Cj5 Yenilemek

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Kara halil Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,821

Kara halil

Ana Kamp
Merhaba arkadaslar. Ben birtane 1977 cj5 aldim DMO dan cikm cok temiz bu araci yapirmak istiyorum ve nereden baslayacagimi bilmiyorum. Lastik mi? Boya mi? Onleri diks fren yapmami gunlerdir her yerde arastirma yapiyorum. Ben yurt disinda yasiyorum yazlari bir ay kullanacagim sonra graj cekip doneceyim. Bu araca uygun lastik hangisidir 33 inc dusundum bir aylik arastirmak sonucu yuksetme yapmadan kullanabilirmiyim?

Etiketler

Ynt: Cj5 Yenilemek

Merhabalar aracınız hayırlı olsun öncelikle :smiley: ilk olarak aracınızın mekanik aksamını bitirmenizi daha sonra kaporta isini ve lastik aksesuar olarak listeyi devam ettirmenizi öneririm. Aracınız orijinal ise ucuzluğu gözünüzü boyayıp yerli parçalara yönelmemenizi tavsiye ederim.abi şu aracın kide uyuyor ne fark eder demelerine aldırmayın.iyi bir ustanız varsa sorununuz yok.33 lastiği yükseltme yapmadan kullanabilirsiniz fakat yüksek artikilasyon da sürtme yapacaktır.

Saygina katiliyorum basima gelen bi cok tecrube var icuz parcaya kacmamak lazim amerikan mali orjinal parcalar cok uzun omurlu ve sorun cikarmiyor sizebtavsiyem

öncelikle yurt dışında olmanız handikap keşke aracınızın başında olabilseydiniz yaptırma işine gelince neyi nasıl yapacağınızı ve kullanacağınız malzemi ona göre seçerseniz uzun süre sorunsuz binersiniz aracınıza tabiri caiz ise uydur kaydır değilde orjinaline sadık kalarak yaptırmanızı tavsiye ederim ustanıza gerekirse numaramı verin takıldığı bir yer olursa arasın sorun illa ticaret iş önemli değildir

unal' Alıntı:
öncelikle yurt dışında olmanız handikap keşke aracınızın başında olabilseydiniz yaptırma işine gelince neyi nasıl yapacağınızı ve kullanacağınız malzemi ona göre seçerseniz uzun süre sorunsuz binersiniz aracınıza tabiri caiz ise uydur kaydır değilde orjinaline sadık kalarak yaptırmanızı tavsiye ederim ustanıza gerekirse numaramı verin takıldığı bir yer olursa arasın sorun illa ticaret iş önemli değildir
Mesela ben Ünal abi yi tanıdığımdan beri her gördüğüme soru sorarım mesela ;D Soru sormaktan burada ki hiç bir ilgili forum üyesinden çekinmeyin.Herkes yardımlaşmanın ne olduğunu,yardımlaşarak elde edilen arkadaşlığı iyi biliyor sizde zamanla anlarsınız soru sormaktan çekinmeyin herkes sora sora öğrendi burada :smiley:

Oncelikle tesekkur ederim. Orjinal parca ve orginal olmasina her zaman dikkat etmisdir. Cj5 e en uygun lastik ebati nedir? Ben mumkun oldugu kadar genis taban araci SIK gosterecek yukseklik. Tay gibi durmasini istiyorum. Yaslanmis alman kurtu gibi olmasin

Merhaba. Öncelikle hayırlı olsun. Tay gibi dursun elbette, ama o görüntüyü elde etmenin iki yolu var. Birincisi alt yapıya önem vermenden krom parçalar ve boya atarsın biter. Görüntü iyidir ama hadi bir gezelim derlerse sıkıntı olur. İkinci yol ise önce alt takımlardan başlayıp, motor ve elektrik tesisatını dahil etmen gereken bir yenileme yoludur. Bence mutlaka hepsi bir plan dahilinde ele alınmalı ve para iyi değerlendirilmelidir. Kesinlikle bir usta ile çalış. Forumlarda da araştır. Yapılacak hakkında bir ön bilgi edinmen önemli. Yine de bence en önemli nokta, bir plan dahilinde gidilmesi. Öncelik güvenliğe verilmesi. Unutma yapacağın her bir değişikliğin başka bir yere , aksama bölüme bir etkisi olur. Bunu görüp bilmek önemlidir.

Her zaman yardımcı olacağımızı bilmeni isteriz.

Saygılarımla
İsrafil Önal

teşekkürler saygın ve ercan düşünceleriniz için :smiley:)

ercan bu arada marmarisdeki araç resimdeki gibi değil tamamen döküntü bilgin olsun

Tsk ederim.. Benim jeep te atta ne yapmam gerektiyigini bilmiyorum. Bir usta gordu giresunda jeep ustasi frenkerini sokturduk baktirdik telizledi takti karbirator ayari yapildi usta cok begendi tamamem orjinalligi hic bozulmamis makadlari bile orjinal dedi ve cok horuna gitti cama su atma sistemi bile calisiyor.. Ustanin soylemesi tek bir sey yap buna dedi restanavuz at frenler yumusak olur dedi o yuzden ne yapacagimi bilmiyorum 4 ileri sanzuman bulsam ne kadar deyisiklik olur hic dokunmayip orjîalmi kalsa ben yilda bir ay ya kullanirim ya kullanmam bir graj a cekip brakacagim dort dortluk yaptirip olene kadarda satmam burada bilgi alip iyi bilen kisilerle sohbet etmem gerekiyor telde

aynen aynı araçdan bahsediyoruz fatsadan arkadaşlarım gitti almak için resimle alakası yok diyolar almadan geri döndüler şimdi onlara 2 tane araç ayarlıyorum :smiley:)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,089
Kayıtlı Üye Sayımız
166,828
Kaydolan Son Üyemiz
XOFA

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR