Ynt: Dacia Duster - 1.5 Dci 110 Hp ( Yakıt Tüketimi)
öğretmen' Alıntı:
Aracım 4x4 110 hp lauretta 2011 model şu an 28 bin km de her sabah 5 km yol katederek okula gider akşamda önce şehir merkezine uğrar (3 km) sonra da eve gelirim( 5 km) ,hafta sonları da yakın çevreme ava giderim gidiş geliş 50-60 km ortalama yakıt göstergem şu anda 7.8 i gösteriyor ya ben araba kullanmayı bilmiyorum ya da bu arabada bir yanlışlık var.Aracımla uzun mesafe şehirler arası yol aldığımda da sakin kullanımla 6.6 gibi rakamları ancak görebilmekteyim işin bir püf noktası varsa ve ben bilmiyorsam buradaki dostlarımdan yardım bekliyorum.Saygılarımla...
Hocam, yakıt değerleriniz normal... (motor ısı göstergenız 2 diş olmadan veya yenı olmuşken parka girmenize göre çok normal)
üstelik siz motor tam ısınmadan (3-5 km yol) gittiğinizden yakıt bıraz fazla olur, norma sürüşlerde, yol uzadıkça ve motor ısındıkça yakıt ort. azalır.. şhirdışı 90 km hızı geçmezseniz normal-sakin kullanımda da ort.5,5-6. ltr. civarına düşersiniz... arazide artar..
kendimde 5-6 km ş.içi gidip geliyorum ve kışlık lastikle ort.8.ltr civarı oluyor şehiriçi... (gösterge,kullanım-yol şartalarına,hava-lastik tipi,vb göre, ort.0,5.ltr.fazla gösterebilir.) kullanım-yol şartlarına göre, şehirdışı 6-7, şehiriçi 7-8,5 ltr ort. normal yani.. yani takma kafana, enaz yakan dizel 4x4 sonuçta... 8) -Ayrıca, çok az yakacam diye, 2000 devir ve altında sürekli kullanımda, DPF(partikül filtresi) ve turbo yakın zamanda sorun yaratabilir, tasarrufun fazlasını tamire ödeyebilirler... ???
-DCİ-4x4-110ps arabada fabrika verisinde veya daha az yakanlar neyı nasıl yakıyor anlamış değiliz, oda ayrı mevzuu...