Cj5 Alacağım Yardımmm

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ctlakoglu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,955

ctlakoglu

Yeni Üye
merhabalar 21 yasındayım cj5 almaya karar verdım en gec 1 2 gun ıcınde halletmek ıstıyorum. aracı off road yapmak ıcın kullanmayacagım. ve bütcemı 10 bın lıra olarak ayarladım bır ıkı arac buldum alıp komple kendı ıstedıgım renge boyatmak ıstıyorum sızce bu arac nasıl ?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-1977-model-cj5-136386898/detay

Etiketler
Ynt: Cj5 Alacağım Yardımmm

araç güzel duruyor ama mekanikden anlayan birisi ile git aracın mekanik akşamlarını bak gerisi zaten kolay maliyetsiz işlerdir

Bu arac benim de favorilerim de :smiley: ünal abiyi dinle derim 4 lastik gozunu boyamasin sakin. Yururu ssglam olsun gerisini ufak ufak yaparsin

Aldin mi bilmem ama 10.000 e alirsan bunu istedigin ayara getirebilmek için bir 10.000 daha harcama derim kaportadaki çürükler photoshop ile yada normal sprey boya ile boyanmıs bayagı sıkıntılı duruyor yani boya gerektirebilir bu tarz araçlarin boyanmasi için eger kaputun içine girilecekse yani motor aşagi alinacaksa işcilik maliyeti artiyor alt takimi siyahliklari komple döşemeler kalkacak sekilde teroson denilen anti pas yada flikot (dogru mu yazdim bilmiyorum) atiliyor bunun sana komple maliyeti 250-300 lira olur ama çarık çürük varsa eger ve macun ile gecistirilebilecek yer varsa macunla gecistirilebilir ama ben önermem ve bunlar (çürükler)kaynak ile yok edilmek istenirse o vakit asil boya yanaar ve çok çirkin bir görüntü olusur kısacasi arabayı komple boyatman gerekebilir buda sana minimum maximum 1500-3200 e mal olur tekerler diri duruyor sıkıntı yok gibi ama yakından bakmakta fayda var yürür aksaminda sanzuman ve motor en önemlileri yag kacirip kacirmadigini hemen ilk çalistirmada anlayabilirsin tekerlerin içlerine bakmanda fayda var motor ustasıyla gidersen motordan yanada sıkıntı yasamazsin tabii 10.000 e cillop gibi bir araçta bulmak her cjciye nasip olmaz ;)

Arkadaşların dediklerine katılıyorum.

CJ alıp, tamamen kendi emeğinle , kendi zevkinle baştan yaratmak elbette birçoğumuzun hayali. Lakin bu çok zaman, çok emek , çok sabır ve çoook para isteyen bir durum. Dolayısı ile, pahalıya gelebilecek yerlerin sağlam olduğu, masraf çıkarmayacak bir CJ almak bence daha iyidir. Örneğin, Motor, Alt aksamlar, Kaporta, Tente, Tekerlek gibi maddeleri sağlam seçersen bir çok açıdan fayda sağlamış olursun ve kalanı senin CJ 'yi istediğin gibi kişiselleştirmek için yeterli olacaktır, en azından ben öyle düşünüyorum.

Saygılarımla
İsrafil Önal

Araçta bulunan plakaya göre araç tüvtürk e muayene olmamış görünüyor. 2 seçenek var 1.si 2 sene içerisinde plaka değişikliği olmuş dolayısı ile muayene ihtiyacı gerekmemiş diğeri seçenek ise açmak muayenesiz.
E devletten plakayı sorgulatıp ruhsat değişikliği ne zaman olmuş kontrol etmenizde fayda var.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,028
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR