CJ8 Yakıt Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aras Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,461

aras

Kamp II
Yer
GİRESUN
öncelikle herkese selamlar...cj8 in yakıt sarfiyatı konusunda bana yardımcı olabilrmisiniz?tüketimi azaltmak için neler yapabilirim?şimdiden teşekkürler...

Etiketler
Ynt: CJ8 Yakıt Sorunu

Selam,

Aracınız kaç model? Şanzımanınız? Lastikleriniz?
Tecrübelerime göre CJ normalde 14lt ila 20lt arası yakar 100km.'de..
Geniş lastik, HD şanzıman, yüksek aynamahruti 14'ü 20'ye doğru götüren faktörlerden...

şöyle biz bu aracı almayı düşünüyoruz. araç 83 model. şanzıman ve diferansiyeller daha inceletmedim ama dış görünüşü itibariyle orjinaller. ön dif. dana 30 arka dana 20 ama oranlar ne bilemem. lastikler kumho venture 33 yada 35 inch. bayağı bir kalın yani. şu anki sahibi ş. içi- ş.dışı ort. 0,35 ykr diyor tüketimi ama kesin bir hesap yapmamış o da. bana biraz fazla geldi açıkçası. araçta değişiklik yapılması gerekir mi tüketimi düşürmek için.

bu arada hala bir korkum var ki bi türlü başa çıkamadım. tamir bakım masrafları nasıldır? parçası bulunur mu orjinal parçalar mı, pahalı mı ayrıca bu araçlar dayanıklı mı. ben bunlarla ilgili çok şey duydum ama, sizin görüşleriniz benim için daha kıymetli. özellikle (jeepcj7 - orkun baykal bey) kullandığınız için bilirsiniz. yardımcı olursanız sevinirim. selamlar

83 model Cj-8'den T-17 0 serisi 4 ileri şanzıman çıkması gerekir. Bu şanzıman medium duty olup 5 ileri Cherokee'nin şanzımanı AX-15'e eşdeğerdir ve değerli bir şanzımandır. Mutlaka şanzıman kontrol edilmeli çünkü arabalar devletten çıkarken düştükleri ilk eller ( genelde Ankara Yenimahalle hurdacıları), aracın üzerindeki kıymetli şanzımanı alır eski tip 3 ileri veya SR-4 dediğimiz beş para etmez yol şanzımanı takarlar.
Ön dingiliniz dana30 arka dingiliniz amc20, genelde ayna maruti 3.73 çıkar. Esasen Cj-8 dingilleride kıymetlidir çünkü standart cj-6, cj-5 dingillerinden geniştir. Araç her türlü hırpalanmaya gelir ancak arka aksınız çift parçadır 35 inch ve üzeri veya 33inch ve diferansiyel kilitli uygulamalarda mutlaka tek parça aks a upgrade etmeniz gerekir.

Bunların dışında aracınızın std hardtopu sac'dır ve sac kapıları olmalıdır, fiber hardtop para etmez, askeriyeden çıkan çoğu araba fiber hardtopludur dikkat. Karbüratörünüzün yeni tip olduğuna dikkat edin, çift boğazlı ve elektronik cikleli olmalı, ayrıca egzos manifoldu ve emme manifoldunun arası boş olmalı, eski tiplerde emme manifoldu egsoz tarafından ısıtılsın diye birbirlerine bağlıdır.

Aracın tamir bakımı çok pahalı değildir, sadece işinizin dıoğru yapıldığından ve birkerede tam yapıldığından emin olmanız için gitmeniz gereken ustalar var. Dayanıklılık konusunda bir problem yaşamazsınız, hem aracınızın modeli yüksek, hemde CJ ler doğuştan heavy duty.

Yakıt konusunda 350ykr benzin ise çok iyimser, eğer araç 14lt yakıyorsa 400ykr'a denk gelir. Benimki benzinle 550ykr civarı yakıyor (20lt/100km), hem bastırıyorum, hem şanzımanım ve aynamarutilerim ağır. Hiçte şikayetçi değilim.LPG ile sarfiyat yaklaşık yine 20lt ama 300ykr' a denk. Geçen 2 şile gezisinde de benzinle gidip geldim ortalama uzun yol arazi 16.5lt yakmış ki low'da sarfiyat yüksek oluyor.

Eğer aracı Maslak sanayiye getirebilirseniz, bende bakabilirim veya Ozel Oto, Atilla'ya götürebiliriz ki kendisi Jeep konusunda ansiklopedi olup, ustaların bile danıştığı tek isimdir.
Selamlar...

T-170 serisi şanzımanın 4 ileri olup, geri vitesi yanılmıyorsam yolcu tarafında ve aşağıda olmalı.
Üzerinde genelde aşağıdaki gibi bir kod olmalı;

C-2604203 c-2604206 C-2604208

orkun bey öncelikle çok çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için. zaman ayırıp ilgi göstermişsiniz. sağolun. istanbulda olmadığım için maslak'agetiremeyeceğim aracı(giresundayım). aracı baktırırken söylediklerinize özellikle dikkat edeceğim. selamlar.

arkadaşlar,

cherokee yapmayı düşünenler,cj si olanlar veya düşünenler www.tarotomotiv.com a girip incelesinler.şirketin sahibi tarkandır.yeri bostancı san.sitesindedir.gidin tanışın başka yerlerdende fiyat alın karşılaştırın derim.benim slm mı söylerseniz yardımcı olur.sevgiler.sabri oran

selam arkadaşlar yaklaşık 3ay önce 1980 model cj 8 den kesme yarım toplanmış araç almıştım maslak sanayide toplatırım demiştim sadece göstergeler ve silecek motoru gibi basit parçalara bile 1.500 ytl istediler aracı anında sattım ben daha önce nissan çift kabin 4x4 3 adet toplattım motor rektifiye ve agır parçaları bile bu kadar tutmadı toplatırım yavaş yavaş yaparım diye araç alırsanız maslak a ugramayın ömrünüz yetmez mümkünse toplanmış alın yada bostancı sanayiyide toplatın bu arada 88 wrangler 2500 ler hakkında bilgisi olan varmı <<<<<<<tabi toplanmışı))))))))))))))

Sayın Pancarmotorcu,

2 sene önce 2. CJ'imi aldım ve inanın epeyce dolandım... Maslak sanayinin üzerine işçilik ve parça fiyatı bulamadım. Hala da benim canavar canavar olmaya devam ediyor, her hafta yeni birşeyler ekleniyor ve biliyorum ki bunun sonu yok...

Benimki de yarım toplanmıştı ama güvendiğim bir yerden aldım... Bu işler biraz şans işi... aldığınız arabanın durumu çok önemli... önce güveneceğiniz adamları bulup, sonra arabayı onların ekspertizinde almak lazım... Bir de sıfırdan CJ toplanmaz... çok maliyetli oluyor... en azında aksesuarları üzerinde bir araba alıp soymak lazım...

Tabiiki de herhangi bir arabaya sıfır komple gösterge isterseniz kıyamet gibi para isterler, benim hararet ve yakıt göstergem çalışmıyordu, 80 ytl'ye ikiside sıfırları ile değişti... 1.500 YTL'nin parça listesini verirseniz ben hemen fiyat araştırması yaparım.

Esas problem bu arabalar basittir diye önüne gelen usta yapıyor, sonra insanlar yolda kalıyor ve CJ'lerden soğuyorlar. Ben hiçbir işi 2 defa yaptırmıyorum. Adam gibi bir defa yapılıyor ve o bölümü aklımdan komple siliyorum. Aracım'ın zayıf yönlerini bilip ona göre kullanıyorum. Ayrıca bütçenin büyük kısmını yürüyen aksama, motora ayırıyorum. Gidip 1000USD verip bütün menteşeleri ıvır zıvırı paslanmaz çeliğe çevirmeye gerek yok diye düşünüyorum...

88 Wrangler 2.5 için uzak durmanızı tavsiye ederim, bazı parçaları zor bulunur ve pahalı. yürüyen aksam ve şanzıman zayıf. Yakıt sarfiyatı 4.2 ile aynı ama torq yok, güç yok.... para etmediği için kimse toplamıyor zaten... 96-97 model 2.5 TJ leri bile 16.000ytl civarı bulmak mümkün ama satamıyorlar, kaldıki YJ daha da eski ve çoğu rent a car'dan çıkma (kırmızıdır)..., benim 80 cj'i o paralara vermem

Esasında Amerikalılar gibi bir 2.5 TJ alıp, 350'lik V8 + T18 şanzıman+ ön arka dana 44 atmak lazım o zaman hem arazide canavar olur (ön arka helezondur TJ'de) hem de asflatta....TJ'in luksunu kullanırsınız kapısı olur torpidosu olur.... Ben bu projeyi geliştireyim kafamda...
Selamlar...

pancarmotorcu arkadaşım,

Orkun Bey'in dediklerine katılıyorum. Maslak oto sanayide kaporta için verdikleri fiyatın yarısına, Ümraniye Kadosan'da kaporta + çelik tampon yaptırıyorum şu an (üstelik referanslı birinden). Ayrıca birkaç abimizin de başından geçen ilginç hikayeler var Keşke fevri davranmayıp önce bir piyasa araştırması yapsaymışsınız. Misal, 1500$ fiyat çekilen bir soğutma sistemi için sıfır parçanın 250$'a temin edildiği de vaki olduğundan bence iyi bir fiyat araştırması yapmak gerekiyor

arazi taşıtından difrensiyel ön 43 diş yaprak ayna olmalı ve arkadada 47 diş olmali ve şanzuman cekiş olmalı 4 ileri motor v8 olmalı ozamn işte arazide cok kyifli anlar yaşarsın yakıtta da cok yakmassın cunku aracaın hem motor dengesi hem difrensiyel dengesi hemde şanzuman ayak uyduruacak ben oyle gordum amerikalılar hep boyle kulanıyorlar hep sürat degil orta dengeyi saglıyacak guc lazım aracta benden bukadar iyi gunler hem akis problemin olmz ne kadar yuksek lastik atarsan at korkma hiçbir sey olmaz benim arıcım daki aynısı var soylediklerimde 35 mudzilla lastik hiç korkma dostum arazide rahaca kullanabilirsin yakıttata problemin olmaz hiç olmazsa kısıtlanır motorun na göre kib benden bukardar arkadslar

abı cj 8 nedır gaza bastınmı kafa kaldıracak onun zevkıde odur.ben ona tofas karbıratoru takmıstım yakıt hıssedılır derecede dustu ama eskı gucu ve serılıgı gıtmıstı.senın yapacagın sey ıyı bır ustaya gıdıp tamır takımını degıstırmendır.ıyıde bır ayar yaptır avans ve hava ayarı onemlıdır.

orkun bu konu üzerine çok rahatlıkla danışma bürosu acabilirsin bu arada aklıma bişe geldi 3 58 yerine gel uğraşma titanyım alaşımlı noslu falan bişe yapalın senin canavara kayaları ucarak geç ) şaka şaka

iyi fikir esasında CJ-2A kupalı howercraft projemde var ama gizli dosya ;D