Cj5 Öneri, Bilgilendirme, Paylaşım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rizan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,852

rizan

Ana Kamp
Herkese selamlar. Siteye ilk mesajımı atmış bulunuyorum. Memnuniyetle Cj alanındaki mesajların bir kısmını okudum. Çok deneyimli arkadaşlarımız abilerimiz kardeşlerimiz olduğu muhakkak forumda. Ancak ben bu hastalığa yeni kapılanlar için faydalı bilgi birikimlerin yansıtıldığı bir topic göremedim. Alırken nelere dikkat edilmeli, nasıl alınırsa artıları olur, eksileri nelerdir, maliyeli olduğu alanlar vs.. aklıma daha gelmeyen birçok soru.
Ben uzak bi akrabamda görüp bu araçlara tutulmuş biri olarak araştırmaya koyuldum. Fahiş fiyatlar görüyorum, 5 lira harcayıp 25 liraya satmaya çalışan aylarca satamayan görüyorum. Bu aracın offroad daki performansından kaynaklanıyo sanırım. Alıp modifiye edeceksin nasıl olsa, spor yapacaksın para harcarsın mantığı olabilir. Nette birkaç gündür ilanlara bakıyorum, örnek vereyim;

http://www.arabam.com/ikinciel/ilan/detay/3902221

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-arac-turkiyede-sayilidir-1980-model-cj5-4.ileri-iddeali-jeep-108033019/detay

burdan almış güzel bi ilave yapmış satıyor. Ticaret bumudur, buna benzer birçok ilan var. Almayı düşünen arkadaşlara faydalı olması açısından 78 ve sonrası olsun demekten ziyade daha faydalı, akılda kalıcı, öğretici bilgileri çok değerli CJ severlerden bekliyorum.

Etiketler
araç jeep
Ynt: Cj5 Öneri, Bilgilendirme, Paylaşım

Öncelikle foruma hoş geldiniz.Sizi çok iyi anlamış bulunuyorum.Ancak sözünü ettiğiniz şeyler herbiri ortalama 1000 sayfa olan iki ciltlik teknik kitap içerisine sığdırılmış durumda.Bunları tek tek yazmaya kalkışmak ne teorik ve ne de pratik olarak mümkün deyil.Hal böyle olunca uzaktan yardım alacak olanların biraz da bulduğu araç üzerinden fotoğrafladığı detaylar ile yanı sıra farkına varıp sorduğu soruların cevabı ile götürülmeye çalışılıyor.En önemlisi de merak sardıktan sonra önce kişisel olarak taa Willys döneminden itibaren üretilen modeller üzerine biraz ders çalışıp sonra araştırmaya başlamakta yarar var.Çünki ortalıkta AMC CJ5 adı altında Tuzla jeep,Tuzla jeep ruhsatı ile AMC CJ 5 o kadar çokki.İşte kişilerin öncelikle bunları biraz tanıma noktasına kendilerini getirmesi gerekiyor.Siz bana Doğan alırken neye dikkat edeyim diye sorarsanız ben size Doğan'ı anlatırım .Doğan ruhsatı ile Hacı Murat 124 satılıyor ve siz bu ikisi arasındaki farkı bilmiyorsanız,benim anlattığım onca şeye rağmen gidip Doğan niyetine Murat 124 alırsınız.
Temiz bir kaporta sacı ile macunla şişirilmiş bir kaporta arasındaki farkı gözünüz algılamıyorsa,bunu başkasına sormaktan çok kendinizi onu algılayacak bir eğitimden öncelikle geçirmenizde yarar vardır.Yoksa bunlar uzaktan tarifle olmuyor.

Ayrıntılı cevabınız için teşekkür ediyorum Seyit bey. Bu kitapları bi araştırıp edinmeye çalışacağım. Acelem yok, bolca araştırmadan çöp almayan biriyimdir zaten. Evladiyelik bi araç olur, kendim emek vermeyi severim, elimdende her iş gelir. Onu aldınmı bakmak ilgilenmek lazım illaki. Ozaman ilgimi çeken bir araç olursa buradan paylaşayım, sizin gibi bilgili değerli üyelerin yorumlarını bekleyelim.
Sizinde dediğiniz gibi temiz kasa ile macunlanmış kasayı ben anlayamam. İşim gereği çok dikkatli olmama rağmen, o farklı bi göz demekki. Ankarada ikamet ediyorum, satılan araçlardan bana önerisi olabilecek arkadaşlar yazarlarsa çok sevinirim.Marş almazsa moralim bozulur, Rahatına düşkün biriyim biraz genişte olabilir, ancak şekil olarak CJ7 yi beğenmedim. İlla 5 olsun diyorum 78 ve sonrasında elektronik ateşleme disk fren varmış kasa genişmiş, o nedenle tercihimdir. Beynam yolunda bi arazim var yolu engebeli offroadla falan işim olmaz haftada bir oraya gider gelirim. Orandaki Trt dairesinde çalışmaktayım Cj tutkunlarından iki kelam etmek isteyen olursa herzaman beklerim. Ankaradaki Cj severlerden araç seçerken yardım bekleyeceğim, hatta aflarına sığınarak rahatsızlık bile verebilirim mesaj atma sureti ile :D

Rıza AKDOĞAN
1.1.1983 ANKARA

seyit' Alıntı:
Öncelikle foruma hoş geldiniz.Sizi çok iyi anlamış bulunuyorum.Ancak sözünü ettiğiniz şeyler herbiri ortalama 1000 sayfa olan iki ciltlik teknik kitap içerisine sığdırılmış durumda.Bunları tek tek yazmaya kalkışmak ne teorik ve ne de pratik olarak mümkün deyil.Hal böyle olunca uzaktan yardım alacak olanların biraz da bulduğu araç üzerinden fotoğrafladığı detaylar ile yanı sıra farkına varıp sorduğu soruların cevabı ile götürülmeye çalışılıyor.En önemlisi de merak sardıktan sonra önce kişisel olarak taa Willys döneminden itibaren üretilen modeller üzerine biraz ders çalışıp sonra araştırmaya başlamakta yarar var.Çünki ortalıkta AMC CJ5 adı altında Tuzla jeep,Tuzla jeep ruhsatı ile AMC CJ 5 o kadar çokki.İşte kişilerin öncelikle bunları biraz tanıma noktasına kendilerini getirmesi gerekiyor.Siz bana Doğan alırken neye dikkat edeyim diye sorarsanız ben size Doğan'ı anlatırım .Doğan ruhsatı ile Hacı Murat 124 satılıyor ve siz bu ikisi arasındaki farkı bilmiyorsanız,benim anlattığım onca şeye rağmen gidip Doğan niyetine Murat 124 alırsınız.
Temiz bir kaporta sacı ile macunla şişirilmiş bir kaporta arasındaki farkı gözünüz algılamıyorsa,bunu başkasına sormaktan çok kendinizi onu algılayacak bir eğitimden öncelikle geçirmenizde yarar vardır.Yoksa bunlar uzaktan tarifle olmuyor.

Araştırmacı kimliğinizin bu konuda çok işinize yarayacağına kuşkum yok.Pek çok farklı ülkede atıyorum 1977 model bir jeep ilanı görüp,aracın genel durumu ve rakam size makul geldiğinde parasını ödeyip aldığınız jeep 1977 model olacaktır.Fakat Türkiye ve bazı ülke gerçekleri biraz farklı.Burada 1977 niyetine 1952 model alçak kaput Willys veya 1964 model Tuzla jeep alma olasılığınız çok yüksektir.
Verdiginiz linkte 1980 model CJ5 var.Fiyatı ben tayin edemem.Sahibi malına bir değer biçmiş.Birileri o fiyata o jeep'i alır yada almaz bu farklı konu.Siz bu tip bir jeep almaya niyetliyseniz madem buldunuz,fiyatının gözünün yaşına bakmayın ve hemen alın derim.Çünki kullanım amacına da bağlı olmak kaydıyla serinin en iyilerinden birtanesi.Gerekiyorsa bankadan kredi çekin,evde fazlalık gibi görünen tas-tava ne varsa satıp üzerine koyup onu alın.
Bu sizin için yeterlimi?O jeep gerçekten 1980 mi? Kaza yapıp onarılamayacak kadar hasar gören 1980 model CJ5'in şase numarasının bulunduğu yeri kesip, sonra aynı yeri kesip çıkarark o bölüme kaynak ettikleri ve bir süredir ortalıkta dolaşan 1975 CJ5 olamazmı?Ya da üzerinde olması gereken AMC 258 I6 motorun günün birinde piston kolunu bloku patlatıp yanından dışarı çıkardıktan sonra,bir şekilde ellerine geçen 232 I6 motoru kitabına da uydurup üzerine koymuş olmasınlar? Dört ileri şanzuman kulağa hoş geliyor.Olması gereken bu.Peki onun üzerindeki dört ileri hangi şanzuman?Altında bir ön ve birde arka diferansiyel olduğu görülüyor.Dana 18 arazi ile birlikte Tuzla jeep olmasınlar?

Bu noktada bir hususun altını ÇOOOK KALIN çizgilerle çizmek istiyorum;Ben kesinlikle o jeepe herhangi bir kulp -kulak takıyor,ya da bu tarz itham ve isnatlarda bulunuyor deyilim.O jeepi ne daha önce gördüm,ne onunla ilgili birşeyler duydum ve ne de buradan o tarz sonuçlara ulaşacağım verilere ulaştım.Sözünü ettiğim şeyler sadece bazı şeyleri somut örnekler haline getirmek amacı taşıyor.Yoksa tekrar ediyorum madem 1980 o halde serinin en iyisi kabul edilenlerden bir tanesi demektir.
İşte ekran başında birilerinin" ooooo! çok iyi!" tezahuratları çoğu zaman eziyet dolu günler getirecektir.Ancak alıcı olan kişi çok detay bilmese bile, " Ben bu jeepin şanzumanının T-98, T-18,T-174 ,T-19 vs olduğunu tesbit ettim/ediyorum. Bu doğrusumu dur? ya da bu nasıldır?" sorusunu yöneltirse pek çok kişi bu sorunun cevabını verecektir ve daha sağlıklı sonuçlara varılacaktır.Aksi taktirde alayım mı almıyayım mı? sorusu ya cevapsız kalır ya da kişilerin tutkuları doğrultusunda, somut temelleri olmayan cevaplar gelir.
Size kolay gelsin.

Seyit bey üşenmemiş çok güzel, ayrıntılı cevaplar yazmışsınız teşekkür ediyorum. Ancak okadar şüpheci olursak deli gömleğini giymeye çok yaklaştık demektir. Çok haklı olduğunuz hususlar var, memlekette şeytana pabucunu ters giydirecek dolandırıcılar mevcut. Ama böyle tipler var diyede hayatımızı şüphe ederek geçirmeyelim isterseniz. İnsanlık okadarmı öldü hiçmi dürüst adam ve temiz 80 model cj5 kombinasyonu kalmadı dünyada diyerek önümüzdeki seçenekleri değerlendirelim ;

1- Hurdalıktan bitane kasası paslanmamış hakikaten güzel bi cj5 kasası bulup parça parça işe koyulmak...
2- Devletin ihale ile sattığı araçların ilk sahibi olmak, veya ilk sahibi ile çok samimi olmak :smiley:
3- Aracın en ufak bilyasından anlayıp tamirci gibi bilgi birikim edinerek her parçayı ayrı ayrı orjinallik ve bakim testine tabi tutmak
4- Seyit beyle çok samimi olup onu yakalayarak taniştiğina pişman edene kadar araç bakmak :smiley:) ( Burda Seyit bey örnektir, bilir kişimiz olarak )

İlk şıkkımızın maliyetli bi durum olduğu muhakkak beni aşar veya yapımı uzun sürer. İkinci şıktada ihaleye katılıp okadar aracı alıp içinden bana satacak bi tanıdığım kimse yok veya denk gelme ihtimali az gibi. Üçüncü şık zaman ve azim var ise olabilir.Bana dört ilk aşama için hiç fena gelmedi biraz kolaya kaçmak oluyo başlangıç olarak ama garanti bi yöntem, ne dersiniz ?

şu linkteki aracın rengi çok yakışmış begendim temiz bi araç;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-cj5-jeep-orjinall-ful-bakimli-86247423/detay

Rıza AKDOĞAN
1.1.1983 ANKARA

Linkdeki araç benim çok hoşuma gitti dışarıdan çok orjinal görünüyo bence düşünülebilir.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-jeep-cj-cj.5-4x4-usa-onler-disk-eletronik-atesleme-112332767/detay

rizan' Alıntı:
Seyit bey üşenmemiş çok güzel, ayrıntılı cevaplar yazmışsınız teşekkür ediyorum. Ancak okadar şüpheci olursak deli gömleğini giymeye çok yaklaştık demektir. Çok haklı olduğunuz hususlar var, memlekette şeytana pabucunu ters giydirecek dolandırıcılar mevcut. Ama böyle tipler var diyede hayatımızı şüphe ederek geçirmeyelim isterseniz. İnsanlık okadarmı öldü hiçmi dürüst adam ve temiz 80 model cj5 kombinasyonu kalmadı dünyada diyerek önümüzdeki seçenekleri değerlendirelim ;

1- Hurdalıktan bitane kasası paslanmamış hakikaten güzel bi cj5 kasası bulup parça parça işe koyulmak...
2- Devletin ihale ile sattığı araçların ilk sahibi olmak, veya ilk sahibi ile çok samimi olmak :smiley:
3- Aracın en ufak bilyasından anlayıp tamirci gibi bilgi birikim edinerek her parçayı ayrı ayrı orjinallik ve bakim testine tabi tutmak
4- Seyit beyle çok samimi olup onu yakalayarak taniştiğina pişman edene kadar araç bakmak :smiley:) ( Burda Seyit bey örnektir, bilir kişimiz olarak )

İlk şıkkımızın maliyetli bi durum olduğu muhakkak beni aşar veya yapımı uzun sürer. İkinci şıktada ihaleye katılıp okadar aracı alıp içinden bana satacak bi tanıdığım kimse yok veya denk gelme ihtimali az gibi. Üçüncü şık zaman ve azim var ise olabilir.Bana dört ilk aşama için hiç fena gelmedi biraz kolaya kaçmak oluyo başlangıç olarak ama garanti bi yöntem, ne dersiniz ?

şu linkteki aracın rengi çok yakışmış begendim temiz bi araç;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-cj5-jeep-orjinall-ful-bakimli-86247423/detay

Rıza AKDOĞAN
1.1.1983 ANKARA

Yanılıyor olabilirim bu aracı Mardin de gördüm ilanı vardı araç orijinal duruyor fakat ben çok uzun süre cj5 aradım bir çok araca baktım inanın ilanların %70 yanıltıyor en iyi araç bilinen tanınan araçtır.Fotoğraflarda ve telefonla anlatımına göre araçlar çok yüksek donanım ve bakımlıymış gibi söyleniyor.Kaputu açtığınız zaman mideniz bulanıyor.Kısaca uzun bir zaman acele etmeden her zaman daha donanımlı ve daha uygun fiyatlı bir cj bulmaya çalışın çünkü her cj ye biraz masraf gidiyor.Toplanmış araç almak en ideali ve uygunudur sitemizde olacağını zannediyorum.Seyit abi Emin abi(buggy),Göktuğ abi gib sayamadığımız i çok bilgili ve değerli üyelerimiz abilerimiz var bu konuda şanslıyız.Bilgilerinin ve dillerinin döndüğü her konuda yardımcı oluyorlar. Sizinde kendi çevreniz de güvenip iş yaptırabileceğiniz ustanız var ise cj almak mantıklı yoksa ustaların elinden kurtulmak mümkün olmuyor :smiley:Saygılar

rizan' Alıntı:
2- Devletin ihale ile sattığı araçların ilk sahibi olmak

Uzak bir Galaksi'den bu dünyaya gönderilen mesajlar gibi geldi.Şu anda bu iki tanıma uyan bildiğiniz biryerde bunlar varsa,forumda başka kimse duymadan bana telefon veya mail ile bildirirseniz minnettar olurum.

Aradıktan sonra temiz bir Jeep bulmak çokta zor olmasa gerek şu anda bu araçlar henüz yeryüzünde uzay gibi ulaşılması çok zor biryerde değiller.İnsanlık ölmediği sürecede temiz insanlar her yerde bulunabilir.Bazı şeyleri abartmamak gerekiyor bu abartılar sayesinde bir çok arkadaşımız sevdasını başlamadan sonlandırıyor birazda olumlu olalım.

Mke hurdalığı diye yazmışlar ben forumun yalancısıyım :smiley: , onun dışında malzeme ofisinden çıkma Dsi den ihale ile çıkma jeep leri biliyorum. Benimki kulaktan dolma tabi biraz araştırmak lazım

seyit' Alıntı:
Uzak bir Galaksi'den bu dünyaya gönderilen mesajlar gibi geldi.Şu anda bu iki tanıma uyan bildiğiniz biryerde bunlar varsa,forumda başka kimse duymadan bana telefon veya mail ile bildirirseniz minnettar olurum.

Selamlar marmariscj7 isminiz yoktu kusura bakmayın. Kötümser değilim, önerebileceğiniz araçları merakla bekliyorum

marmariscj7' Alıntı:
Aradıktan sonra temiz bir Jeep bulmak çokta zor olmasa gerek şu anda bu araçlar henüz yeryüzünde uzay gibi ulaşılması çok zor biryerde değiller.İnsanlık ölmediği sürecede temiz insanlar her yerde bulunabilir.Bazı şeyleri abartmamak gerekiyor bu abartılar sayesinde bir çok arkadaşımız sevdasını başlamadan sonlandırıyor birazda olumlu olalım.

Temiz titiz bir adamım, motor ve yürüyen aksam benim için çok önemli. Kaputu açınca tertemiz görmem lazım nerde ne var ne oluyo vs... Size katılıyorum tabi bol bol araç görmek lazım. Çok abartılıyor ilanlarda... Gözle görebileceğimiz yerleri gezelim o zaman

SaygınOzdemir' Alıntı:
Yanılıyor olabilirim bu aracı Mardin de gördüm ilanı vardı araç orijinal duruyor fakat ben çok uzun süre cj5 aradım bir çok araca baktım inanın ilanların %70 yanıltıyor en iyi araç bilinen tanınan araçtır.Fotoğraflarda ve telefonla anlatımına göre araçlar çok yüksek donanım ve bakımlıymış gibi söyleniyor.Kaputu açtığınız zaman mideniz bulanıyor.Kısaca uzun bir zaman acele etmeden her zaman daha donanımlı ve daha uygun fiyatlı bir cj bulmaya çalışın çünkü her cj ye biraz masraf gidiyor.Toplanmış araç almak en ideali ve uygunudur sitemizde olacağını zannediyorum.Seyit abi Emin abi(buggy),Göktuğ abi gib sayamadığımız i çok bilgili ve değerli üyelerimiz abilerimiz var bu konuda şanslıyız.Bilgilerinin ve dillerinin döndüğü her konuda yardımcı oluyorlar. Sizinde kendi çevreniz de güvenip iş yaptırabileceğiniz ustanız var ise cj almak mantıklı yoksa ustaların elinden kurtulmak mümkün olmuyor :smiley:Saygılar

Rıza AKDOĞAN
1.1.1983 ANKARA

Kutluhan bey merhabalar. Araç fiyatına göre bana tuzlu gibi geldi motorunu bilmek lazım, çokta çekici gelmedi ama nedense. Bilmem siz ne dersiniz...

jpcj7' Alıntı:
Linkdeki araç benim çok hoşuma gitti dışarıdan çok orjinal görünüyo bence düşünülebilir.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-jeep-cj-cj.5-4x4-usa-onler-disk-eletronik-atesleme-112332767/detay

Rıza AKDOĞAN
1.1.1983 ANKARA

rizan' Alıntı:
Kutluhan bey merhabalar. Araç fiyatına göre bana tuzlu gibi geldi motorunu bilmek lazım, çokta çekici gelmedi ama nedense. Bilmem siz ne dersiniz...

Rıza AKDOĞAN
1.1.1983 ANKARA

Benimki tamamen yardımcı olabilmek için bir öneriydi hardtopunun olması beni çeken noktaydı ama sizin hoşunuza gitmeyebilir. :smiley:

Birde ilanda jant lastik istemeyene 3000TL düşürülür yazmış eğer onların yerine düzgün bir jant lastik takımı verilecekse ve yürüyen aksamında sıkıntısı yoksa fiyat pekte tuzlu değil sanki.

1977 model Jeep te önler kampanadır vede elektronik ateşleme yoktur 3 ileri şanzımanlıdır motoru 3800cc dir ben olsam ilk önce alt takıma ve motora önem veririm benim için jant lastik daha sonra gelir.1977 den sonra önler disk fren,elektronik ateşleme motor 4200cc vede en önemlisi 4 ileri T176 şanzımanlı olmasıdır.

77 sonrası demişsiniz. Ben 78 model cj5 için görüştüm ne disk fren vardı ne ateşleme elektronikti, kasasıda cj3 gibi dar duruyordu. Neye göre anlıycaz bilinmeyenli denklem gibi vallahi :smiley:

marmariscj7' Alıntı:
1977 model Jeep te önler kampanadır vede elektronik ateşleme yoktur 3 ileri şanzımanlıdır motoru 3800cc dir ben olsam ilk önce alt takıma ve motora önem veririm benim için jant lastik daha sonra gelir.1977 den sonra önler disk fren,elektronik ateşleme motor 4200cc vede en önemlisi 4 ileri T176 şanzımanlı olmasıdır.

Rıza AKDOĞAN
Ankara - Cj5 Aday Adayı :D

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-kupon-kacmaz-firsat-bu-aslana-kapali-yol-yok.acele-edin-111275411/detay/
birde buna bakın derim
yada buna
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-yaza-hazirlik-yapin,kupon-firsati-kacirmayin-cok-ozel-yapim-111271282/detay/

Merhaba, ikinci aracı arkadaş kendi zevkine göre yaptırmış, hoşta duruyo ancak ben orjinaline sadık, yorumlanmamış bir araç düşünüyorum. İlk araç daha çok bana hitap ediyor, direksiyonun üstündeki gögüsü çıkarırdım ben alsaydım. Çok temiz ve bakımlı ancak 35 bin liram yok. Bu ikinci aracım olacak, ayırdığım bütçe kısıtlı biraz bu araca göre.

nboya' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-kupon-kacmaz-firsat-bu-aslana-kapali-yol-yok.acele-edin-111275411/detay/
birde buna bakın derim
yada buna
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-yaza-hazirlik-yapin,kupon-firsati-kacirmayin-cok-ozel-yapim-111271282/detay/

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,930
Kayıtlı Üye Sayımız
166,951
Kaydolan Son Üyemiz
mikeshustons

Çevrimiçi üyeler

Geri