Cj5 Yardim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan veyselkiral Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,094
önce dizel ruhsat kaydı yapılmış bir araç bulmak lazım öncelikle seçilecek modele karar vermek lazım

dizel motor hangisi sorusu bence en son soru olarak karşımıza çıkar aracı manuel mi otomatik mi toplayacaksınız buna göre seçilecek motorlar değişecektir

başlangıçta yapılacaklar sonrası yapılacaklar programı yapılmalı hangi motor sorusu için biraz erken bence

malum sitede kendinize uygun araç bakmak yada piyasadan siteye ilan verilmeyen araçları araştırıp karar vermek önce aracımızı seçmek lazım diye düşünüyorum

eldeki aracın neleri var nereleri kullanılabilir onları çıkarmadan hareket etmeyin her parçaya ihtiyacınız olacak hatta kasasına bile ihtiyaç duyabilirsiniz ufacık bir göstergesine bile

Etiketler
motor
önce dizel ruhsat kaydı yapılmış bir araç bulmak lazım öncelikle seçilecek modele karar vermek lazım

dizel motor hangisi sorusu bence en son soru olarak karşımıza çıkar aracı manuel mi otomatik mi toplayacaksınız buna göre seçilecek motorlar değişecektir

başlangıçta yapılacaklar sonrası yapılacaklar programı yapılmalı hangi motor sorusu için biraz erken bence

malum sitede kendinize uygun araç bakmak yada piyasadan siteye ilan verilmeyen araçları araştırıp karar vermek önce aracımızı seçmek lazım diye düşünüyorum

eldeki aracın neleri var nereleri kullanılabilir onları çıkarmadan hareket etmeyin her parçaya ihtiyacınız olacak hatta kasasına bile ihtiyaç duyabilirsiniz ufacık bir göstergesine bile
Anladim cj6 ve ya cj7 bakicam o zaman bulamazssam cj5 dizel ruhsatli araba bulayim o zaman
Ben otomatik yapmak istiyorum en azindan motorunuda aramaya baslayayim diye sordum bu soruyu

motor kolay bulunur sorun etmeyin motora kadar çok işçilik olacak daha

öncelikle ford puma veya iveco motorlarını düşünün bunlara uygun otomatik şanzıman araştırın arazi şanzımanı bakılmalı ön ve arka diff. hangi model olacak daha detayınız çok

hangi şehir de ikamet ediyorsunuz yakınsak daha çok yardımcı olmak isterim

elinizdeki araçta bulunan parçaları inceleyin bazı parçaları araştırmanız gerekmez

motor kolay bulunur sorun etmeyin motora kadar çok işçilik olacak daha

öncelikle ford puma veya iveco motorlarını düşünün bunlara uygun otomatik şanzıman araştırın arazi şanzımanı bakılmalı ön ve arka diff. hangi model olacak daha detayınız çok

hangi şehir de ikamet ediyorsunuz yakınsak daha çok yardımcı olmak isteri
s

aydina yerlestim simdilik motor vs islerinden anlamadigim icin yeni bir arac alip onun uzerinde kafama gore oynamalar yapicam...ben hayal edeyim parasi neyse verip yaptirayim mantigindayim...bu arabaya hangi motorla sanzimanlarla ve daha ne gerekliyse olanlarla ne kadar az yaktirabilirim onu istiyorum...
bar_alone kardes senden tek istedigim sey bana bir liste hazirlasan da ben tedarik etsem bunlari arastirip...
mesela on arka diflerin hangisi iyi olur.
otomatik sanzimanin hangisi iyi olur
hagi dizel motor iyi olur
mercedes veya bmw motorunu sanzimanini kullansam olurmu...kullanirsak hangi model iyi olur.
benim demek istedigim sen hayal et bende yapayim,benden cok dua alirsin...
hani belki diyeceksin hazir var al gec ne ugrasiyorsun.benim derdim ruyami bir sekilde gerceklestirmek.ama ilk etapta yuruyen aksamlarla ilgileniyorum modifiye isi en son olacak...arabanin ici ne kadar saglam olursa o kadar iyi benim icin.
koltuk kaporta renk vs hersey bir sekilde hallolur ama ici problem cikardiktan sonra ne ise yarar..
ben bunlari toplarken en azinda dahada bilgilenir birazda isi ogrenirim diye dusunuyorum.
mesela cj lerdeki kalorifer sistemini degistirebilirmiyiz? konsolu bastan tasarlama sansimiz varmi bmw konsoluna benzer bisey yapabilirmiyiz.arabanin surusunu nasil en rahat hale getirebiliriz.bu arabayi satmayacagimdan emin olabilirsin.cunku insan neden hayalini satsin ki.
bundan sonrada bir tane wos wogen yapicam insallah allah omur verirse..
belki sacma gelebilir ama PIMP MY RIDE diye bi program var orada adamlar 60 model bir tane woswos var ben o woswosun ilk halini istiyorum model onemli degil ama bir araba bu kadar yakisikli olur...
benim tek derdim arabayi bastan tasarlamak

Son düzenleme:

aydında iseniz nazilli de garajın karşısında bir jeep ustası var ondan da yardım alabilirsiniz bir çayını için derim adını hatırlayamadım şimdi

mercedes motoru olur 5 silindir 2.9 lt olan hem torku hemde gücü yeterlidir om602 olarak geçer bu modelin om602.980 veya om602.986 modellerine bakın bu motor 2000 yılına kadar mercedes sprinterda kullanıldı
diff olarak eldeki araçtan kullanacaksanız ne olduğunu üzerinde bilmek lazım ama bu işin sonu dana 44 olarak geçen üründür
th 350 şanzıman düşünülebilir bu motora adapte etmek için işten anlayan usta lazım
np231 veya np208 arazi şanzımanı olabilir

ilk aklıma gelen ürünler bunların birbirine olan uyumları incelenerek bir toplama yapılabilir

Alınacak olan araç CJ5 ise TH350 ve NP kombinasyonu hiçbir şekilde uymayacaktır.
Ki ona kadar zaten Dana44 lerin ön diff konumları NP ile alakasız bir pozisyondadır.
Dana44ler sağdan NP'ler ise soldan bağlantılıdır.
Haliyle bu duruma göre oldu ki motor ve şanzımanı koyduğunuz zaman ön dana44 ü şanzımana monte etmeniz olanaksız olacaktır.
İşin sonu Dana44 değildir... Birçok diff modeli mevcuttur.Sağlamlık adına ilk kullandığımız model Dana44 tür.
En çok kullandığımız modeller ise Dana44,Dana60,GM12Bolt,GM14Bolt ürünlerdir.
Saygılar.

özel konsoldan özelleştirilmiş komple iç dizayn da yapabilirsiniz ama bunun için ya kendi elinizden gelmeli bazı işçilikler yada yapacak ustayı bulmanız lazım

daha önce birkaç konuda yazdığım gibi CJ serisi ve Defender kişiselleşmeye açık araçlar basit yapıları ile birçok şekle bürünebilirler bu tamamen sahibinin hayal gücü ile usta gücü ile olabilecek bir iş internet üzerinden araştırdığınızda bir çok seçenek çıkacaktır önünüze

yürür aksam motor değişimi araştırma gerektirir bu aracın mekaniğini iyi tanımanız gerek ilkantek arkadaşımızın da detayları bahsettiği gibi elde liste ile bu işi çözümlemek zor her bir parçayı tanımanız gerek

özel konsoldan özelleştirilmiş komple iç dizayn da yapabilirsiniz ama bunun için ya kendi elinizden gelmeli bazı işçilikler yada yapacak ustayı bulmanız lazım

daha önce birkaç konuda yazdığım gibi CJ serisi ve Defender kişiselleşmeye açık araçlar basit yapıları ile birçok şekle bürünebilirler bu tamamen sahibinin hayal gücü ile usta gücü ile olabilecek bir iş internet üzerinden araştırdığınızda bir çok seçenek çıkacaktır önünüze

yürür aksam motor değişimi araştırma gerektirir bu aracın mekaniğini iyi tanımanız gerek ilkantek arkadaşımızın da detayları bahsettiği gibi elde liste ile bu işi çözümlemek zor her bir parçayı tanımanız gerek

bende diyorum ki arkadaslar bana nasil yardiminiz olur.
mesela mazot olmaz lpg olur ama araba hangi motorlar hangi sanzimanla ne yakar.belkide benzinli de az yakar.bilmiyorum.
diyelim ki cj7 aldik.bu arabaya en az km de kac kurus yaktirabiliriz.ben mesela otomatik sanziman istiyorum.bu arabayi sadece gunumuz sartlarina uyarlamak istiyorum.cunku cadde arabasi olacak

şimdi ister dizel alın ister benzinli alacağınız araç önemli elde motorsuz bir cj5 var demiştiniz ondaki parçalar önemli

bu arada alınacak aracın dizel mi benzinli olmasına göre yardımcı olunacak üzerinde olan arazi şanzımanı diff.leri ne göre yardımcı oluruz

ezbere şu bu diye yazmak zor grip için ilaç yazan doktor değiliz bir sürü değişik kombinasyon var bu ürünleri kendinizde araştırıp öğrenmeniz gerek cj bölümünde toplanmış araçların konuları var o araçlarda hangi parçalar kullanılmış inceleyin

önce aracın dizel mi benzinli olacağına karar verip seriye karar verip aracı edinin ondan sonra yürümesi için güzel olması için araç üzerinden ne gerekiyorsa yardımcı oluruz

nazillide otobüs garajının karşısında yıllarını bu işe vermiş bir usta var adını hala hatırlayamadım gidin bir çayını için oralarda kime sorsanız gösterir garajın girişinden biraz daha aşağı devam edin solunuzda bir çay bahçesi gelecek onun arkasında

şimdi ister dizel alın ister benzinli alacağınız araç önemli elde motorsuz bir cj5 var demiştiniz ondaki parçalar önemli

bu arada alınacak aracın dizel mi benzinli olmasına göre yardımcı olunacak üzerinde olan arazi şanzımanı diff.leri ne göre yardımcı oluruz

ezbere şu bu diye yazmak zor grip için ilaç yazan doktor değiliz bir sürü değişik kombinasyon var bu ürünleri kendinizde araştırıp öğrenmeniz gerek cj bölümünde toplanmış araçların konuları var o araçlarda hangi parçalar kullanılmış inceleyin

önce aracın dizel mi benzinli olacağına karar verip seriye karar verip aracı edinin ondan sonra yürümesi için güzel olması için araç üzerinden ne gerekiyorsa yardımcı oluruz

nazillide otobüs garajının karşısında yıllarını bu işe vermiş bir usta var adını hala hatırlayamadım gidin bir çayını için oralarda kime sorsanız gösterir garajın girişinden biraz daha aşağı devam edin solunuzda bir çay bahçesi gelecek onun arkasında

o zaman ben parcalarin listesini cikarayim buraya yazayim degil mi dedigin ustaninda yanina gideyim. en azindan ona gore bir kombinasyon yapariz kardesim en sagliklisi boyle olacak sanirim.cok cok cok tesekkur ederim kardes aydinlattigin icin cok saol.son mesajima baktimda sanki azarlarmis gibi yazmisim kusura bakma oyle bisey haddime degil.kal saglucakla:smiley:

azarlamak değil forumda bazen kelimeler bulunamıyor yoksa öyle birşey haddime değil benden daha bilgili kişiler var cj hakkında

benim kısaca demek istediğim araç seçimini yakıt tasarrufu olarak önce aracın motor cinsi seçilmeli benzinli lpg li araçların yakıt değerleri sitede var dizel olanlar daha düşük yakacaktır buna karar verin ardından her cj modelinin bir boyutu var uzun kısa bunun hakkında bilgi sahibi olun ona göre model seçimi yapın o modelin dizelini araştırıp bir araç edinin ardından diğer malzemeler kolay siz sordukça diğer arkadaşlarda yardımcı olacaktır belki araç üzerinde olan parçalar yeterli gelecek bunu bilemeyiz birden çok kombinasyon var

benim fikrim ben biraz rahat olsun arkada oturanlarda rahat etsin bagajı büyük olsun dan yola çıkıp zamanında çok incelemiştim CJ-6 veya CJ-8 düşünürüm bu iki seri şase uzunluğu olarak CJ-5 ve CJ-7 den uzundur aşağıda veridiğim link biraz olsun açıklamaya yeter diye düşündüm

Jeep CJ - Wikipedia, the free encyclopedia

azarlamak değil forumda bazen kelimeler bulunamıyor yoksa öyle birşey haddime değil benden daha bilgili kişiler var cj hakkında

benim kısaca demek istediğim araç seçimini yakıt tasarrufu olarak önce aracın motor cinsi seçilmeli benzinli lpg li araçların yakıt değerleri sitede var dizel olanlar daha düşük yakacaktır buna karar verin ardından her cj modelinin bir boyutu var uzun kısa bunun hakkında bilgi sahibi olun ona göre model seçimi yapın o modelin dizelini araştırıp bir araç edinin ardından diğer malzemeler kolay siz sordukça diğer arkadaşlarda yardımcı olacaktır belki araç üzerinde olan parçalar yeterli gelecek bunu bilemeyiz birden çok kombinasyon var

benim fikrim ben biraz rahat olsun arkada oturanlarda rahat etsin bagajı büyük olsun dan yola çıkıp zamanında çok incelemiştim CJ-6 veya CJ-8 düşünürüm bu iki seri şase uzunluğu olarak CJ-5 ve CJ-7 den uzundur aşağıda veridiğim link biraz olsun açıklamaya yeter diye düşündüm

Jeep CJ - Wikipedia, the free encyclopedia

Benim kafam tamamen corba oldu.once arabayi bulmak onemli.o zamab sen bana soyle yardim etsen. Cj5_6_7_8 araclarinda hangisi genis surusu rahat.
Ben aslinda ustu acik olsun istiyorum beni arkadaki demirler ve kalin tekerler cezbediyor.bu araclarin hangisi bana uyar.
Ben bu araci yavas yavas yapayim ama onceligim elektronik aksam ve motor sanziman dif vs. Ici saglam olsun ki modifiyeyi zaten yapariz.:smiley:
Araba satmak degil amacim.sadece hayallerim var.mesela bos bir cj dusun.dif ler en son model ve en iyisi,sanziman otimatik ve en iyisi,motor x marka az yakar en iyisi vs vs gibi.benim amacim arabayi disi cj 5 ici mercedes gibi yapmak:smiley:)))
Belki 35bin harcicam sonrasinda 3.senede bi 15 bin daha harcicam ama onemli degil.dis gorunus olarak jeeplerin en iyisi goruntu olarak cunku.:smiley:))

şimdi şöyle anlatayım

cj5 ve cj6 aynı dönem araç
cj7 ve cj8 aynı dönem araç diyebiliriz basitçe

cj5 1971 e kadar 2057mm dingil mesafesi var
1971 sonrası 1983 e kadar 2121mm dingil mesafesi toplam uzunluğu 3510mm
cj6 ise 1971 e kadar 2565mm 1971 sonrası 2642 mm toplam uzunluğu dingil mesafesine göre uzamış
buradan daha uzun olan model cj6 bu durumda bu seri daha büyük bir iç hacme sahip özellikle arkada oturanlar ve bagaj alanı konusunda

cj7 1976-1986 arası üretilmiş 2370mm dingil mesafesi var 3759mm toplam uzunluğu bu seri cj5 ile cj6 arasında kalan bir boyutu var cj5 serisinden daha büyük yapısı ile rahattır ama cj6 kadar büyük değil bu arada daha yeni seri olduğundan bazı farklılıkları vardır

cj8 ise cj7 üretim yıllarında üretilmiş cj7 den tek farkı 2616mm dingil mesafesidir geri kalan özellikleri cj7 ile aynıdır

cj7 ve cj8 serisi fark olarak motor şanzıman olarak çok ayrılmaz cj5 ve 6 serisinden kasa yapısı kare kapı denilen daha büyük bir kapı yapısına bağlıdır verdiğim linkte resimlere bakarsanız farkı görürsünüz ayrıca kullanılan arazi şanzımanları ve diff. ler değişmiştir

bu basit kısa bilgi ışığında ben kendi tercihimi yazayım nedeni ile size belki feyz olur üretilen modellerin tüm dingil mesafeleri ortalama arazi aracı mesafesi içinde en faydalı mesafenin 3000mm ve altı olarak geçer bu durumda ben en uzun olan modeli tercih ederim cj6 veya cj8 hem boyut olarak büyük daha heybetli duruyorlar hemde iç konforu daha rahat olur iç hacimden dolayı arka koltuk konforundan bagaj alanına kadar avantajları var cj6 ile cj8 aşağı yukarı benzer boyutlara sahip kasada sadece kapı farkı ufak tefek dizayn farkı vardır ben bu iki model arası kalırım hangisini daha temiz bulursam ve ruhsatında dizel kaydı olan o modeli alırım nasılsa komple revizyona girecek

diğer arkadaşlarında fikirlerini beklemek lazım farklı açıklamalar ile farklı avantajlar anlatacak üyeler olacaktır bu yukarıdaki fikrim tamamen kendi araştırmalarımdan edindiğim kendi tarzıma uygun olan seçenektir

kolay gelsin

şimdi şöyle anlatayım

cj5 ve cj6 aynı dönem araç
cj7 ve cj8 aynı dönem araç diyebiliriz basitçe

cj5 1971 e kadar 2057mm dingil mesafesi var
1971 sonrası 1983 e kadar 2121mm dingil mesafesi toplam uzunluğu 3510mm
cj6 ise 1971 e kadar 2565mm 1971 sonrası 2642 mm toplam uzunluğu dingil mesafesine göre uzamış
buradan daha uzun olan model cj6 bu durumda bu seri daha büyük bir iç hacme sahip özellikle arkada oturanlar ve bagaj alanı konusunda

cj7 1976-1986 arası üretilmiş 2370mm dingil mesafesi var 3759mm toplam uzunluğu bu seri cj5 ile cj6 arasında kalan bir boyutu var cj5 serisinden daha büyük yapısı ile rahattır ama cj6 kadar büyük değil bu arada daha yeni seri olduğundan bazı farklılıkları vardır

cj8 ise cj7 üretim yıllarında üretilmiş cj7 den tek farkı 2616mm dingil mesafesidir geri kalan özellikleri cj7 ile aynıdır

cj7 ve cj8 serisi fark olarak motor şanzıman olarak çok ayrılmaz cj5 ve 6 serisinden kasa yapısı kare kapı denilen daha büyük bir kapı yapısına bağlıdır verdiğim linkte resimlere bakarsanız farkı görürsünüz ayrıca kullanılan arazi şanzımanları ve diff. ler değişmiştir

bu basit kısa bilgi ışığında ben kendi tercihimi yazayım nedeni ile size belki feyz olur üretilen modellerin tüm dingil mesafeleri ortalama arazi aracı mesafesi içinde en faydalı mesafenin 3000mm ve altı olarak geçer bu durumda ben en uzun olan modeli tercih ederim cj6 veya cj8 hem boyut olarak büyük daha heybetli duruyorlar hemde iç konforu daha rahat olur iç hacimden dolayı arka koltuk konforundan bagaj alanına kadar avantajları var cj6 ile cj8 aşağı yukarı benzer boyutlara sahip kasada sadece kapı farkı ufak tefek dizayn farkı vardır ben bu iki model arası kalırım hangisini daha temiz bulursam ve ruhsatında dizel kaydı olan o modeli alırım nasılsa komple revizyona girecek

diğer arkadaşlarında fikirlerini beklemek lazım farklı açıklamalar ile farklı avantajlar anlatacak üyeler olacaktır bu yukarıdaki fikrim tamamen kendi araştırmalarımdan edindiğim kendi tarzıma uygun olan seçenektir

kolay gelsin

Peki cj6 ve 8 in ustu acik degil aradigim arabalarda yoksa aksesuar mi gorduklerim hani anlatmak istedigim cj5 gibi goruntu yok c6 ve 8 de daha cok kamyonet gibiler:smiley: belkide hepsi oyle oluyordur c6.yi yada sekizi cj5 gorunumunde yapmamiz mumkunmu mumkunse cj 6 tatindan yenmez:smiley:))

Orjinal olduğu taktirde tüm CJ,YJ ve TJ serilerinin tavanları açılabilirdir.Hardtop dediğimiz civatalı geçme sistem ile montajlanmıştır.İki kişi ile rahatlıkla indirilip kaldırılabilecek ağırlıktadır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.