Çukurova Offroad Grubunun Pazar gezisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TUĞRUL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 112
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,727

Etiketler
Ynt: Çukurova Offroad Grubunun Pazar gezisi

Tugrul abi kamp çadırları hakkında bilgi sahibiysen bilgilendirirmisin biraz yada kamp çadırları hakkında bilgisi olan varsa yazarsanız sevinirim

Oğuzhan kamp çadırı konusunda en iyi tavsiyem büyük mağazalarda satılan 50-60 tllik 3 kişilik çadırlar uygun ama kışında kalacağım dersen daha profesyönel çadırlar var sitede örnekleri var onlara bir bak müsait bir zamandada benim çadıra bak hangisine karar verirsen bana kalırsa çokta pahalıya kaçma derim bizim bölgeye uygun olsun yeter

teşekkürler tugrul abi koçtaşda gördüm bir tane mersine geldigimizde musait olursan abi birlikde bakarız

GEZİMİZİN ÖZETİ mersin gözne otoban cıkışı üseli köyü girişinde toplanıldı . düzergahımız üseliköyü cavak köyü girişinden saga hamzabeyli yoluna dönüldü . hamzabeyli şellalesi seydiışık köyünün köprüsünden cukurkeşlik yoluna sapıldı . vadi içerisinde sagda 3 katlı kuyulu kilise karşısında kale olan yere kadar gidildikten sonra . saga stabelize dag yolana girildi . dereden karşıya geçilerek dag yolunda 5 km sonra öyle molası için dereye araclar dik inişi konvoy halinde tehlikeli bir iniş yaptı. piknikten sonra araçlar yukarı yola tek tek telsizlerle haberleşerek kazasız başarılı bir şekilde cıktı . artık önümüzdeki daga dik bir tırmanıştan sonra arslan köy yoluna cıkıldı asfalttan 500 metre yol gidildi hac gedigi girişinden kayrakkeşlik köyüne inildi dereden karşıya geçilerek eski degirmenden stabelize yola saga dönüldü vadi içerisinde ilerleme başlandı maden yolu tarihi eser bir köprüde mola verildi ekip tekrar yola cıkarak aladag köyü mevkisinde ekibimiz yola yuvarlanan kayaları kenara cekti ve dereden bütün araçlar başarıyla karşıya tekrar geçti .vadi içinden uzun bir yolculuktan sonra en son daga tırmanış başlandı . gezimiz boyunca ormanlı yeşil alanın sıklıgı ve dag yollarının coklugu. yer yer şaşırmamıza kısa bir yoluda yanlış gitmemize neden oldu. cıkışımız sunturas fıntıkpınarı yolu arasındaki gılavur yaylasına oldu. asfalt yola cıkılmasıyla saga sunturasa gidildi . sunturas şellalesinde resimler cekildi ve alabalık havuzlarında ekipimiz cayla birlikte yaptıgımız dag yolları ve derelerden gecişimizi gözden gecirdik . geri dönüş yolumuz kızılbag (güzelyayla belediyesi) yeni köy aladag köyü haçgedigi gözne yolundan mersin istikameti otoban köprüsü üstünde vedalaşmak için tüm araçlar durdu adana tarsus offroad ekibi ugurlandıktan sonra gezimiz hasarsız başarılı ve sorunsuz bir şekilde sona erdi . ORGANİZASYONDA emegi gecen . offroad.a katılan tüm arkadaşlara . gezenbilir ailesine .ve yorum yapan herkese teşekkür ederiz .ben saim yel telsiz kodu TA5CHE Türkiye amatör (telsiz) beşinci bolgeden herkese selamlar

Bir ara sanki bir araçmı kaybolmuştu yoksa benmi yanlış hatırlıyorum :smiley:))

kaybolmak herkezin başına gelebilir ama en büyük şans telefonun çekmesi çekmeseydi n'olurdu tahmin edemiyorum
aslında her araca bir telsiz şart böyle hayati konularda çok yardımı oluyor

başka bir gezide görüşmek üzere
son samurai özer :D

evet telefonun çekmesi çok büyük bir şanstı birde kaybolan abi sanırım kayboldugununda farkında degildi ki aramadı kimseyi ve gerçekden telsiz her arabada şart olmazsa olmazlardan biri bence

her aracta telsız olmasının yanı sıraa aynı zamanda herkesın onundekı aracı bellı bır mesafe ıle takıp etmesı lazım kı kaybolmalar yasanmasın.. zaten onumuzdekı ekıp lıderı olan arac yeterınce yavas gıtmekteydı. bundan daha yavas gıdıldıkten sonra standart bınek araclarla da gezıye katılınabılırdı bıkac su gecısı dısında.. agır off road a gerek yok fakat yıne de yol sartlarının uygun oldugu durumlarda kı gezının yaklasık yuzde 85 lık bolumu bole ıdı.. daha serı hareket edılebılır ve kımsenın kaybolmasına zaman kaybına gerek kalmazdı.. herseye ragmen gayet guzel bır organızasyondu. tum katılanlara tesekkurler.. nıce gezılerde beraber olmak dılegıyle.. en kısa zamanda fotoları da eklıyecegım

bir aracın bile kaybolması iyi birşey degil aslında ama böyle durumlarda sık ormanlık ve dag yollarının orman yollarının coklugunda yaşanacak dogal şeylerden biri her yerden biliyorsunuzki telefon cekmiyebiliyor hele bizim gibi tabiatla başbaşa kaldıgımız safarilerde cok normal onun için her aracta ne olursa olsun bir telsiz bulunması yeterli içimizde bir amatör telsizcinin bulunması cok daha iyi oluyor . haberleşme cok önemli bu gezi ile ilgili bir cok resimler cekilmişti arkadaşların fırsantı olmadı galiba yüklemeye bende cok güzel videolar var ama bu siteye nasıl yükliçemi bilemiyorum . mesajlarınızı ve resimlerinizi bekliyorum ( saim ta5che )

hayırlısı ile yükleseniz artık resimleri :smiley:

en son sudan gecişimiz vardı en cokta oradaki ve kızılbagda resim ceken olduysa hergün buraya bakıyorum yükleyen olmuş mu diye oguzhan

bende bakıyorum ama göremiyorum :smiley:))

tarsus grubunda fotografcılar vardı onlar siteye pek müptela degil herhalde en cok foto onlarda olsa gerek

siteye muptelayız yıllardan beri baya da fotograf var guzel vıdeolar da var su gecıslerı nde ozellıkle ama henuz yukleme fırsatı bulamadım... onumuzdekı hafta ıcersınde yuklucem yogun calısma temposundan dolayı henuz fırsat olmadı kusura bakmayın.. saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR