Coolant Sensor Bad Uyarısı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mahosss Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,302

mahosss

Kamp I
Yer
ankara
Web
www.savaskitap.com
iyi günler aracım 1994 model zj coolant senor bad uyarısı vermeye başladı birkaç gündür.bu uyarı ne anlama geliyor.önemli birşeymi yoksa hemen yaptırılması gereken birşeymi?

Etiketler
Ynt: Coolant Sensor Bad Uyarısı

benim aracımda aldığımdan beri olan ve halen devam eden bir uyarı.Ben zararını görmedim.Şayet kaputu kaldırınca en sol üstteki su kabına su eklerseniz sönüyor.Daha sonra tekrar başlıyor uyarıya.Bazan uzun süre uyarmadığı da oluyor.

mahosss' Alıntı:
iyi günler aracım 1994 model zj coolant senor bad uyarısı vermeye başladı birkaç gündür.bu uyarı ne anlama geliyor.önemli birşeymi yoksa hemen yaptırılması gereken birşeymi?

[attachment=1]Selam,benim aracımdada aynı uyarı zaman,zaman görülüyor.Henüz yeni aldığım 96 zj ye alışmaya çalışıyorum.servisteki ustanın söylediğine göre bu uyarının zaman,zaman olması yol bilgisayarındaki arızaya işaret olabiliyormuş..??.Yani, suyu tamamlamakla pek alakası yok.Zira su seviyesi su tankının üzerindeki 'minumum' seviyesinin altına düşünce 'soğutma sıvısı eksik' uyarısı veriyor.
işin aslında 'coolant senor bad' in anlamı su kabının içindeki su seviyesini ölçen sensörün bozuk olduğunu anlatıyor.(yenisi 95.-TL.) Ama bu sorunu biraz daha takip edip öyle karar vermekte fayda var.
Neticede; 'coolant senor bad' uyarısı yandığında ,su seviyesi minumumun altında değilse yola devam.. ;)

Selamlar,

Bende de 97 model ZJ var, arkadaşımda da 96 model var. Her iki aracın da ortak sıkıntısı bu. Demekki bu modeller böyle arıza veriyor. Muhtemelen sensör arızasıdır diye tahmin ediyorum. Ama yine de tedbiri elden bırakmamak gerekir. Her zaman su taşırma kabına bakalım derim.

mahosss' Alıntı:

Aynı sorun benim 97 Zj dede vardı hala var. Ustamla görüşmemde su seviye sensörünün arızalı olduğunu söyledi ve yenisiyle değiştirdik. Ama yola çıktıktan sonra aynı hata tekrar vermeye başladı. ustama durumu iletince hata iletisinin aractan silinmediği için tekrar verdiğini söyledi. Tekrar uğradığımda bilgisayara bağlayıp sorunu çözeceğini söyledi. bakalım bizde sonunu merak ediyoruz ne olacak? Eğer hala aynı hata mesajını vermeye devam ederse galiba ustayla sıkı bi konuşma yapmak gerekecek...

Arkadaşlar Araçlarımız halen birçok arabanın sahip olmadığı elektronik donanıma üstün özelliklere sahip.Ne yazık ki artık yaşlandılar ve şu an altından kalkamayacağımız bazı yenilemeler gerekiyor.Benim ekranda da çözmediğim bazı arıza yazıları ve sesli uyarılar arada bir belirmekte.İşin açıkçası ben sadece hararet göstergesi-yağı ve suyuna bakıyorum o kadar.Aracım 94 model ama Far sensörü bile var.2011 Model kaç arabada far sensörü mevcut ki?

mahosss' Alıntı:
akşam su ilave edip bir deneyim ozam

İYİ AKŞAMLAR .konuları ıncelerken .Cevap vermeden geçemeyeceğim. COOLANT SENSÖR BAD arızası tamamen monitör arızası olup yani (yazının olduğu gösterge) monitör sökülüp,lehim olup,geri takılarak arıza giderilir.basit ve ucuz bir yöntemdir.Ancak monitör sökülürken,monitör iki parça olup ikisinin ortasında köprü olmasından dolayı o köprüyü dikkatli bi şekilde açmayı gerektirir.köprü koparsa malzeme komple değişim gerektirir.HMC JEEP SERVİS....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR