Dacia Duster - 1.5 dci 110 Hp ( Yakıt Tüketimi)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KAR KAPLANI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 712
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 406,762
Arkadaşlar;benim amacım 4x2'nin 4x4'den daha üstün veya eşit özelliklerde oldunu söylemek değildi. Ağır Off road koşulları haricinde bariz bir fark olmadığını,iyi bir sürücülükle 4x4'lerin bile zorlandığı yol koşullarında doğru lastikle rahatlıkla yol alınabileceğini iddia ediyorum.
Neyse beni üzen burada yazdıklarımın alaycı bir dille ele alınmasıdır.Aslında burada yakıt tüketiminden şikayetçi olan 4x4 araç sahiplerinden ziyade yeni duster alacaklara fikir vermekti niyetim.Eğer Ümiterkan gibi dağ tepe gezilmeyecekse 4x2 ortalama bir vatandaş için yeterli olacaktır.Kaldı ki 4x2 ile 4x4 arasında 4000 TL gibi komik bir rakam var.Fayda fiyat dengesi açısından son derece başarılı bir araç.
Bana göre 4x2'nin muhteşem yakıt ekonomisi,dizel partikül filtresinin olmaması,bu aracı tercih etme sebeblerim arasında.
Eğer fikirlerime katılmayacak olursanızda elbette saygıyla karşılayacağım.Ama bunu yaparken de dalga geçilir şekilde değilde ,rencide etmeyecek üslupta yapılmasını talep etmekte en doğal hakkım diye düşünüyorum.Ben Duster almadan önce bu forumdan çok faydalandım ve araç tercihimi özellikle Olguncandan,Ümiterkan'ın yorumları çerçevesinde kullandım.
Tekraren kimseyi kırmak gibi bir niyetim olmadı ama üslup noktasında daha özenli olunmasını da talep etmek gibi doğal bir hakkım olduğunu düşünüyorum...
 

Etiketler
iyiniyetli-samimi olmak şartıyla eleştrileriniz, yanlış anlaşıldıysa, hatalı cevalandıysa, kendi adıma pardon yani... ayrıca, kopma ve uyum sağla... ;)
 

Hocam rencide olacak bi durum yokta olmaz şeyler söyledin. Bu söylediklerine inanarak söylüyorsan senin antalya, adana gibi kar, çamur almayan/olmayan bir şehirde olduğunu tahmin ediyorum. Ankaraya bi gelsen anlarsın 2 çekerlerin kar kışta ne hallere düştüğünü...
 

Monti, çok da tepe tepe doldurtmasaydın... ;D ;D ;D

Gerçi senin yaptığın en doğrusu. Gittiğin km/harcadığın yakıt çok daha net tespit edilebilecek. Tabii depoyu doldurturken eski seviyesine kadar doldurtman şartıyla...

Ben "tık" deyince bıraktırıyorum ama bilirsin, pompaya değen köpük bile tık dedirtebiliyor. Bu yüzden ben defalarca ve defalarca doldurtarak ortalama bir ölçüm yaptım.

Görelim net rakamı bakalım...
 

olguncandan' Alıntı:
Monti, çok da tepe tepe doldurtmasaydın... ;D ;D ;D

Gerçi senin yaptığın en doğrusu. Gittiğin km/harcadığın yakıt çok daha net tespit edilebilecek. Tabii depoyu doldurturken eski seviyesine kadar doldurtman şartıyla...
Doldurtmadım zaten kendim doldurdum, hiç bi pompacı o kadar sabredemezdi ;D ;D ;D . Boşalınca yine kendim doldurcağım. Çok kesin bi sonuc elde edeceğiz....
 




yok yaa... 8.5-9 lt.arası şekir içi hararat 2 diş ısıda... aşağı inmedi bir türlü... 15-20 devir olcak diye şehiriçi 6 vites de gitmiyoki... ;) araç 1500.km. de rodajdan mı düşmüo yosam bizi kandıranlarmı var... ??? 8) bide full depo yapıp 6-8 silindir gibi yakışını seyredemem... ne param ne kalbim elvermez... ;) ;D

bide yakıt ve hararreti digital system yapmışlar... heryeri dijital ya... bi eksimiz oydu... elektronık uyumsuluk arızamı varda çok gösterio... bide bızım 4x4 olup şaftın orada depo u dönüşü yaptırmışlar, ordaki yakıtı okumuyo, yedek depomuz kaç katsa... yani vitesten atacas ya...dur bakem rodaj bıtsın... ;) ::smiley:
 

bence yakıt sarfiyatlarınız makul seviyelerde, yol durumu, hava durumu, yolcu-bagaj durumu ve şoför etkenleri yakıt sarfiyatını farkettirir.
 

Ben de dün Samandıra'dan 50 TL lik mazot aldım. Sıfırladım. Samndıra, bağlantı yolu, kartal köprüsü, E5 den Maltepe derken tüketim 3.9 a kadar düştü.
i5531350_fotograf0337-jpg
 




youngsun' Alıntı:
Ben de dün Samandıra'dan 50 TL lik mazot aldım. Sıfırladım. Samndıra, bağlantı yolu, kartal köprüsü, E5 den Maltepe derken tüketim 3.9 a kadar düştü.



Benim scuturdan daha az yakıyor sürüş tekniğini ve arabanı taktir etmek lazım ;)

i5531350_fotograf0337-jpg

25599 380678142364 582187364 3599562 2338477 n
 


Türkiye'nin en az yakıt tüketen arabası fiat albea 1.3 multijet dir. Bu araca sahip olan bir olarak, 4,3 lt/100 altında bir değer görmedim 3,9 lt/100 lük değer büyük ihtimal yokuş aşşağı elde edilmiş bir değerdir.
 

Benim İstanbul şehir içi tüketimim zaten 5.1 lt. Hem de kapışmalı yardırmalı.
Gidip geldiğim yollar trafik ışıklı, virajlı rampa çıkışlı inişli. Sakin Kullanırsam 4.8 oluyo.
Ben her bir depo mazotla(tabanca atmalı olarak) 900 km civarı yol yapıyorum.
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,444
Mesajlar
1,518,064
Kayıtlı Üye Sayımız
172,099
Kaydolan Son Üyemiz
Attorney58

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst