Cj5 İçin Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan batuhan55 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,109

batuhan55

Yeni Üye
Yer
istanbul
Merhabalar herkeze iyi günler adım batuhan 1977 model bir cj5'şim var bunu biraz toplamak istiyorum ucuz veya çıkma sağlam parcalar satan biryer ve istanbulda cj5 ustası sağlam bir usta nerde bulabilirim parçacı nerde bulabilirim yardımcı olabilirmisiniz.
6 silindir 2,500 motor 101-125 bg LPG li bir araç bir kaç eksimiz var.
öernegin arka koltuk çok yukarıdalpg koltugun altında lpg yi nasıl biraz daha aşşağıya çekebilirim ve tentesi kapalı olduğunda arkaya birisi binebilir şuan tente takılı ve arkaya kimse sığmıyor bunu için bir yardımcı olabilicek birisi varmı ?

TEŞEKKÜRLER...

Etiketler
Ynt: Cj5 İçin Yardım

usta için maslak sanayiye uğra önünde CJ olan bir çok dükkan göreceksin fiyat, fikir alabilirsin.
parça olarak yaman ticaret, tar oto, ulus otomotiv vb. google amcadan tellerine ulaşabilir fiyat ve fikir alabilirsin

Merhaba Batuhan Bey;

6 silindir 2,5 motor var mı bilmiyorum ? Belki ruhsatta farklı işlenmiştir. Sonra alacağınız parçalar yanlış olmasın. Ucuz parçalar veya çıkma parçalar konusuna gelince dikkatli olmak gerekir diye düşünüyorum. Başına ciddi sorunlar açabilir.

LPG konusunda ne yapabilirim onu bilmiyorum koltuk çok yukarıda duruyor tente olunca arkaya kimse oturamıyor nasıl bir çözüm bulabilirim.

bende lpg tankı benzin tankinin yanında ufak bir tank yapili ama 13-14 cm yükseltme var araçta eger saglam bir koruma havzasının içine yerlestirebilirseniz oraya almanizi önerebilirim size

ferxkon' Alıntı:
bende lpg tankı benzin tankinin yanında ufak bir tank yapili ama 13-14 cm yükseltme var araçta eger saglam bir koruma havzasının içine yerlestirebilirseniz oraya almanizi önerebilirim size

Bu şekilde ruhsata işletebildiniz mi ?

Yanılmıyorsam , LPG tankı Benzin takından ayrı bir yerde olmalı, hortumları farklı yerlerden ilerlemeli diye biliyorum.
Bu arada en küçük lpg tankı 35'lik mi ? _Yada 32'lik mi ? daha küçüğünü bulursanız, koltuğun altına daha rahat girer diye düşünüyorum. CJ 5 te Lpg tankı arka koltukta biraz sorun olabiliyor.

lpg tankı için küçük çaplı silindir tüpleri koltuğun arkasına montaj hali oldukça kullanışlı oluyor. ya da simit tankı arka koltuğun altına montaj yapılabiliyor. 2.si pek sağlıklı olmasa da yapılıyor. malum CJ5 in iç hacmide dar olduğu için pek fazla alternatif olmuyor.

izrafeel' Alıntı:
Bu şekilde ruhsata işletebildiniz mi ?

Yanılmıyorsam , LPG tankı Benzin takından ayrı bir yerde olmalı, hortumları farklı yerlerden ilerlemeli diye biliyorum.
Bu arada en küçük lpg tankı 35'lik mi ? _Yada 32'lik mi ? daha küçüğünü bulursanız, koltuğun altına daha rahat girer diye düşünüyorum. CJ 5 te Lpg tankı arka koltukta biraz sorun olabiliyor.
evet dediginiz gibi ruhsatta işli sıkıntı yok çünkü 2 tankta var sadece yanyanalar ve sizin dediginiz gibi ruhsata işlenebilmesi için mutlaka benzin tanki sart koşuluyor ıı ayrıca kuvvetle muhtemeldir ki 35 lik yada 30luktur yani hic full boşken fullemedim :smiley: ama 80-90 liraya fulleyebilinir bence :smiley: simit seklindeki tanklari önermiyorum gaz akisinda çok büyük sıkıntı oluyor yaklasik 4-5 litre olmasina ragmen motor gazi alamiyor bir kartalda vardı oradan biliyorum:p cjde nasil hic bilemeyecegim dipnot: şimdi diyebilirsiniz ulen daha arabasindaki tankin kaçlık oldugunu bilmiyor :smiley:) e dogru durust sanayiden çıkmadi ki şöyle bir havamiz olsun :p

hepiniz sağolun simit lpg tanlkı sordum mantıklı geldi fazla yer kaplamıyor ama deedğiniz sıkıntılarda birazda yapan ustalara bağlı olabilir çoğu arabada özellikle cj lerde simit lpg kullanıyomuş yer açışından iyi diyolar 53 litreliğe kadar var ustasına sordum :smiley:

bende 45 litrel,k simit depo var arka koltugun altında
tek sıkıntı muayenede koltugu sokmek durumunda kalıyorum uzerindekileri okuyabilmeleri icin

memnunum kücük araclardaki gibi azalınca cekiş düşüklüğü bir sorun yaşamadım belkide arac beyni ile ilgili bir durumda olabilir.
hem benzin depom orjinal yerinde duruyor extra bir yerde kaplamıyor .

Gazla ilgili İstanbul dahilinde kesin çözüm İSOFF (İstanbul offroad kulübü) den Yusuf CİNAL 05322569547 arayın şeklini şemalini performansını ......halleder.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,050
Kayıtlı Üye Sayımız
166,792
Kaydolan Son Üyemiz
wdeepw

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR