CJ'lerde Kalın Lastik ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan quikserdar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,402

quikserdar

ooffff road ya
Yer
istanbul
selam arkadaşlar
cj 6 dan kes cj 7 aracıma 33 lasitk taktım. kenan çapışantürk abımiz jant yaptı. makaslardan yukselttim sürtme yapmasını kestim.
bunun arzide 1 sorunu olurmu diye de düşünmeye başladım. kenan abi bizi cok sıkı yerlere götürüyor acaba kotü mü yaptım iyimi yaptım diye düşünmeye başladım. araçta cj 6 dan cıkan dif. var değişiklik yok.

bu arada yukstme işleminden sonra direksiyonta kapma ve toplamama başladı. bu sizce kalın lasitğin bir tepkisimi yoksa bir ayar bozukluğumu var. rot ayarında sorun yok.
fikir beyan ederseniz sevinirim

Etiketler
Ynt: CJ'lerde Kalın Lastik ?..

Serdar Bey,

hayırlısı olsun, arka diferansiyeliniz AMC20 33 lastikle problem olmaz, daha önceden konuştuğumuz gibi SR-4'ü dikkatli kullanın. Makaslardan yükseltmeden sonra pitman açınız bozulmuş olabilir. Boynu daha uzun bir pitmanla değiştirmeniz problemi çözer diye tahmin ediyorum.

PitmanArm.jpg

sagol orkun kardeş

goktuğ dan 5 6 ay once aldığım sr 4 dü de yedim. buda başladı geriden atmaya.
sorunu ABD den t 176 getirmekle cozecem sanırım. 150 dolara t 176 şanzıamnalr var.
şanzımanı bulduk sadece getirmesi sorun.
bu arada sr 4 ile t176 boyutlarında proglem varmı şaftlarla oyamak gerekirmi sizce...
bide bu iki şanzımanın arizeleri aynımı bilginiz varmı

kapma da kullandıkça cozulmeye başladı bende anlamadım. sanırım araba oturmaya başlayınca sorunda düzeldi
ilgine teşekkurler

Her ihtimale karşı pitmanı bir kontrol edin.

SR-4'ü söküp T-176 takabilirsiniz problem olmaz, SR-4 biraz daha uzun diye hatırlıyorum ama kaydırıcılardan kurtarabilir, yinede mutlaka kontrol edin....arazileri ikisininde Dana300 kullanıyor..

Turkiyeye kaçak getirmeniz lazım. t-176 55kg civarı... navlun ne tutar bilmem... bence Turkiye'den almak daha mantıklı... ABD'den gelen şanzımanda çıkma olacak, garanti verseler bile Turkiyeye yolladıkları için her türlü numara yapabilirler...

Gule gule kullanin....Sanzuman 150 dolara iyi ama nakliyesi ile burdakiyle ayni olur Gerci burdakilerde de garanti yok bi sey cikarsa getir baskasini al muhabbeti var Sanki kucucuk bi civata sokup takiyosun iscilik dunya para tutuyor Sonucda hep bizden gidiyor `kisaca asagi tukursen sakal yukari tukursen biyik... Kolay gelsin zor isler...

Dana 300 arazi şanzımanı, T176 ana şanzıman ve 33'' veya 35'' lastiğinize en yakışan ayna maruti 4.10 dur. Aynı araçlara sahibiz ve ben 3.30 a.maruti ile ki seri olduğundan arazide rahat edemedim. Dana -Spıcer marka 4.10 a.maruti tavsiye ederim.
Kolay gelsin.
Bu arada Orkun'un dediği daha uzun pitman kolunu ihmal etmeyin. Direksiyon istikrarsızlığının baş mimarıdır. ;)

t-176 cj serisinde en güzel şanzımanlardan birisidir gercekden..cıkma değilse garantilidir şanzımanlar cıkma şanzımanın garantisi olmaz..orkun ve uğur arkadaşımız zaten yükseltme sonrası yaşanan sorunlardan en önemlisini işaret etmiş ki kenan abi de bu işi gercekden iyi bilenlerden birisi olduğu için bence aracınızda sorun olmayaçakdır..sıfır şanzıman almayı düşünürseniz yardımcı olmaya calışırım bu arada güle güle kullanın lastiklerinizi cj lerde acaip güzel oluyo cünki tabi orkun gibi işi azıtmadan :smiley:)

Jeep34' Alıntı:
Dana 300 arazi şanzımanı, T176 ana şanzıman ve 33'' veya 35'' lastiğinize en yakışan ayna maruti 4.10 dur. Aynı araçlara sahibiz ve ben 3.30 a.maruti ile ki seri olduğundan arazide rahat edemedim. Dana -Spıcer marka 4.10 a.maruti tavsiye ederim.
dikkate alınması lazım..

Bende çikma 41:10 az sonra bulunur, kimse arabam satın almassa... ;) Ön dana, arka AMC, kilitli... ::smiley:

quikserdar' Alıntı:
sagol orkun kardeş

goktuğ dan 5 6 ay once aldığım sr 4 dü de yedim. buda başladı geriden atmaya.
sorunu ABD den t 176 getirmekle cozecem sanırım. 150 dolara t 176 şanzıamnalr var.
şanzımanı bulduk sadece getirmesi sorun.
bu arada sr 4 ile t176 boyutlarında proglem varmı şaftlarla oyamak gerekirmi sizce...
bide bu iki şanzımanın arizeleri aynımı bilginiz varmı

kapma da kullandıkça cozulmeye başladı bende anlamadım. sanırım araba oturmaya başlayınca sorunda düzeldi
ilgine teşekkurler

ankarada rauf ustada t-176 var ama biraz tuzlu sanırım

2500 isterler T176 ya. bence değmez. al 700-800 e heavy duty T19A canavar gibi. Biraz beygir kaybı oluyor ama kırana ödül veriyorlarmış. Bende şimdi T19A takılı 35 lastik 41/10 mahruti oranı ile 4. viteste çok rahat 120 ye çıkabiliyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,096
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR