Cj5 Hakkında Danışma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan motkun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,484

motkun

Ana Kamp
Yer
Çanakkale
Web
cssk.org
Sevgili jeep dostları. Siteye ancak dün üye oldum. Uzunca bir zamandır gönlüm cj5'lere kaymış durumda. Her taraftan ilk görüşte aşık olacağım "al beni" diyen bir cj5 ararken bu foruma denk geldim. Sizler bu işin ustaları olduğunuza göre danışmam gerek. Bakışı ile gönlümü çelen güzel aşağıdaki linkte:
http://www.sahibinden.com/cok_uygun_orjinal_ve_temiz_jeep_cj-5-76WQQaXQQ19046427WQQpXQQdisplayitem
Ben de Çanakkale'de yaşadığım için uzaklardan bakmak istemiyorum.
Bugün bu güzelle ve sahibiyle tanıştım. Forumdan akşam sohbetlediğim bir arkadaş 78'lilerde ön frenlerin disk ve ateşlemenin elektronik olacağını söylemişti. Her iki özellik de yok. Gerçi işin bu kısmı çok da önemli değil. Kaporta, yürüyen aksam, vitesler sağlam. Ancak benim için önemli kısmı motorun vadesini doldurmuş olması, bujileri yağlar hale gelmiş. Her 200-300 km.de buji değiştirmek gerekiyor. Sekman yetmeyecek, rektifiye belki -ki önceden edilmiş mi bilgim yok. Bu durumda motoru toptan değiştirmek de gerekbilir. Ben kötü şoförüm: nerde trak orda bırak. Çanakkale'de bu işin altından kalkabilen usta var mı bihaberim. Sonuçta her halükarda bir cj5'e talip olacağım ama bu güzel hakkında sizler ne dersiniz? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürlerimle.

Etiketler
Ynt: Cj5 Hakkında Danışma

öncelikle aramıza hoş geldiniz cj rüzgarına kapılmıssınız hayırlısı olsun diyelim
bahsettiginize göre araç kısa vadede motor istemekde
bujileri yağlar hale gelmiş. Her 200-300 km.de buji değiştirmek gerekiyor. Sekman yetmeyecek, rektifiye belki -ki önceden edilmiş mi bilgim yok.
bu durumda motoru komple revize etme maliyeti 2000 lirayı parçaları geçer işcilik hariç yani 3500 kadar motor çıkabilir vaziyetine göre bulok çıkarsa geçerde
bu durumda bence tekirdag , ist cicarında güzel cj ler var uzak olmasında yaşayacagınız sıkıntı sanayide parça peşnde koşdurmakdan sıkıcı olmaz
her helükarda parça temin etmek için ist geleceksinz böyle düşünün
tüm parçaları eksiksiz mevcuttur piyasada sıkıntı yaşamazsınız parça konusunda

motor rektifiye işine gelince ustalık sıkıntısı varsa anlaşmalı ambarlarla çalışan bu işde uzman isimler var kargolarsınız motoru ist veya ankarada rektifiye ederler size gönderirler

Ynt: Cj5 Hakkında Danışma

Sevgili evedilaz, Cevap için teşekkür ederim. Doğru demişsiniz, bu rüzgara kapıldım artık. Anladığım kadarıyla jeep sahibi olursam şu anda becerebildiğim tek şey olan lastik değiştirmeden çok daha fazla şey öğrenmem gerekiyor. Umarım gönlüme göre bir güzel bulup gezilerinize katılma şansını yakalayabilirim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler