın da çok çirkinmiş demeye benzer bırak söyleme o muludur nişanlısıyla ki hala onunladır. mantık değiş anlayış işi. o yüzden kimsenin rahatı bozulmasın yeni araç almak için cj düşünenlere sen gene tavsiyelerini yap. başka bir topicde cjlerin genel sorunlarını tartışalım ama bu topicde biz nasıl süslerizi konuşurken ne gerek var herkes satıyor yatırımlar ölü şeklindeki bir söyle yapıcı olmuyor takdir edecegin.

anlayışın için teşekkürler

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,918
Kayıtlı Üye Sayımız
166,699
Kaydolan Son Üyemiz
adnan86

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR