Cj5' e Cj8 Dingili?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan chala Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,721

chala

Kamp III
Yer
Şimdilik Ankara
79 model cj5 aracım var, 35 lik teker kullanıyorum , flanş almak ve aksları şapkalı aksa çevirmek yerine iz aralığı daha geniş cj8 dingili ile değiştirmek istiyorum. diğer seçenek enter 1100 dingili takmak. bu dingilleri takmamın artı ve eksi yönleri neler olabilir, aks kırma ihtimali ne olu acaba. cj8 dingili 14 cm kadar iz genişliğini uzatacak ama enter dingili nasıl olu acaba.

ayrıca böyle bir değişikliğe gidersek tam olarak hangi parçaların değişmesi gerekecek, yoksa hiç bunlara kalkışmadan flanş ve şapkalı aks uygulaması mı yapsak?

değerli bilgi ve tecrubeleriniz ışığıyla daha doğru bir karar verebilmeyi umuyorum.

Etiketler
Ynt: Cj5' e Cj8 Dingili?

bende aynı kanaatteyim cj8 dif almak daha mantıklı sizi n diflerde disk fren varmı birde ayna mahrutisi 41e 10mu acaba?

ön frenler disk, ayna mahruti 41-10.

büyük ihtimalle 35 lik lastikleri 33 e çevirip flanş kullanıcam, komple dingilleri değiştirmek baya maliyetli olucak gibi.

cj 8 dingili ile cj 5 dingili arasinda saglamlik konusunda fark yoktur.bazi cj lerden dana 44 difransiyel cikar, arazide oldukca iyi is gorur, saglamdir. burada kullanma amaciniz onemli. cj 5 - cj 8 dingilinden ziyade cikan difransiyel onemlidir, o da arazi mi asfalt mi, hafif arazi mi agir arazi mi, kullanim sekline gore en iyi performansi alabileceginiz difransiyel ve ayna mahruti oranlarina gore sekillenir.

teknik bolumde actiginiz konuda sordugum 2. soruya hala yanit bekliyorum. ;)

chala' Alıntı:
cj 8 dingili ile cj 5 dingili arasinda saglamlik konusunda fark yoktur.bazi cj lerden dana 44 difransiyel cikar, arazide oldukca iyi is gorur, saglamdir. burada kullanma amaciniz onemli. cj 5 - cj 8 dingilinden ziyade cikan difransiyel onemlidir, o da arazi mi asfalt mi, hafif arazi mi agir arazi mi, kullanim sekline gore en iyi performansi alabileceginiz difransiyel ve ayna mahruti oranlarina gore sekillenir.

teknik bolumde actiginiz konuda sordugum 2. soruya hala yanit bekliyorum. ;)

Benim bindiğim jeep'mi hala?

Bu Enter dingilini bende merak ediyorum. :smiley:
Bu forumun eski topiclerinde bu tarz teknik sorularda arkadaşlar birbirlerine çok yardımcı olmuşlar.
Artık bilgi almak zorlaştı sanırım.
Ya da bu konular hakkında bilgi sahibi arkadaşlar artık foruma girmiyor...
Bu gerçekten üzücü...

ict3055' Alıntı:
Bu Enter dingilini bende merak ediyorum. :smiley:
Bu forumun eski topiclerinde bu tarz teknik sorularda arkadaşlar birbirlerine çok yardımcı olmuşlar.
Artık bilgi almak zorlaştı sanırım.
Ya da bu konular hakkında bilgi sahibi arkadaşlar artık foruma girmiyor...
Bu gerçekten üzücü...

eskiden bu tarz soruları yanıtlayan, bu konuda gerçekten son derece bilgili ve tecrubeli arkadaşlarımız ve moderatörlerimiz vardı. herkes amatör bir ruhla neredeyse imece yapardı. maalesef onların birçoğu şimdi foruma girmiyor. o eski heyecenı kaybettik sanırım.

chala' Alıntı:
eskiden bu tarz soruları yanıtlayan, bu konuda gerçekten son derece bilgili ve tecrubeli arkadaşlarımız ve moderatörlerimiz vardı. herkes amatör bir ruhla neredeyse imece yapardı. maalesef onların birçoğu şimdi foruma girmiyor. o eski heyecenı kaybettik sanırım.

Evet bende aynı şeyden bahsediyorum.
Ben Gezenbilir'e üye olunca. Daha hiç msg yazmadan. Forumu hatim ettim. İlk yazılarına kadar.
Eskiden bir soru geldiğinde, anında cevaplar geliyormuş.
Şimdi ise, teknik konularda bilgili arkadaşların foruma girmemesi veya sorulara yanıt vermekten sıkılmasından dolayı merak edilenler, sorunlar vs havada kalıyor...
Bu üzücü... :(

kurda sormuşlar ensen niye bu kadar kalın diye, kendi işimi kendim yaparım da ondan demiş.. ;)

cj 8 difransiyellerinden ve flanştan vazgeçtim. mevcut cj 5 dingillerini kaynakla uzatıp cj 8 ölçüsüne getiriyorum, içine de cj 8 aksları koyuyorum. bakalım nasıl olacak.

öncelikle çalışmalarınızda kolay gelsin diyorum ama kaynak komnusunda bence hata yaparsınız diyorum çünkü kırılacaktır demedi demeyin.ayrıca bilgi konusuna gelince bilgisayarın başına geçen herkes ahkam kesiyor ve bu da gerçekten yardımcı olmak isteyenleri üzüyor ve onlarda pek cevap vermiyor sanırım.saygılarımla

Bende on arka dana 44 su anda ve hiçbir sorun yok hemde arkada %100 kilit ve 37 creepylere rağmen:smiley:
Kaynak olayı sağlıklı olmayabilir...

uçankarga' Alıntı:
öncelikle çalışmalarınızda kolay gelsin diyorum ama kaynak komnusunda bence hata yaparsınız diyorum çünkü kırılacaktır demedi demeyin.ayrıca bilgi konusuna gelince bilgisayarın başına geçen herkes ahkam kesiyor ve bu da gerçekten yardımcı olmak isteyenleri üzüyor ve onlarda pek cevap vermiyor sanırım.saygılarımla

jeepcj5' Alıntı:
Bende on arka dana 44 su anda ve hiçbir sorun yok hemde arkada %100 kilit ve 37 creepylere rağmen:smiley:
Kaynak olayı sağlıklı olmayabilir...

değerli görüşleriniz için teşekkür ederim. rauf usta bunu böyle çözerim deyip garanti verince gözüm kapalı tamam dedim. bu konuda çok değerli ve otorite kabül ettiğim bir usta. gelişmeleri burada paylaşıcam.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Geri