Cj5 Motor Su Tıpası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bugraercan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,444

bugraercan

Ana Kamp
Yer
istanbul
herkese merhaba,

daha hiç görmediğim bir arıza meydana geldi. Motor su tıpası su kaçırmaya başladı. Hani ufak ama çok önemli bir olay. Basit bir iş midir tamiri değişmesi mi gerekir? ilk defa başıma geldi, yardımlarınızı rica ederim.

Saygılar

Ynt: Cj5 Motor Su Tıpası

Hiç sorun değil. Motor ustasına gidiyorsun. Egzost manifoldu ve karbüratörü söküyor. İki tip tıpa var. Küçük veya büyük. Hangisi sıkıntılı ise, örneği eline alıp tornacıya gidiyorsun. 5-10 liraya aynısından yaptırıp taktırıyorsun. Eksiler suyunu tekrar dolduruyorsun. Fakat yolda giderken dikkat et. 5 dk sonra dur, tekrar su seviyesini kontrol et. Azaldıysa ekle ve devam et. Eve varınca son kez su seviyesine tekrar bak. Artık azalmıyorsa tıpa oturmuştuk yerine ve sorun kalmamıştır. Tıpa takılırken su boşaltılır. Tekrar su eklendiğinde tam olarak dolması için motorun biraz çalışması gerekir.

cevabınız için teşekkür ederim. Kolay bir işlemmiş, birine sordum ohooo motor bile yanmıştır dedi :smiley:

şimdi gelelim işin teknik tarafına :smiley: söküt gittiğinde tornacı onu eline alıp ölcüp sana verdi diyelim fakat orda hata şu olacak zaman içinde erime olduğundan orjinalinden daha ince verecek muhtemelen yada verdiği tam oturmayacak ::smiley: takmaya takılır ama daha sonra gereksiz iş acılaçak muhtemelen ..muhtemelen diyorum dünya hali kalın verir cekiçle vur allah vur takılır otursun diye oda ayrı mevzu :smiley: bunlarla uğraşana kadar zaten hazırı orjinalide aynı para hiç uğraşma yenisini al hiç değilse orjinal orjinaldir :smiley:) yarın eski s anayide olacağım sabahdan ahtırlat gelirken yanımda getireyim 1 tane sana müsaitsen gel al :smiley:)) yorma kendini tornacı vs diye :smiley:

Maalesef bizim olduğumuz yerlerde öyle hazır parça bulunmuyor. Gelmesi iki gün sürüyor :smiley:)

farkındayım anadolu bu konuda malesef muzdarip durumda en basit şeyler bile 2 gün bekliyor ...dahada kötüsü uydur kaydır yapılıyor araçlar sonrada yok yolda kaldı yok arıza cıkarıyor gibi dünya laf söyleniyor en basitinden bu örnekde bile 1 tapa deniliyor ben olsam sökülmüşken hepsini değişirdim en azından cok daha sorunsuz binerdim aracıma tabiki bu s adece fikir maddi imkan zamanda önemli bunlar için

Bende hepsini değiştirmiştim.

Bu arada iki tip tıpa varken büyük ve küçük olanlar var. 4 de 4 sanırım. Emin değilim.

evet biri büyük biriside küçükdür .. tamam sen genede hatırlat sabah 10 gibi beni arayıp cünki unutum ben . olmadı mesaj cek :smiley:.baktın oda olmadı eski sanayiye arabayı bırak diğer tapalarada bir bakılsın ona göre işlem yapılsın 1 tanemi olur 8 tanemi anlarız

tmmdır abi çözdüm işi, ben babamın tersanede çalıştığını unuttum bi an, gemi motoru yapan adama su tapalarını yenileyebilirmisin diye sorduk, dövüyodu az daha :smiley: Çok teşekkür ederim ilginiz için,
başka bir konu var aracımla ilgili onun için ayrıca rahatsız edicem Ünal Abi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,028
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR