Cj'lere (6silindir) Karbüratör Değişikliği

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan huseyin43 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,417
Ynt: Cj'lere (6silindir) Karbüratör Değişikliği

bence atlanan bir nokta var kilometre saati, acaba doğru mu ölçüyo?
35 inçe çıkarılmış lastiğin ölçtüğü ile orjinal 28 inçte ölçülen değer farklıdır hesaplarda buna dikkat ediliyor mu ?

Etiketler

__ C J 7 __' Alıntı:
bence atlanan bir nokta var kilometre saati, acaba doğru mu ölçüyo?
35 inçe çıkarılmış lastiğin ölçtüğü ile orjinal 28 inçte ölçülen değer farklıdır hesaplarda buna dikkat ediliyor mu ?
en mantıklı ölçümü nasıl yapacağız sizce?

kopela' Alıntı:
Bu konuda bende sıkıntılıyım.33 lastik kullanıyorum km yi hesaplıyorum ama uçuk bir rakam çıkıyor yakıtta bir türlü çözemedim sanırım lastik boyutu ile alakalı bir durum benim hesaplarıma göre 1 lira falan yakıyor LPG de birde:smiley:
Şayet üzerindeki motor orijinal motoru ise tüm vakum sistemi ve egzost sistemini de iyice gözden geçirmeniz gerekir.Bu sistemlerde herhangi bir parça çalışmıyorsa bu tüm manifold değerlerini bozuyor.Örneğin egzost sisteminde bir küçük kaçak sonucu düşen egzost basıncı EGR ( Egzhaust Recirculation Valve=Egzost Gazı Geri dönüşüm Valfi) nin çalışmasını önlüyor.Sıfır yeni karbüratör ile ayar tutturamıyorsunuz.Veya hava filtresi içerisindeki atıyorum 18 derece santigrat altında kapalı olup sonra açılması gereken bir TES( Thermal Electric Switch) çalışmıyorsa,yada yine filtre içerisindeki atıyorum PCV (Positive Crankcase Ventilation)valf filtresi tıkanmış ve fonksiyonel deyil ise tüm manifold değerleri bozuluyor.
Kısacası bu araçlarda motor durumu iyi ise sadece karbüratör ve ateşleme sistemi tek başına çözüm getirmiyor ve tüm egzost ve vakum sisteminin de çok iyi analiz edilmesi gerekiyor.

kopela' Alıntı:
en mantıklı ölçümü nasıl yapacağız sizce?

bu konu sitemizde de bi ara konuşulmuştu o zaman şanzıman ve kilometre sayacı arasına bir parça takıldığını duymuştum, bu parça değişen lastik ölçüsüne göre hatayı düzelten ya da en aza indirecek şekilde tasarlanmış dişli sisteminden oluştuğu anlatılmıştı
hatta sami ( CJ7V8 ) almıştı diye biliyorum ona sormak lazım, fiyat özellik ve tedarik ile alakalı bilgi verebilir

__ C J 7 __' Alıntı:
bu konu sitemizde de bi ara konuşulmuştu o zaman şanzıman ve kilometre sayacı arasına bir parça takıldığını duymuştum, bu parça değişen lastik ölçüsüne göre hatayı düzelten ya da en aza indirecek şekilde tasarlanmış dişli sisteminden oluştuğu anlatılmıştı
hatta sami ( CJ7V8 ) almıştı diye biliyorum ona sormak lazım, fiyat özellik ve tedarik ile alakalı bilgi verebilir
Bağışlayın,size yakıt sarfiyatınızı düşük gösterecek bir dişli oranına sahip böyle bir parça sunulursa bu sizi daha rahatlatmış mı olacak?
Motor kompresyon değerleri + karbüratör değerleri + ateşleme sistemi + vakum sistemi + egzost sistemi; önce bu beşliyi hiç çek ettirmeyi düşündünüzmü?
Tüm bunlar ideal yada ona yakın sonuç veriyorsa fren ayarlarınızda sıkılık olup olmadığını da çek ettikten sonra 1litre benzinle ortalama kaç kilometre yol yaptığınızı kolayca ölçersiniz ve bunun için o takometre olmazsa olmaz deyildir.Eğer harcadığınz yakıt o yolu katetmek için fabrikasının ön gördüğü değerden fazla ise aracınızda yapılmış olan modifikasyonlar bunun doğal sonucu olarak ortaya çıkacaktır.Sizde ya yakıt yada bu modifiyelerden yana tercihinizi yaparsınız.

__ C J 7 __' Alıntı:

Sadecem kendimizi kandırmış oluruz =) arkadan km telini çıkar saatin daha makbul yani ;)

__ C J 7 __' Alıntı:

http://212.101.124.54/index.php?topic=13121.0

Bu parça doğru 35" lastikle benim araç doğru km gösteriyor...
İncelemnizi tavsiye ederim...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,632
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR