CJ6 şase numarasının yeri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kaya01 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,504

kaya01

Yeni Üye
Web
mynet.com
Merhaba arkadaşlar,
1980 model jeep CJ6 aracımın şase numarası nerede yazılı acaba. Plaka değişikliğinden dolayı Motor ve şase no tespiti için gerekli. TÜV Türk'dekiler yerini bilmiyorlarmış. Siz yerini öğrenin diyorlar. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Etiketler
Ynt: CJ6 şase numarasının yeri

sağ arka lastiğin yanındaki şasenin tam kambur olan yerinin üstünde olması lazım. orayı güzelce kazyıp bakın. kupanın olmadıgını düşünün gökyüzüne bakan yüzünde yani saygılar...

Oraya baktım ama bulamadım. Vin kartında yazan ile ruhsatta yazan aynı. Ama şase üzerinde istiyorlar. Saygılar

geçen seyit beylede görüştüm bu konuyu ben u tüvdekiler tambi çaylak bu işe devlet bakken bu kadar saçmalık çıkarmıyorlardı neyse. illada şaside istiyorlarsa yasal olmayan yolda buna çaktırmanız gerekebilir. bulundugunuz ildeki bi trafik takipçiye sorun derim saygılar...

Surucu tarafinda, arka tekerin bulundugu yerde sasi kavisinin ustune bakin. CJ-5'lerde arka sag tarafta. CJ-6'larin bazi modellerinde dedigim yerde, bazilarinda sadece motor haznesinde oldugunu okumustum.

Benim 1980 CJ 5 te sağ arka şase kavisinin üzeri olarak tarif edilen yerde.
CJ 6 için aynı yerde de olabilir , farklı biryere konulmuş da olabilir veya hiç konulmamış olabilirde.
Bir diğer olasılık önceden birileri tarafından silinerek yok edilmiş te olabilir.

benim eski aracımın kupası numaranın olduğu yere direk temas ettiği için okunamıyordu..kupayımı kaldırmak gerekirdi bilemedim..

KAYA01 aracınız yeni galiba resimleri paylaşırsanız aracınızıda görmüş oluruz..teşekkürler

benim cj5 te şase numarası sağ arka tekerleğin üstünde bizde okumak için tekerleği sökmüştük.cj6 lardada aynıdır sanırım..bide küflüyse pas sökücü gibi bişeyle temizleyin derim..kolay gelsin..

benim şase numarası içeride silecek motorunun üzerinde yazıyor TÜV de onu kabul etmişlerdi lastiğin üzerinde göremedik ileride sorun çıkartırmı bilmiyorum

Arkadaşlar merhaba
1980 model CJ6 Şasi numarası Hüseyin Bey'in söylediği yerdeymiş. Sağ arka lastiği söküp, tamburun üst kısmını yani gökyüzüne bakan kısmını kazıyınca çıktı.
Çok teşekkürler. :smiley: :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,040
Kayıtlı Üye Sayımız
166,788
Kaydolan Son Üyemiz
Cengizhan65

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR