D-max Çekiş Düğmesi Yardim !!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan RockweLL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,455

RockweLL

Yeni Üye
Arkadaslar bildiginiz gibi isuzu su olupta su altına gırmeyen yoktur :D ben girdim ama girmez olaydım :D girmem le çıkamamam bir oldu suda kalıyodum az kalsın allahtan ki viç var yoksa :DDD simdi aracımı her yıkadıgımda çekiş dusuyo motor boguyo servise sordum yanıt alamadım sizinde basınıza böle bişe geldimi yardım edin arkadaslar yıkadıgımda çekişten dusuyo araba daha 55 binde 2005 4x2 ilk sahibiyim niye böyle oluyo anlamadım yardım ederseniz sevinirim tşkkrler

Etiketler
Ynt: D-MAX ÇEKİŞ DÜSMESİ YARDIM !!

benimki arazili defalarca suya girdim bazen çamurunu akıtmak için radyötör taraflarına su tutarım her hangi bir sorun yaşamadım ama seninkine benzer şikayetler 4x2 lerden duydum radyatör bölgesinden ıslandıgı zaman çekiş düşüklüğü sorununu ankarada d max ların elektiriğinden iyi anlayan ustam var belki sorununu o çözer

saol kardes ama ben izmirde oturuyorum sen ustana bi sorarsan sevinirim burdakiler sorunu çözemedi araba kaç gundur servise gidip gidip geliyor sen bi ustana sor kardes neden olabilir diye servis oksitlenme olabilir diyo ama hala çözum yok ?? anlamadım ???

Kardes on kaputu ıslatıyorum kaputu açmadan motoru ıslatmadan ama sonra yıkıyorum ediyorum bakıyorum kaputun sag ve sol yanından su almıs sigorta kutusu (solda) sagda hava filtresinin oralar ıslak çalıstırıorum arabayı sanki turbo devredısı olmus araba cok bagırdıgında cıss cıss eder benimkisi yıkayınca yapmıyo bu sesi dedim ya sanki turbo devredısı araba kara duman atmaya baslıyo motor kendisini boguyo sanki sonra yokustan felan çıkamıyo eksozdan siyah su geliyo ıstop ediyo 1 2 saat sonra araba kendine geliyo ama niye boyle anlayamadın ??? (arabayı sadece yıkıyorum kaputu kesinlikle açıp motoru ıslatmıyorum ) sence ne olabilir ? bide bu sorun olunca motor aynı ford transitler var 2000 felan öle bagırıyo turbo kesiliyo gibi cııss cıss yapmıyo sade bagırıyo çok tuhaf bişe anlamadım gitti

senin sorunun biraz tuaf sorun yaşadığın zaman hava filitresi ıslak oluyormu acaba hava girişinden sumu alıyor bana kalırsa kaputu aç su bidonuyla tek tek sigorta kutusunu egr yi hava okuyucuyu gibi ıslatarak sorunu çözmeye çalış

kardes bu dediklerinden sonra gene süpelendim acaba sorun radyatorumu sag tarafımı yoksa sol tarafımı ıslatınca oluyo diye adım adım gittim ilk sol kaputu ıslattım çalıstırdım bişe yok ohh dedim sonra radyatöru isladım dıstan tazıklı su ile baktım gene bişe yok sag taradı ıslattım baktm çekiş biraz dustu sag ön çamurlugu ıslattım çekiş yerlerde baktım sag çamurlugun orda bi alternetör var acaba o islandıgı için mi çekiş dusuyor suya girdigimde herhaldi içinde oksitlenme oldu bunun sonucunda her islandıgında sorun yapmaya basladı cunku alternetör islak ben böle dusunuyorum sen bu konuda ne dersin ?

sağ çamurluğun üstünde hava filitre kutusunun arkasında siyah pilastik beyine bağlı elektirik soketi ve 2 tane küçük hortum bağlı egr var beyinden gelen talimatlara göre egr nin valfini açar kapatır görevi belli devirlerde eksoz manifoltundan emme manifoltuna eksoz gazı göndermektir eğer arıza verirse egr valfini kapatmayabilir eksoz gazı emme manifoltuna sürekli geçiş yapar buda motoru boğar normalde gaz sabitken eksoz gazını emme manifoltuna gönderir performans için gaza basıldığında eksoz gazını keser ve motor boğulmaz bu sistemin amacı eksoz emisyon değerlerini düşürmektir sen kaputu aç bu egr denilen ufak pilastiği ıslat bakalım neolacak deneye deneye inşallah çözecez

k.b yın kaç zamandır forum a giremiyorum :D dediginiz gibi sorun o parçada çıktı bende etrafına hertarafına silikon surdum şimdi sorunu yok taş gibi :smiley: 4x2 limited veya 4x4 dusunuyorum ama 4x4 lerin vergileri biraz tuzlu sanırım :DD

evet hava filitresinin ustundeki siyah hortumlu parçada sorun silikonladım kople hertarafını şimdi su felan aldıgımda banamısın demiyo :D silikon vurduktan sonra çekiş daha da arttı :D bu tur sorun yaşayan arkadaslara yardımcı olabildiysek ne mutlu bize.....

sizede yardımlarınızdan dolayı çok teşkkur ediyorum sizin aracınız 4x4 galiba vergileri nası ?

ben egryi yani eksoz monifoldundan emme monifolduna geçen eksoz gazı hattı arasına kör conta ile kapattım araç ani gaza daha çabuk tepki veriyor egr sistemi kendi kendine çalışıyor ama motora eksoz gazı geçemediği için motor boğulmuyor 80bin km dir benimki iptal 2005model ben bu sene 1330 lira civarı ödedim kasko değeri indiriminden 3000ler yararlanıyor 2500 vergisi ödüyor ama 2500ler hacmine göre ödüyor

arazi anlamında 4x2 limited nasıl bi bilginiz varmı ? yukseklık konusunda 4x4 ama 4x2 buda guzel bi avantaj 136 bg guç yazılım ile bu guç 160 a dayanıyo yani 4x4 lerin gucu benim aklıma yattı sızın de göruslerinizi almak isterim ne dersiniz ?

4x4 üne binseniz 4x2 nin yanına uğramazsınız 4x4 sizi her koşulda gideceğiniz yere götürür gerçi 4x2 ye göre biraz ağır kanlıdır ama yarım mt karda bile yoluna devam eder dağ yollarına korkmadan girersin bence 4x4

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,917
Kayıtlı Üye Sayımız
166,945
Kaydolan Son Üyemiz
mehmetmet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR