cj7 hakkında yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mehmetnart Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,913

mehmetnart

mehmet20
Yer
istanbul
Merhaba arkadaşlar,

nette bi cj7 buldum bu aracın geçmişini bilen varmıdır. Araç 68 modelmiş, 6 silindir motor, 4 ileri ne olduğu bilinmeyen şanzıman ve araka defransiyel ne olduğu bilinmiyor ama sahibinin söyledğine göre iyi birşeymiş usta söylemiş:smiley: aractan sahibide anlamıyor bende. Aractan 2012 yılında trafikten çekilmiş şasi numarası vs vs uyarsa trafige geri çekilebilir.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-bu-fiyata-boyle-bir-arac-107105966/detay

aracın linkin de kasa cj7 ama 68 yılında cj7 yok diye biliyorum.Aracın geçmişini bilen varsa yardımcı olabilirmi. Bide aracı istanbul anadolu yakasında hangi ustaya gösterebiliriz, kim yardımcı olur.

Etiketler
araç
Ynt: cj7 hakkında yardım

merhaba ben bu araca talip olmustum ama öncekı sahıbındeyken 5500 yazmıstı ben 4000 verdım vermemişti. şimdi durumu özetlıyım bu araç tamamen CJ7 yalnız ruhsatı tuzla jeep ruhsatı öncekı sahıbı motor şase falan hersey plan proje yapılmıstı demıstı. öncekı rengide sarıydı.çekme plakalı muayneden geçircen ruhsat yenılencek falan fılan 5000 daha yer gıbı gelıyo bana

Bendeki bilgilere göre 68 yılında CJ yok, Jeep Willys var.

AMC 71 yılında Willys'i satın aldıktan sonra CJ kodunu kullanmaya başladı.

1971 - 84 arası CJ5
1971 - 76 arası CJ6
1976 - 86 arası CJ7
1981 - 87 arası CJ8 üretti.

CJ7'ye 1968 ruhsat çıkarılması garip geldi. Araç 1968 şase üzerine CJ7 kasası konularak yapılmış olabilir. Ruhsatta herşey yazabilir ama şase numarası aracın gerçekte ne olduğunu söyler.

Teşekkürler arkadaşlar verdiğiniz biligiler için,
Şuan ki sahibi bu araçtan anlamıyor, telefonla konuştuğumuz kadarıyla bi 5-6bin TL kadar masraf yapmış. Aracın satışını alırkende noter de trafige çıkabilir demişler ama son noktayı TÜV Türk koyar.
Yaptığım araştırmaya göre eğer aracın şasi numarası ve motor numarası ruhrat da yazılı olanla uyuyor ise sadece muayene ve sigortasını yatırıp trafiğe çıkabiliyormuş. Arac bakımlı duruyor ama motor ve yürürüne baktırmak lazım. İstanbul anadolu yakasında ümrani san.sit bunu kime gösterebilirim bu işte yeniyim ustası kimdir bu aracın ist de bilmiyorum.

araç orjinal CJ 7 olmadığı aşikar, muhtemel ekleme kesme işlem görerek CJ7 ye çevirilmiş hatta hard topu bile var.bence bu ayrıntı geçmişti ciddi emek gördüğüne işaret.
eski rengi içinden de belli olacağı gibi sarıydı ve o şekilde uzun yıllar satılıktı yada bir kaç el değiştirdi ilan sitelerinde sürekli bulundu. ruhsatsız şekilde bu para eder mi ? benim parama göre etmez sizleri bilmem. araç biraz bakıma ihtiyacı var belli her tarafı kapalı kutu gibi. şahsi düşüncemdir bu araçlardan fazla anlamıyorsanız bu araç bulaşılacak bir araç değil. illa CJ alacağım derseniz toplu düzgün birşey alın. bunu 8bine alıp hiç hesapta olmayan 8 binde masraf ederseniz alın size canavar gibi bir CJ parası ;) hemde dertsiz tasasız olur ;D

Bu işi bilen burda olduğu için sizlere danıştım çok teşekürler arkadaşalar.Şimdi toplanmış araçlara bakmaya başladım. Tavsiye edebileceğiniz bir araç varmı arkadaşlar ben bir kaç aydır arıyorum. İsteğim Cj8 kadar uzun araç değil tam ortası cj 7 gibi bir araç. cj8 alıp kuyruktan kesip yaptırmayı düşündüm ama toplu arabalar anca bütçem yetiyor bide üzerine 3-4 bin masraf yapmak istemiyorum.
Aşağıdaki araç için ne düşünürsünüz. Yada öneriniz varsa önerilere açığım.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-4200cc,hidrolik-direksiyon-full-off-road-donanimli.79-cj-94479137/detay/

mehmetnart' Alıntı:
Bu işi bilen burda olduğu için sizlere danıştım çok teşekürler arkadaşalar.Şimdi toplanmış araçlara bakmaya başladım. Tavsiye edebileceğiniz bir araç varmı arkadaşlar ben bir kaç aydır arıyorum. İsteğim Cj8 kadar uzun araç değil tam ortası cj 7 gibi bir araç. cj8 alıp kuyruktan kesip yaptırmayı düşündüm ama toplu arabalar anca bütçem yetiyor bide üzerine 3-4 bin masraf yapmak istemiyorum.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-4200cc,hidrolik-direksiyon-full-off-road-donanimli.79-cj-94479137/detay/

dıştan gayet güzel duruyor

mehmetnart' Alıntı:

bu araç uzun zamndır satılıktı sağlam bi pazarlık edın bu aracı alın orjınal duruyor gerçekten bunu almanızı tavsıye ederım dıger sarı olupta grı olanı geçin. onun cok masrafı oldugu kesin. plaka olarak falan. benım gözümde 4000 bile etmez..

mehmetnart' Alıntı:
ben ce bu kırmızı araç alınabilir güzel bi araca benziyor fiyatta güzell

bafralı55_jc5' Alıntı:
ben ce bu kırmızı araç alınabilir güzel bi araca benziyor fiyatta güzell
[/quoarabaya hasta oldum özellikle sağ tarafındaki orjinal kasa eklentisini görünce. 14000 istenmıs gercekten makul fıyat bence

şahsi fikrimdir herkesin düşüncesine saygım vardır ancak bahsi geçen linkteki kırmızı araç biraz ??
araç CJ7 kategorisinde ancak kapı olarak CJ 5 ve 6 ların kapı tipi mevcut, araç için telafuz edilen orjinal ibaresi burada fiyasko oldu. ben böyle kapılı bir aracı CJ7 diye telafuz bile etmem.
direksiyon göbeği CJye asla yakışmamış hatta insanı CJden soğutacak kadar iğrenç duruyor.
üzerindeki lastikler 1600 liraymış mudzillaların üretimleri bildiğim kadarıyla birkaç yıl önce bitti bu fiyat ne zamanın fiyatı ??? .
daha bir sürü şey var da fazla uzatmak istemiyorum.

__ C J 7 __' Alıntı:
şahsi fikrimdir herkesin düşüncesine saygım vardır ancak bahsi geçen linkteki kırmızı araç biraz ??
araç CJ7 kategorisinde ancak kapı olarak CJ 5 ve 6 ların kapı tipi mevcut, araç için telafuz edilen orjinal ibaresi burada fiyasko oldu. ben böyle kapılı bir aracı CJ7 diye telafuz bile etmem.
direksiyon göbeği CJye asla yakışmamış hatta insanı CJden soğutacak kadar iğrenç duruyor.
üzerindeki lastikler 1600 liraymış mudzillaların üretimleri bildiğim kadarıyla birkaç yıl önce bitti bu fiyat ne zamanın fiyatı ??? .
daha bir sürü şey var da fazla uzatmak istemiyorum.
arkadaşlar bu araçların kapılarının orjınalı bu degilmi? bence siz c8lerin kapılarıyla karıstırıyorsunuz gıbı gelıyor bana. dıkkatlı bakarsanız bu araç olsun farklı bı araç olsun kasa eklentısnı görürsünüz cj6dada böledir bu cj7de de böyle. hatta tuzlarlarının uzun şase olanıda bu şekildedir. ancak cj8lerin kasası orjınalden uzun ve tek parça şeklinde oldugnu biliyorum ve öyle düşünüyorum. ne arac sahıbını tanıyorum ne bı bılgım var ama araç14000lik araç.

Bu araç kesinlikle CJ7 değildir bu araçtaki kapı S kapı kapı modelidir bu kapı CJ5 CJ6 VE Tuzla tipinde bulunmaktadır.CJ7 ve CJ8 de U tipi kapı bulunmaktadır o yüzden bu kırmızı araç CJ7 değildir.Daha fazla incelemek isterseniz google dan resimli arama yapıp bilgilere ulaşabilirsiniz.

marmariscj7' Alıntı:
Bu araç kesinlikle CJ7 değildir bu araçtaki kapı S kapı kapı modelidir bu kapı CJ5 CJ6 VE Tuzla tipinde bulunmaktadır.CJ7 ve CJ8 de U tipi kapı bulunmaktadır o yüzden bu kırmızı araç CJ7 değildir.Daha fazla incelemek isterseniz google dan resimli arama yapıp bilgilere ulaşabilirsiniz.

+1

marmariscj7' Alıntı:

Arkadaşlar öncelikle yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim. Araç ile ilğili sahibi ile görüştüm ruhsattan bakıcak, aracın ruhsatında kesin olarak cj7 mi yazması gerekiyor. Araçtaki motor orjinalmiş, araç cj6 olabilirmi. Bu araçta 3 vites ileri ve arazi varmış 3vites hangilerinde bulunur? araca perşembe günü bakacaz. Arac tuzlamı yoksa cj6 mı yada cj7 olduğunu nerden anlarız? ama kesin olan araç 79 model. Ve bu araç cj6 ise ruhsatta bumu yazar yoksa bu cj serisinin hepsinde cj5 olarakmı geçiyor.
Ruhsatta cj5 yazıyorsa bu araç tuzlamıdır?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR