Corolla Ae101 Efsane Kasa-mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KanyaK Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,859

KanyaK

wish me luck.
Web
www.kaanyakar.com
toyota-corolla-ae101_246209.jpg ...

Merhabalar;

Corollanın bu kasasının çok eski olmasına rağmen hala ilginç fiyatlara satıldığını bir muhabbet esnasında arkadaşımdan öğrendim.
İnternette biraz bakınınca başka forumlarda çokça bahsedildiğini ve fiyatlarının hakkaten uçuk olduğunu gördüm.

Bu kasasını kullanan, deneyimleri olan varmı acaba? Bir başlıkta gezenbilirde olsun bari :smiley:

Ynt: Corolla Ae101 Efsane Kasa-mı?

Bundan bir öncekini kullanmıştım.
Evet "efsane" dedikleri bu.
Nesi efsane bilmiyorum yağını suyunu koy 600bin km ye kadar eğer biraz şansınız da varsa motor yaptırmazsınız mantığıyla olabilir. Pratikte öyle birşey olduğu yok çoğu lpg'den de olsa çok daha erken motor yaptırıyor ama her efsanede bir gerçeklik payı vardır derler.

Direk efsanedir. Önceki şirketimde şirket aracı olarak 98 model 1.3 karbüratörlüsünü kullanmıştım. Yol tutuşu, oturumu, sürüşü, gidişi mükemmeldir. Sanki 1.3 karbüratör gibi değil de 1.9 GTI gibi giderdi ;D ;D ;D 10.000kmde bir sadece yağı ve suyu değişirdi yetkili serviste. 298.000 kmde neredeyse sıfır hata ile teslim etmiştim. İçi göğsü falan da süper sadedir. Sadece frenlerinin sıkıntılı olduğunu duydum, o da belki yılına göre normaldir...

1996 xei klimalısı vardı bende gecen yıl değiştirdim tamirciyi unutturur 10 saat gırtlak dolu klima acık yol giderdim(bodruma) banamısın demezdi sağlam arabalar fakat fren zaafı var ıslak havalarda anında kızak gibi kayar ani frenlemede,yağ gibi kayar yolda yol tutuşuda özelliklerine göre iyiydi şuanda 2005 kasa sol corolla var bende 96 sı kadar sağlam değil izlenim böyle yolda bırakmaz bu arabalar adamı yağı suyunu kontrol et bas gaza.

Çok başarılı bir inceleme var burda izleyin :smiley:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VEP_No72Mos

sakyüz bu araçlara uzun süre bindinmi sahibi oldun mu?

Bundan bir önceki kasayı yaklaşık bir 100bin km kadar kullanmışımdır (modelin resmi aşağıda).
Kullandığım en dengeli araçlardan biriydi, frenleri de gayet iyiydi. Bunun da çok farklı olduğunu zannetmiyorum ama frenlemeyle ilgili bir problem varsa sorunu önce lastiklerde ararım...

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:1991-92_Toyota_Corolla_Sedan.JPG

kanyak arkadaşımız bir video yüklemiş benim demek istediğimde aşağı yukarı öle bişey bindim gezdim test ettim ve yaşadım ve bunuda etrafımda bütün bu arabalara binenlerden duydum sadece ben değil yani eski kasaya gelince sizin bindiğiniz sakyüz belkide frenlemede daha dengelidir bindim fakat faal olarak kullanmadım aracın lastikleri tabiykide önemli onda şüphem yok hatta fren hortumlarının dirsekleri çelik olanları falan var onlardan bile farkediyo kanyak arkadaşımız bir link açmış ve bende kullandığım için kendi şahsi fikrimi yazdım sürçü lisan oldu ise affola saygılar.

biraz güncelleyip sıfırını satsalar satış rekorları kırardı herhalde..

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,696
Kaydolan Son Üyemiz
BiSQuiT.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR